reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Sergi, gratuluję pierwszych ruchów!!! w końcu przełom :-D
kurcze jak ja bym też już chciała wyczuwać moje maleństwo...

wczoraj odwiedziła nas moje kuzynka, która jest aktualnie w 7 miesiącu ciąży, ależ ona pięknie wygląda!!! i wbrew zabobonom będzie miała córeczkę, naplotkowałyśmy się o ciąży, o porodzie itd..Nie mogę się doczekać, aż będę miała taki śliczny brzuszek, jak ona :tak:

u nas też dziś nie pada, normalnie szok, ale niestety zimno jest okrutnie, w każdym razie jedziemy dziś na zakupy, muszę sobie jakieś bluzeczki kupić, bo wszystkie stają się za krótkie.

dziewczyny, jak sypiacie? czy którąś z Was ma problemy z bezsennością? bo ja od 2 nocy niemal w ogóle nie śpię :szok: przewracam się tylko z boku na bok i odliczam czas, nie wiem, jak ja jeszczę funkcjonuję...

ok, zmykam trochę poprasować, miłego dnia Grudnióweczki!!!

Witajcie!!!
jezeli chodzi o sen to mi mogli by za niego płacic:):)i bym byla milionerka hehheheh,ogoln ie spac chodze pozno ok 1 ale za to rano jak Patryk sie budzi to moglabym spac i spac...najgorsze nocne wstawanie na siusiu:/

A powiedzcie mi bo juz nie pamietam czego nie wolno pic??jakis ziółek??mietka melisa rumianek??
Czego niie jecie oprocz surowego mieska i serow plesniowych??

Pozdrawiam:*

reklama
witam, melduje sie dzisiaj dopiero po 16- jakaś zabiegana dzis byłam:)
Ogolnie pogoda u nas do bani i nic sie nie chce, a jutro caly dzien w pray grr.
Mnie własnie to dziwi ze nie mam parcia na pecherz:p, tzn ciesze sie troche z tego powodu bo nie mecze sie zabardzo ze wstawaniem w nocy tylko nad ranem jak sie przebudze, to musze leciec, ale tak ogolnie jest cisza, mam nadzieje ze nie przed burzą :p

A ja dziś robiłam za pogotowie. Wpada mi mąż do domu i pyta czy pojadę z nim do szpitala. Ja do niego co się stało, a on że rękę sobie rozwalił nożem. Mówię mu że jest blady, a on że tak bo stracił przytomność i chce żeby mu opatrunek zmienić, ja że tego nie zrobię bo fiknę i dzwoniłam po siostrę. W szpitalu okazało się że nie jest aż tak źle ale trzeba czekać nawet 6 m-cy bo nie ma czucia w palcu i być może ma przerżnięty nerw, a wtedy pobyt w szpitalu i operacja, ale to za pół roku ewentualnie. Obeszło się bez szycia tylko zastrzyk p/tężcowi. Teraz go strasznie boli i nie może nic robić tą ręką.

oj dziewczynki ja też narzekam na spanie i na siusianie.. w poprzedniej ciązy nie wiedziałam co to nocne wstawanie na siuuu a teraz praktycznie całą dobę mam parcie.

A tak wogóle to ostatnio trochę strachu sie najadłam, otóż we wtorek byłam na wizycie u gina... wszystko ładnie pieknie, zrobił mi usg, potwierdził płeć ( chłopak), ja szczęsliwa
w Czwatrek rano siedzię przed kompem i jakoś tak zerknęłam a tu plamienie :szok: i już panika , pojechałam do szpitala.. tam z izby przyjęć wysłali mnie do poradni w szpitalu, by mnie zbadał lekaarz który akurat przyjmował, zbadał mnie i powiedział ze mam obserwować i jak do jutra się nasili to mam zgłosić się do szpitala na obserwacje. NIo na szczęście w piątek nic juz nie leciało, ale nie uspokoiło mnie to... bo chyba z nerwów nie czułam ruchów ( a czuje je dobre 2 tygodnie) i zarejestrowałam sie na usg. Okazało się, że wszystko z maluchem oki wywijał takie fikołki, że szok.. najpierw był głowa do dołu , bezwstydnik mały bo wtedy zostały pokazane mi jego klejnoty w całej okazałości:-D pozniej fikał sobie .. pierwszy raz takie harce widziałam bo na usg we wtorek to taki stateczny pan zniego był.
stałam sie posiadaczką tycvh oto zdjęć ( wogole to w szoku byłam bo lekarz zrobił też 4d )

a tutaj na pierwszym planie długoa noga i rączka

ah i zapomniałam wam powiedzieć, że dzsiaj byłam w H&M i kupiłam 3 pary spodni ciążowych 2 pary dzinsówi czarne z materiału i zapłaciłam za nie uwaga : 150 zł.. jest mega promocja 3 za 2 na towary przecenione , kosztowały po 75 zł i 3 pare dostałam gratis .... nadal jestem w szoku bo spodnie sa naprawde extra... jak bedę roić fotki brzusia to pokaże

Ostatnia edycja:
agapa, kurcze, faktycznie nieciekawa historia z Twoim mężem, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!

ANKARIANNA, gratuluję zdrowego maluszka no i tych świetnych zdjęć, dzidzia, jak malowana! super pamiątka :tak:
ja też się dzisiaj załapałam na tą h&m-ową promocję i nakupowałam ciązowych bluzeczek, plus ciąży jest taki, że podczas gdy w całym sklepie dziki tłum, to w dziale H&M MAMA pusto, aż miło, swobodnie można przebierać w ciuszkach :-D

Agapa kurde ale masakra z Twoim M oby bylo wszystko dobrze!Trzymaj sie...

Ankarianna ale fajne foty super!!!
Kurde musze jechac do hm-uuuu,fajnie ze ci sie udało tak kupic!

reklama
Do góry