reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

asko_, taki średni, 139m2 powierzchni użytkowej. dostaliśmy już pozwolenie, decyzja kredytowa pozytywna, nawet się załapaliśmy na "rodzinę na swoim" i przez pierwszych 8 lat państwo nam ma do raty dopłacać. w poniedziałek jedziemy podpisać umowę z bankiem, ale największe problemy oczywiście z gminą, podłączenie wody i prądu miało by już załatwione miesiąc temu, a oni tylko dzwonią i przekładają, mnie juz szlag trafia, ehh... ale Ci zazdroszczę, ze u Was budowa już w toku. My chcemy do końca roku postawić i zadaszyć dom w stanie surowym, to będzie dopiero tempo ale liczę, że się uda! Ekipa sprawdzona, mówią, że spokojnie dadzą radę, no zobaczymy..
no i racja, kasa ucieka na każdą bzdurę, już w excelu zrobiłam tabelę i wszystkie wydatki tam wpisuję, każdy bzdet związany z budową. zobaczymy ile w sumie nas to wyniesie, aż strach myśleć!

A Wasz domek będzie duży?

reklama
No włąsnie dośc troche wiekszy... jak kupowalismy projekt 3 lata temu to niestety nei myslelismy o rodzinie na swoim wiec nas kredyt niestety za tanio nei wyniesie... no ale coz. Papiery bede skladala dopiero kolo 22 czerwca . A dom ma pow. uzyt. 185 m2
:)

185m, super! też bym chciała taki duży domek, uwielbiam przestrzenie, będę się musiała nakombinować, żeby u nas WYDAWAŁO się być przestrzennie hehe!! nas niestety ograniczała nieduża działeczka, bo tylko 11 arów, no ale w końcu to swój domek, więc jaki by nie był to i tak jesteśmy niesamowicie szczęśliwi :-)
trzymam kciuki za pozytywne decyzje kredytowe!!! :tak:

Dziewczynki, witam Was serdecznie... Szybciutko przekazuję wiadomości z wczorajszego USG genetycznego.

Dzidzia jest piękna, duża i zdrowa
smile.gif
Ma dwie rączki, dwie nóżki i wszystkie paluszki. Nie ma żadnych podstaw do jakiegokolwiek niepokoju. Okaz zdrowia, no i przez tydzień dziecko urosło o 2 cm i teraz ma już ponad 7 cm
smile.gif
Wedługo obliczeń USG jest nawet starsze o 3 dni...

W tajemnicy mogę zdradzić, choć nie jest to informacja na 100% pewna (do zweryfikowania na następnym badaniu), że najprawdopodobniej będziemy mieli DZIEWCZYNKĘ!!
smile.gif
smile.gif
smile.gif

A to nasza mała piękność:
Zobacz załącznik 361978

Zbliżenie na twarzyczkę "kosmity" ;-)
Zobacz załącznik 361979

Rączka z wyprostowanym kciukiem i paluszkiem, a powyżwj nóżka
Zobacz załącznik 361980

Hej dziewczynki!
Bajeczka i a_gala - ciesze sie razem z wami!:-)
Bylam na malych zakupach rano, by nie wychodzic w ten upal....
Plany na weekend - zero... a dokladniej lezenie, ewentualnie maly spacerek (moze pizza.... cos za mna chodzi ostatnio...);-) co prawda pogoda ma sie popsuc.... zobaczymy.
Wczoraj poczulam cos jakby ze mnie lecialo....i delikatny bol.... pelna panika.... nie bylam wtedy w domu.... wiec szybka ewakuacja i dopiero w domu okazalo sie, ze to tylko zwykla biala wydzielina, a juz oczami duszy widzialam krwawienie..... to chyba zle doswiadczenia z przeszlosci powoduja u mnie taki stres....:-(
A propos zachcianek - dobrze moi wchodza pomidory i zielenina... jutro chyba zrobie cukinie nadziewana mieskiem....
Milego dzionka!

Dziewczynki, witam Was serdecznie... Szybciutko przekazuję wiadomości z wczorajszego USG genetycznego.

Dzidzia jest piękna, duża i zdrowa
smile.gif
Ma dwie rączki, dwie nóżki i wszystkie paluszki. Nie ma żadnych podstaw do jakiegokolwiek niepokoju. Okaz zdrowia, no i przez tydzień dziecko urosło o 2 cm i teraz ma już ponad 7 cm
smile.gif
Wedługo obliczeń USG jest nawet starsze o 3 dni...

W tajemnicy mogę zdradzić, choć nie jest to informacja na 100% pewna (do zweryfikowania na następnym badaniu), że najprawdopodobniej będziemy mieli DZIEWCZYNKĘ!!
smile.gif
smile.gif
smile.gif

Po ciuchu Gratuluję Córeńki:-) Super,ze dzidzia tak pięknie rosnie i wszystkie wieści z usg są super!
Bajeczka- ciesze się razem z Wami:tak:

Niedługo nasze zagadkowe maluszki sie ujawnia:-D

a_gala-super że wszystko ok, i fajnie że wiesz że prawdopodobnie to dziewczynka:-)

bajeczka-gratulacje, ciesze że u dzidzi wszystko super.

U nas chłodniej wiec się ciesze bo te upały mnie wykańczały nie wiem co to będzie w lipcu i sierpniu.
Gdyby jeszcze ten pęcherz przestał mi dokuczać to byłoby super-niestety leki przepisane przez gina nie działają chyba będe musiala wziąć antybiotyki:-(

Kota, asko-zazdroszcze wam że u was już rusza budowa domków. my nadal szukamy odpowiedniej działki, kurcze sama nie wiem czy kupować działke i budować sie czy wieksze mieszkanie. Ja z mężem takie niezdecydowane istoty jesteśmy;-)

miłego dzionka dziewczyny.

Cześć dziewczyny,

śliczne te wasze fotki, same dobre wieści. Gratuluję!

Ja chciałam uprzedzić, że najprawdopodobniej zniknę na jakiś czas, mogę nie mieć dostępu do neta.
M niestety jest chyba niereformowalny. Dodatkowo zablokował mi dostęp do kompa. Na naszym wspólnym kompie zrobił hasło. Po złości. Na szczęście mam takiego małego laptopika i sobie was podglądam.
Szukam właśnie jakiegoś taniego noclegu gdziekolwiek. Chyba wyjadę na kilka dni. Dłużej nie wytrzymam. Powiem tylko mamie żeby się nie martwiła. Do zobaczyska dziewczyny.

reklama
Do góry