reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Cześć,

ja tylko na chwilę. Nie mam siły Wam odpisać, choć tematy ciekawe. 18-ty tydzień a ja miałam dziś pierwsze spotkanie z kibelkiem, całe śniadanie poszło. do tego okropny ból głowy. Idę spać, bo jestem jak z krzyża zdjęta.

reklama
Hej dziewczyny:-)
U mnie padło kolejne okno - w sypialni..teściowa przyjechała i zajęła się małą, a ja na okno:-)..sama od siebie zaproponowała, że przyjedzie w piątek (w sobotę robimy urodziny mężula mojego), żebym mogła spokojnie skoczyć do sklepu i popiec ciasta, i co tam chcę, a ona małą zabawi - szoknęła mnie
shocked.gif
wink2.gif
..

A tak poza tym, widzę, że tu dziś panują smutki i zwątpienie..niestety, w Polsce nie jest za kolorowo..niby trąbią, że jesteśmy państwem prorodzinnym i żeby więcej dzieci się rodziło, a wcale tego nie ułatwiają:wściekła/y:. Ceny z kosmosu, praca - wiadomo, przedszkola i żłobki - masakra..teraz znów wybory przed nami, jedni drugich oskarżają, obiecują cuda na kijach, a jak już dochodzą do władzy, to i tak nic się nie zmienia..:wściekła/y::wściekła/y::-(

Sergi, trzymam kciukasy, żeby w końcu się poukładało i żebyś zwyciężyła..
Kota - nie daj się mechanikom..myślą, że kobieta, to mogą robić co chcą.. i cyknij foteczkę z fryzurą od fryzjera:-)
27012701 - niestety, ja Ci nie pomogę, nie mam pojęcia, ile czasu masz na to..myślę, że pewnie miesiąc..ja też musiałam wszystkie dokumenty wymieniać, bo niedojże, że zmiana nazwiska, to i adresu..

Witam :-)
Strasznie poważne tematy dzisiaj od rana. Ja też jestem w kropce jeśli chodzi o pracę. Mam dobrą pracę, jestem z niej zadowolona, ludzie są lojalni i życzliwi, jednak ja postanowiłam przejść od 1 lipca na zwolnienie L4. Strasznie ciężko mi było podjąć tę decyzję, ale z drugiej strony jest taki okres w naszym życiu, że niektóre sprawy są ważniejsze i nigdy się nie powtórzą. Oczywiście nie obyło się bez wymyślania dolegliwości związanych z ciążą, żeby nie odejść na zwolnienie tak poprostu. Strasznie się z tym czuje...

Najlepiej nie myśleć o tych wszystkich problemach i pomyśleć o dziecku. Mój Bąbelek coraz mocniej i częściej się porusza :-) Czekam na porządnego kopniaka :-)

Dziś już od 6 nie mogłam już spać w związku z moją wizytą i USG połówkowym. Niby nie mogę się doczekać, a z drugiej strony czekam na najważniejszą informację o płci, emocje kosmiczne :-) Jest mi naprawdę obojętne jaka będzie płeć, ale to taki przełom. Noi mam nadzieje, ze mój Bąbel się nie zakryje, bo jak będę miała czekać kolejny miesiąc to zwariuję :-(
życzę wszystkim miłego i spokojnego dnia ;-)

czesc:):)

a ja pije sobie kawke i wskoczylam do Was...
Gardelko przestalo bole ale mam katar:/
mlody spi a ja robie obiadek jestem cos zmulona,chyba ta pogoda tak duszno i bez slonca;/

Mamusie ale macie fajnie ze juz polowkowe..ja tez chcee!!!:):):)
lece czytac dalej:)paaaaa

Czesć Dziewczyny :)
Wczoraj miałam zalatany dzień.. Nawet nie miałam czasu nic napisać, ale przynajmniej poczytałam co u Was.
Gratuluje kolejnym mamusiom, które poznały płeć.. ;)
Wczoraj przymierzałam spodnie ciążowe w H&M , ale cena mnie powaliła 150zł.. Odpuściłam sobie póki co, może przejrzę allegro. Chociaz była jedna fajna bluzka i chyba sobie kupię. Znowu nie byłam na badaniach ani dzisiaj ani wczoraj. Jakoś nie mogę się zebrac. Nie wiem czy bardziej odstrasza mnie ta glukoza, czy wstawanie o 6 rano? Idę sobie coś jeść, wczoraj M. kupił mi jagody, muszę coś z nich wyczarować.Później się zastanowię co zrobić z resztą dnia.

ja spodnie ciążowe kupiłam na allegro i polecam :) mogę wrzucić link bo są bardzo wygodne! no i nie tak drogo :)
Jeansy ciążowe Cudny ciemny Granat L (40) (1692904899) - Aukcje internetowe Allegro
najpierw kupiłam te, a jak siostra zobaczyła że są takie fajne to sobie też zamówiła tylko trochę inne (pomimo że nie jest w ciąży) ale jej nei były dobre bo się odchudza więc na pasie trochę za luźne...no i takim cudem mam drugą parę taką:
piękne RURKI CIĄŻOWE, rozmiar 42 (XL) (1692904765) - Aukcje internetowe Allegro
polecam tą sprzedającą! szybka wysyłka była, bo jak zamawiałam w poniedziałek to w środę już je miałam w domu :)

zazdroszczę Wam, że już znacie płeć... ja swoje maleństwo widziałam ostatnio 6 tygodni temu na usg bo ostatnie dwie wizyty mi nie robił usg chociaż chodzę prywatnie...

sliczne portki:):):)tzn spodnie:)

Marii powiedz mi a dlaczego tak rzadko robi Ci usg??
mi robi co wizyte bez dwoch zdan...a tez chodze prywatnie.

Ostatnia edycja:
Kota - nie daj się mechanikom..myślą, że kobieta, to mogą robić co chcą.. i cyknij foteczkę z fryzurą od fryzjera

tylko z odrostami walczyłam, więc fryzura wciąż ta sama, jestem na etapie zapuszczania włosów, a teraz strasznie szybko rosną, co mnie niezmiernie cieszy, podobno to od witamin ciążowych no i hormony robią swoje :-)

Witam :-)
Strasznie poważne tematy dzisiaj od rana. Ja też jestem w kropce jeśli chodzi o pracę. Mam dobrą pracę, jestem z niej zadowolona, ludzie są lojalni i życzliwi, jednak ja postanowiłam przejść od 1 lipca na zwolnienie L4. Strasznie ciężko mi było podjąć tę decyzję, ale z drugiej strony jest taki okres w naszym życiu, że niektóre sprawy są ważniejsze i nigdy się nie powtórzą. Oczywiście nie obyło się bez wymyślania dolegliwości związanych z ciążą, żeby nie odejść na zwolnienie tak poprostu. Strasznie się z tym czuje...

jak ja Cię rozumiem... jestem dokładnie w takiej samej sytuacji, choć na razie mam L4 poszpitalne, to za tydzień już wracam do pracy na tydzień, później wizyta u gina i zobaczę co mi powie. Ja osobiście z jednej strony uwielbiam moją pracę i życzliwych ludzi, z którymi pracuję, ciągle do mnie dzwonią i pytają jak się czuję, czy wszystko dobrze i mówią, żebym się nie spieszyła z powrotem, bo oni dają radę, a dzidzia najwazniejsza, a z drugiej strony źle się z tym czuję, bo wiem, że moja nieobecność na pewno wszystkim dołożyła masę roboty i pewnie trochę nadgodzin... tak więc strasznie się cieszę, że chociaż na ten tydzień przyjdę do pracy, a co później, zobaczymy. jesli lekarz każe dalej leżeć, nie będę oponowała, dziecko najważniejsze, ale jak zaszłam w ciążę to sobie planowałam L4 dopiero pod koniec października.

Kochane, u Was też taki straszny upał??? Ufff, słońce aż parzy... wróciłam do domu i idę poleżeć, jednak brzuszek nadal potrzebuje odpoczynku... kurcze nadal brak pierwszego kopniaka :-( fryzjerka się dopytywała, czy już mnie kopie i znów się zaczynam martwić, choć wiem, że to pierwsza ciąża i mogę czuć malucha nieco później, ale nawet smyrania już nie czuję :-( mam nadzieję, że to wina łożyska na przedniej ściance macicy.

Kochane mumuski;)
Tylko na chwilke sie tu tylko pokazuje. Mam niestety w tym miesiacu remont i przeprowadzke, co sie wiaza z brakiem czasu.
Ze mna i maluszkiem wszystko bardzo dobrze i 2.08 prawdopodobnie doweim sie kto w moim brzuszku mieszka. Powoli czuje ruchy dziecka, narazie sa bardzo delikatne, ale i one juz sprawiaja mi wielka radosc:) Zapewne u Was pojawie sie dopiero w sierpniu. Trzymajcie sie kochane i uwazajcie na siebie:)

witam przyszłe mamusie :) Żadko się udzielam na forum, z powodu braku czasu, ale teraz będe mięc go więcej to częściej będę tu zaglądać :) Wczoraj miałam wizyte i maleństwo zdrowe i na 100 % synek :) musiałam sie pochwalić bo strasznie się cieszę

reklama
dziewczynkii co na przeziebienie????????????????????pomocyyyy!

mi najlepiej robi kilka serii woda z miorem i cytyną tylko tak naprawdę dużo miodu i dużo cytryny, 3x dziennie przez 2-3 dni i jestem jak nowa.

Ja tez dziś byłam u gina zrobił szybkie "podglądnie dzidziusia" ale nie wydrukował ani jednego zdjęcia. :-( Ale bobas tak fajnie łapkami delikatnie ruszał jakby chciał pieskiem pływać :-)
Połówkowe póki co mam zapisane na 28 lipca ale być moze wyjedziemy gdzies sobie i przełoże na początek sierpnia - nie wiem

Do góry