reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

nikuss zapisz się do tej szkoły, naprwdę warto, a przyszpitalna jest za free... mam sporo koleżanek, które chodziły na kurs i było baaaardzo zadowolone....

reklama
Ja właśnie się zastanawiałam nad szkołą rodzenia bo położna mi mówiła że mogę się zapisać przy szpitalu i że Ona by polecała, ale właśnie jeszcze muszę się dowiedzieć jak to jest jak bym opuściła troszkę zajęć w szkole rodzenia bo od 16 października do 6 listopada będę w Polsce (przygotowania do ślubu i ślub) także nie będę mogła być na zajęciach.

Poza tym położna jeszcze kazała mi rozważyć jak chce rodzić tzn. w wodzie czy normalnie i sama nie wiem ale chyba się będę chciała w wodzie, ale zanim się do końca zdecyduję to dostanę polskiego tłumacza (bo mój ang nie jest za wspaniały heh) i wraz z moim przyszłym M pójdziemy obejrzeć szpital porodówkę i pomieszczenie do rodzenia w wodzie =)

Masakra ale dzisiaj mam senny dzień przespałam się wstałam zjadłam chwile posiedziałam potem znów się położyłam,wstałam zjadłam i najchętniej znów bym poszła spać =/

O matko, dziewczyny, czy wy też macie ochotę na "śmieciowe" jedzenie??
Musiałam zrobić frytki z posypką z sera żółtego bo taka mnie ochota naszła, że masakra, nie zasnęłabym.

Ja właśnie się zastanawiałam nad szkołą rodzenia bo położna mi mówiła że mogę się zapisać przy szpitalu i że Ona by polecała, ale właśnie jeszcze muszę się dowiedzieć jak to jest jak bym opuściła troszkę zajęć w szkole rodzenia bo od 16 października do 6 listopada będę w Polsce (przygotowania do ślubu i ślub) także nie będę mogła być na zajęciach.

Poza tym położna jeszcze kazała mi rozważyć jak chce rodzić tzn. w wodzie czy normalnie i sama nie wiem ale chyba się będę chciała w wodzie, ale zanim się do końca zdecyduję to dostanę polskiego tłumacza (bo mój ang nie jest za wspaniały heh) i wraz z moim przyszłym M pójdziemy obejrzeć szpital porodówkę i pomieszczenie do rodzenia w wodzie =)

Masakra ale dzisiaj mam senny dzień przespałam się wstałam zjadłam chwile posiedziałam potem znów się położyłam,wstałam zjadłam i najchętniej znów bym poszła spać =/
ja tez się zastanawiam nad porodem w wodzie. A wiem, ze jak cos nie będzie mi pasowało to moge wyjsc i rodzic normalnie. No i zależy czy w momencie mojego produ bedzie wolny pokoj z basenem. Ehh nie wiem...dobrze, ze jeszcze trochę czasu do namysłu

Dziewczyny gratuluje poznania płci, rzeczywiście dziewczynki doganiają chłopców :-)

nikuss gratulacje !

uwielbiam to forum, czasem się zastanawiam czy Wy potraficie czytać w moich myślach :-) albo to wszystkie ciężarówki mają podobne myśli.
dziś rano zastanawiałam się czy mój pępek będzie wystawał czy nadal będzie taki schowany a tu proszę temat na forum już poruszony :-D
wczoraj wieczorem rozmawiałam z moim M o zapinaniu pasów, że coraz bardziej mnie ugniatają i że słyszałam coś o jakiś specjalnych dla ciężarnych, a tu proszę kota właśnie napisała jak się nazywają i już poszukuje ich w celu zakupu :-D
ciekawe jakie będzie nasze następne wspólne myślenie??

jutro przede mną długa podróż- kierunek Monachium, więc zajrzę dopiero wieczorem więc już teraz życzę Wam miłej i słonecznej środy.
i powodzenia na usg!!

Ostatnia edycja:
Musiałam zrobić frytki z posypką z sera żółtego bo taka mnie ochota naszła, że masakra, nie zasnęłabym.

No Mnie dziś naszła wybranie się do mojej ulubionej pizzerii ale ból głowy nie przechodzi wiec nie ruszałam się z domu za to naleśniczki z pysznym dżemikiem dobrze zastąpiły pizze :-)

a ja dziś miałam wizytę u gina i znowu nie było usg...więc nic się nie dowiedziałam ani jaki maluszek duży, ani jaka płeć. jedynie co to detektorem gin posłuchał tętna dzidzi i odgłosy jak się rusza z tego detektora. na bakterie w moczu zapisał mi jakiś antybiotyk no i zmienił mi witaminy na inne bo mu mówiłam, że po tym prenatalu czasem mam problemy z jelitami i zaparciami i że czasem brzuch mnie po nich boli... następna wizyta 5 sierpnia. Może wtedy będzie z usg...

reklama
ja dzis wciagnelam fete panierowana z zurawinka:)

Izi badania są na pewno w Plazie, bo poprzednie też tam były tylko nie wiem w jakich godzinach :)
ok dzieki,ale jak bedziesz cos wiecej wiedziec ro pisz:)

dziewczynkii co na przeziebienie????????????????????pomocyyyy!

Do góry