reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

cześć dziewczynki jestem,
już po wizycie opisałam na wątku o wizytach i w miare zadowolona jestem ale ten mój chłopczyk w brzuchu już nieposłuszny głowę pod rzebra włożył i mam nadzieje że się odkręci a wasze dzieciaki jak leżą???????

asienka, rojku a więc to musi być w miarę normalne pisałam dziś w relacjach z wizyt że gin nic na to nie powiedział że tarczyca ale w moim przypadku to niemożliwe bo co m-c wyniki robie u endokrynologa więc złożył na osłabienie po chorobie bo mu zasugierowałam ale czytałam dzieczyny że właśnie w 3 trymestrze szczególnie jakieś tam hormony szaleją więc takie mogą być objawy
najlepszy lekarz to dr google:-D ale mi z koleji jak wybudzą te poty to zimno się robi i nakrywam się kołdrą po nos

nisia witamy i zapraszamy a dodatkowo widze że z W-wy jesteś gdzie rodzisz???

agapa co do tej szyji to miałam tak w 3-mcu ciąży myślałam że z bólu zdechnę i pomogły mi plastry rozgrzewające w 3 dni można w ciąży używać spróbój ale ja odradzam zimny okład z koleii

phelania nie mówie nie w tygodniu podjadę na tego Kasprzaka ale by fajnie było:-D nie uwierzycie ale jak rodziłam moją Zu na porodówce poznałam dziewczynę która jest teraz moją najlepszą kumpelą serio i dzieci mamy z jednego dnia teraz też razem planowałyśmy ale ona dopiero zaszła i na czerwiec ma termin
więc wszysto możliwe że się spotkamy:-D

kota biedula ale głupia baba naprawdę aż żal...nie martw się kochana dołaczam się tulimy;-)

sosnowiczka bakterie w ciąży to czesto spotykane ja tak miałam w pierwszej nie martw się będzie dobrze

Żabcia kosze to super sprawa, wydaje mi się najbardziej trafiona a podobało mi się jak chyba phelania stwierdziła że glukoza jej się odrzau podniosła na jego widok uchachałam się:-D ja byłam jeszcze na weselu gdzie młodzi dali obrazy z karykaturami swoich rodziców powiem że zaskoczenie ogromne i bardzo byli zadowoleni ale to już trochę zachodu z tym a w twoim przypadku to bym sobie tym głowy nie zajmowała

reklama
hej,!
Izi no wiesz z reguły ślicznie zasypia robi mi papa i mam sobie isć, ale z tymi literkami z imieniem mnie rozwalił na łopatki całe poobgryziane, swoją drogą muszę odsunąć łózeczko i to posprzatac bo wstyd się przyznac ale przez te 2 dni nie miałam czasu a jutro znowu jade do tesciow i na budowę wiec chce zostawic porzadek. A z tym praniem to chyba dlatego że teraz ciagle jezdze do tesciow jestem kilka dni w domu a teraz znowu na 2 tyg. tam bede a nie chce ryzykowac na okres swiateczny, i tak wystarczajaco bedzie roboty, przy mlodym mialam tez jakies 3 mies. wczesniej poprane i schowane. ;p
rojku to super !!! a ja na szarym koncu ... wy juz prawie wszystkie po 30 tyg. a u nas wlasnie sie konczy 28. AAaaaa jak bedziesz miala mozliwosc zrob zdjecie budowy i wstaw chetnie zobacze:), ja jutro cykne, wiem ze juz polowa stropu zalana(bo mamy tak jakby dwa powiomy poddasza więc musieli na raty) ale dzis słyszalam ze i tam leje jak u mnie wiec ciekawe jak pojdzie robota.. a mieli tez kopac koparką 350 m rurociagu ze studni.. i pewnie bedzie z tego jeden wielki klops.
Phelania to ładnie musza byc zarobieni albo moze i sa dobrze ale troche olewają system informacji klienta.. czas pokaze mam nadzieje ze bedziesz zadowolona.

Asko kurde musze sie wziasc od przyszlego tygodnia!!!:)
Ty to masz dopiero podrozowanie z Mlodym...no ale co zrobic...

Ja wlasnie wcinam winogronko:)
dzis posiedzialam z Mama i siorka i jej 3 letnim synkiem,takze pelna chata!!!
jutro mamy jechac z M odebrac motor ale troszke mi sie nie chce bo to ponad godzina jazdy;/
wole jechac na spacerek,bo z Mlodym juz jest lepiej.
ale zobaczymy jak pogoda pozwoli:)

Witam nowa Mamusie!!
Gratuluje udanych wizyt!

Milego weeku:)

Dobry wieczor!:-)
znow zostalam sama, a m. wyszedl z kolegami.... z tej zlosci zaczelam gotowac zupe, zobaczymy co mi wyjdzie:wściekła/y:;-)
Kota, ta lekarka to jakis koszmar.... bardzo ci wspolczuje, ze sie przez nia zdenerwowalas....
Agapa, ja tez mysle, ze moglo cie zawiac.... polecam termoforek, ale nie za duzo i ewentualnie szaliczek na szyje...
Nisia, witaj!
Aga, mnie puchna na razie palce u rak, tak,ze pierscionek nie chce zejsc z palca..... a nogi nie zuwazylam... na razie nosze luzne obuwie... bo nie chce mi sie wiazac;-)Dzieki za troske!
Z jednej rzeczy jestem dzis tylko zadowolona - moja gin w PL wystawila mi zaswiadczenie o braku przeciwskazan do lotu (lece 15.10) na wypadek gdyby tutejsza pani doktor robila jakies problemy.... Dzis bylam u niej, ale byla tylko pogadanka, wysluchala tetna, zmierzyla moj brzuch i dala opier, ze za duzo przytylam.....(+10 kg) i oczywiscie kazala przyjsc przed wylotem (czwartek) na mierzenie szyjki - co oznacza, ze plac za jeszcze jedna wizyte extra....
Dobrej nocy lub milego wieczoru!
Dobra, nie marudze wiecej, ide zajrzec do tej mojej zupy....

kurde blaszkaa... kolejny miesiac i kolejny raz moje dziecko ma gorączke, no normalnie choruje od czerwca przynajmniej raz w miesiacu.. a specjalnie zaczelam go zmuszac do czapki bo wczesniej nei chcial buntowal sie kilka dni ale chodzilam wkladalam i juz teraz sam mi pokazuje ze mam mu ubrac od 3 tyg wiec z tym nie mamy problemu.. ubrany odpowiednio do pory wiec nei wiem co sie dzieje niby ida wszystkie "3" ale z tego co mi lekarka nie raz powtarzala to takiej goraczki nei powinien miec ponad 38.5 zadnych innych objawow choroby.. no chyba ze dopiero cos sie zaczyna dziac, i mam kurcze ogromny dylemat, bo mielismy jutro w poludnie jechac do tesciow, a problem w tym ze tu mimo placzu i stania pod drzwiami nie ma jak sobie wyjsc na dwor sam a tam niestety umie otworzyc wszystkie drzwi a zamknac na klucz to niestety nei bardzo sie da bo moze przejsc wtedy dolem.. boje sie ze go tam nei upilnuje a z drugiej strony od wczoraj cos gorzej sie czuje tu jestem zupelnie sama a tam przynejmniej tesciwa moglaby sie zajac malym.
ehhh
kurde bym spalila ciasto przez bb;p;;p;p upieklam murzynka i szarlotke bo tesciowa ma piekarnik zwalony to stwierdzilam ze wezme, jak nie p[ojade to chyba pol bloku obdaruje ciastem:) zobaczymy rano czy goraczka sie jeszcze pokazuje jak nie to jedziemy.

Dziewczyny czy wy tez macie takie dziwne uczucie hm.. niby ból.. ale tak tego nie mogę nazwać. Bardziej mega dyskomfort, jak leze boli mnie bok jak siedze to caly brzuch nie wiem czy to etap mega rozciagania skóry i macicy, nie pamiętam z poprzedniej ciazy, czy mala tak dziwnie lezy do tego uciska mi mega na przeponę i wszystko co mam u gory bo ciezko mi cokolwiek robic, dostaję zadyszki męczę się. Wiem też ze to troche moja wina.. ale jestem sama i nie moge zostawic sobie wszystkiego na potem bo niestety moj maly nic nie odklada na potem i jest mały sajgon. Juz sie nie moge doczekac jak mama wroci za tydz. Na szczescie mała własnie mi zasadza mega kopniaki i zarzuca brzuchem na prawo i lewo wiec mam nadzieje ze wszystko jest ok:).

Kota, Twoja lekarka musi bardzo nie lubić młodych, ślicznych kobiet, którym ciąża służy i nadal są atrakcyjne. Za duże oczy? Nie widać, że w ciąży? I to są zarzuty lekarza? Czysta zazdrość, kochana! :) Powinnaś mieć satysfakcję zamiast nerwa ;)

Papayka, a Ty nie potrzebujesz zaświadczenia lekarskiego dla linii lotniczych??? To może nie najgorzej, że jednak idziesz do tego lekarza... ;)

Ostatnia edycja:
Mła hihi własnie papayka pisała że wystawiła juz jej lekarka w pl:) jakby tamta robila problemy;p;p

kurde odkryłam własnie ze mi ciezko nawet wysiedziec przed kompem, chyba muszę gdzies zalatwic szybko musowo ekg.
nisia witaj!! i faktycznie ostroznie:) choc patrzac na suwaczki to przy 2 letnim synku też pewnie nie bardzo sobie polezysz

Asko, dziekuje!:-) a swoja droga to masz kobieto urwanie glowy.... oby jutro nie bylo goraczki....
Na razie nie jestem sobie w stanie wyobrazic jak poradze sobie z jednym dzieckiem, a co dopiero kolejna ciaza.... a propos szarlotki - ciasta rzadko mi wychodza, ale jutro mam w planie jablecznik alzacki (ciasto z twarogiem, na to jablka i zalewam jajem ze smietana)... zobaczymy co wyjdzie...
Ja dzis tez mam brzuch napiety i nawet troche bolesny - ale chyba niestety na wlasne zyczenie... zrobilam placki ziemniaczane do tego gulasz i szpinak:zawstydzona/y:
Mla, a tu juz wyzdrowialas? Mam nadziej, ze tak, bo chyba najdluzej cie to paskudztwo meczylo....
Zupa ugotowana, chyba sprobuje pojsc spac... choc ciezko bedzie bo sie bardzo nakrecilam ta moja zloscia....:crazy:

A ja właśnie skończyłam się bawić w robienie podziękowania dla rodziców które wsadzimy w ramkę i dołączymy do kosza z upominkami.
A teraz siedzę i czekam aż mój M wróci z pracy i pójdziemy odprowadzić samochodzik czyli jeszcze czeka mnie spacerek ale to mój pomysł bo chce żeby K sobie jutro odespał bo ma wolne a tak to by się musiał zrywać z samochodem bo od 8 parkingowi chodzą a mandaty drogie :-)

asko mam nadzieję że Kamilkowi szybko przejdzie.

Qrcze dzisiaj sama już nie wiem co mam jeść chipsy paprykowe z jogurtem truskawkowym to chyba było jedno z dziwniejszych rzeczy jakie jadłam w ciąży heh.
Uciekam się ubrać bo mój K za niedługo pewnie podjedzie pod dom i każe mi wyjść a ja tak nie lubię sama wychodzić z domu bo obok jest knajpa dla ludzi innej orientacji panowie z panami a panie z paniami =/.

reklama
Witam późną porą. Postarałam się i troszke Was nadrobilam.

Inka wybaczymy...super że mamusia przyjeżdża :))
nisia witaj!!! pisz z nami jak najczęściej :)
Asko pomysł z oszczędzaniem rewelacja
lysa trzymaj się... tulę
Zabcia kosze super sprawa:) co do prasowania to Ty już kończysz a ja prasowanie mam jeszcze przed sobą i szczerze się przyznam że nienawidzę tego robić ale kto wie może z malenkimi ciuszkami będzie inaczej
Freiya , Gosia gratuluje udanych wizyt :))

Dobrej nocy Wam życze brzucholki;) do juterka.

Do góry