reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Hej dziewczyny!
u mnie troche lepiej, dieta pomaga:-)
Sergie, gratulacje!:-)
widze, ze zakupy na powaznie sie zaczely:-D Ciuszki sliczne a i wozki sa / beda :-)
ja jeszcze poczekam i to nie tylko na plec, biorac pod uwage przykre doswiadczenia z przeszlosci, dopiero zaczne szalec jak minie 25 tydz... wtedy bede troche spokojniejsza.... a na razie - czekamy....
Rozstepy - ja tez slyszalam duzo dobrego o mustelli i mam zamiar kupic ten krem....
Co do rozowego, ja tez uwazam, ze nie nalezy popadac w przesade;-)
Dzis zaskakujaco nie pada, az nie wiem co robic....;-)
Milego dnia!

U Ciebie nie pada, bo teraz do nas to przyszło i pada od wczoraj i końca nie widać... :)

reklama
Witajcie kochane ,

sergeevna - normalnie az mi łezka sie zakrecila jak napisalas o kopnieciu kluseczki w twoim brzuszku:-)super ,to teraz bedziesz miala czesciej takie kopniaki:-Dchyba to jest twoje pierwsze dzieciatko , tak jak i u mnie - wczesnie poczulas ruchy u mnie jeszcze jak narazie nic:dry:mam nadzieje ze moze cos w przyszłym tyg poczuje.Męża masz sssuper jeszcze bardziej przejety niż mamusia:-Dno widzisz jeden facet jest taki a drugi taki:sorry2:
Jesli chodzi o zakupki to u mnie zaczna sie na przełomie wrzesien-pazdziernik, narazie zbieram pieniazki, i teraz musze sobie kupic z 2 pary spodni bo mi pozostala tylko 1:happy2:

hehe no widzisz asia_79 świat jest jednak mały:D a na jakim osiedlu mieszkasz jeśli mozna wiedziec???

Sergi cudownie:) no i że tatuś też mógł poczuc juz maluszka:)

Ostatnia edycja:
Sergi, gratuluję pierwszych ruchów!!! w końcu przełom :-D
kurcze jak ja bym też już chciała wyczuwać moje maleństwo...

wczoraj odwiedziła nas moje kuzynka, która jest aktualnie w 7 miesiącu ciąży, ależ ona pięknie wygląda!!! i wbrew zabobonom będzie miała córeczkę, naplotkowałyśmy się o ciąży, o porodzie itd..Nie mogę się doczekać, aż będę miała taki śliczny brzuszek, jak ona :tak:

u nas też dziś nie pada, normalnie szok, ale niestety zimno jest okrutnie, w każdym razie jedziemy dziś na zakupy, muszę sobie jakieś bluzeczki kupić, bo wszystkie stają się za krótkie.

dziewczyny, jak sypiacie? czy którąś z Was ma problemy z bezsennością? bo ja od 2 nocy niemal w ogóle nie śpię :szok: przewracam się tylko z boku na bok i odliczam czas, nie wiem, jak ja jeszczę funkcjonuję...

ok, zmykam trochę poprasować, miłego dnia Grudnióweczki!!!

Dziewczyny, to w sumie jeszcze nie był kopniaczek, tylko takie dziwne uczucie, jakby Kruszyna fikołka zrobiła w brzuszku :-) Faktycznie, było to inne odczucie niż dotąd :tak: Ale pewności 100% nie mam, więc czekam na powtórkę i kopniaka "z prawdziwego zdarzenia" ;-)

dzień dobry Grudnióweczki :-)

Kota podobnie jak Ty mam problemy z zasypianiem, właściwie kładę się spać ok 1-2 a jak zdarzy mi się pospać trochę w dzień to w nocy właściwie mogę już o spaniu zapomnieć.

miłego dnia, choć za oknami tak pochmurnie

Cześć Mamusie:-)

Sergi-gratulacje, ja to samo co Ty od jakiegos czasu odczuwam teraz juz prawie codziennie, takie łaskotki na srodku brzucha, jakbhy mi cos przepływało w środku, i juz wyczaiłam kiedy, zwykle jak zjem coś słodkiego-co ma wyłumaczenie bo kluseczka dostaje zastrzyk cukru albo w ostrego czy czosnowego-tego chyba nie lubi- wczoraj i przewczoraj szalała normalnie, czekam na kopniaczki ale to pewnie jeszcze troszeczke z tydzien, dwa.

Papayka-ciesze sie ze czujesz sie lepiej, dieta widocznie pomaga, ja też postanowiłam zacząć kupować ciuszki gdzies w 7 m-cu(przesądna nieco jestem, boje sie troszeczke też ze względu na wczesniejsze przezycia). ale po połówkowym kupie chyba jedną rzecz-takie słodkie male buciki, tylko to:tak::-)

Kota-ja jak czasem zasne chociaż na chwile po południu to wieczorem wcale nie moge zasnąc i szwendam sie po mieszkaniu do 2 w nocy.

Agapa-jesli mozesz to napisz w jakich okolicach mieszkasz-gdzie gmina sprzedaje działki, może sie zainteresuje, warto wszystko sprawdzić-jeśli nie na ogolnym to prosze na priva.

Buziako dziewczyny

Aga7602 skoro mówisz, że masz podobnie, to chyba oznacza, że "to już to" ;-) O słodkim też słyszałam, ponoć na 20 - 30 minut przed usg dobrze zjeść odrobinę słodkiego, to wtedy Dziecko będzie fikało koziołki na usg ;-) Tak samo wieczorowa pora ponoć jest najlepsza na początek do wyczucia i najbardziej intensywna dla Maluszka :tak: Należy położyć się na pleckach, pogłaskać brzusio i czekać na odzew ;-)

dziewczyny, jak sypiacie? czy którąś z Was ma problemy z bezsennością? bo ja od 2 nocy niemal w ogóle nie śpię :szok: przewracam się tylko z boku na bok i odliczam czas, nie wiem, jak ja jeszczę funkcjonuję...
Ja mam problemy odkąd dzidzia uciska na pęcherz. Muszę wstawać siku ze dwa razy w nocy i wtedy mam problemy z zaśnięciem. Także między 3:00 a 6:00 rzucam się strasznie z boku na bok.

reklama
oj ze spaniem to ja też mam problemy... co prawda wieczorem zasypiam bez problemu ale budzę się już koło 4 i kręcę z boku na bok, czasami aż mnie kusi, żeby męża obudzić bo mi się samej nudzi, ale nie mam sumienia, w końcu biedaczek idzie rano pracować, a ja wypoczywam ;)

Do góry