reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

wiecie co, ja jakos w ogole nie mam korby na punkcie tych usg 3/4D...jakoś dla mnie mogłoby tego nie być, fakt fajnie by było sobie fasolkę pooglądac w brzuszku jak sobie poczyna, ale wystarczą mi pamiątki z okresu ciazy w postaci zdjec rosnącego brzuszka i zwykłych zdjec usg. Ale rozumiem, ze inne mamusie nie odpuszczają takiej możliwości i jak najbardziej jest to ok:biggrin2:
ale za to nieodłącznym elementem dla mnie jest np. odciśnięcie maluteńkich nóżek i dłoni bobasa.np. w pierwszym miesiącu życia i na roczek :) to jest dla mnie super namacalna pamiątka malutkiego, slodkiego bobasa...no i w przyszłości mozna porównać ;-)

o np. taki
Zobacz załącznik 361102

reklama
wiecie co, ja jakos w ogole nie mam korby na punkcie tych usg 3/4D...jakoś dla mnie mogłoby tego nie być, fakt fajnie by było sobie fasolkę pooglądac w brzuszku jak sobie poczyna, ale wystarczą mi pamiątki z okresu ciazy w postaci zdjec rosnącego brzuszka i zwykłych zdjec usg. Ale rozumiem, ze inne mamusie nie odpuszczają takiej możliwości i jak najbardziej jest to ok:biggrin2:
ale za to nieodłącznym elementem dla mnie jest np. odciśnięcie maluteńkich nóżek i dłoni bobasa.np. w pierwszym miesiącu życia i na roczek :) to jest dla mnie super namacalna pamiątka malutkiego, slodkiego bobasa...no i w przyszłości mozna porównać ;-)

o np. taki
Zobacz załącznik 361102
Fajna pamiątka..ja w pierwszej ciąży zrobiłam sobie pod koniec sesję z brzuszkiem i mężem (jakoś tak w październiku)..a jak się Marysia urodziła, to kupiliśmy małej kronikę małego dziecka - na pierwszy rok, uzupełniałam pilnie wszystkie pierdułki, wklejałam fotki itd..też fajna sprawa..

kota-behemota ja mam na plusie już 5 kg, od początku ciąży zero mdłości i od kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży rzuciłam palenie a niestety bardzo mnie ciągnęło na papierosa i ciągle coś podjadałam - chociaż głównie owoce, ale efekty widać!!! Lekarz, który robił mi usg genetyczne powiedział, że chyba to córka, po patrząc pod pewnym kątem usg nic nie urośnie - ale to jeszcze za wcześnie. ja mam nadzieję, że jednak coś urośnie:-D

dziewczyny, czy Was jeszcze boli brzuch??? Bo mnie dzisiaj boli podbrzusze i trochę mnie to niepokoi. napiszcie czy macie podobne bóle.

Pozdrawiam!!!

klariss1 - ramka super sprawa będę musiała to zapamiętać i zrobić sobie takie :-)

Dagne - mam USG na 20-tego:-) oby te dni leciały tak szybko jak poprzednie :-) Choć przez ostatnie dni podgądałam maluszka średnio co 10 dni a teraz 3 tyg przerwy:-p ale tydzień już za Nami :-)

Ja na USG 4D może i się zdecyduje ale myślę, że pod koniec II trym. najszybciej.
Narazie poluję na ten detektor tętna - polecacie któryś?

kurcze ja mam jutro planową wizytę (drugą), i nie mam pojęcia, czy będę mieć usg, czy nie... chyba na przezierność jest za wcześnie, co myślicie? jak byłam na 1 wizycie, to dał mi skierowania na badania i kazał zapisać się na za miesiąc.

Wiesz dagne - to już chyba od lekarza zależy i jego chęci - z tego co wiem to badanie powinno się robić od 11 tc i 6 dnia ale znam przypadki gdzie było robione parę dni wcześniej.

Dziewczyny jesli chodzi o firanke to srobujcie na gg lub tel, bo nam przeciez podala, i spytajcie czy wszystko u niej ok:) Ja niestety musze juz uciekac nie mam za duzo czasu...

dziewczyny tak sobie czytam i widzę, że sporo z was chce się wybrać na USG 3d/4d...pamiętajcie tylko, że to usg przedewszystkim służy do dokładnej diagnostyki i myślę, że robienie go ot tak sobie tylko dla fajnego zdjęcia to chyba nie ma sensu. Usg 3d/4d najlepiej zrobić między 11 i 14 tc, gdzie mierzone są i sprawdzane dokladnie wszystkie narzady dzidzi i okolo 22 tc, kiedy to dokladnie oglada sie serduszko pod katem wykrycia ewnetualnych wad... ja jade na USG 4d w czwartek i będzie to tzw. genetyczne (miedzy 11-14tc), myślę, ze warto umówić się właśnie w tych w/w terminach, żeby był jak największy pożytek z badania. a zdjecia czy film to tylko taki dodatkowy bonus...

kurcze ja mam jutro planową wizytę (drugą), i nie mam pojęcia, czy będę mieć usg, czy nie... chyba na przezierność jest za wcześnie, co myślicie? jak byłam na 1 wizycie, to dał mi skierowania na badania i kazał zapisać się na za miesiąc.

Ja usg z przeziernością miałam robione w 11tc i 4 dniu. Po badaniu okazało się jednak,ze dzidzuś jest starszy o tydzień i jest to 12t i 2 dzień ciąży.

A co do bólu brzucha to odczuwam je czasami-nic na to nie biore. Niedlugo mam wizyte więc zapytam co z tym robic.

reklama
Właśnie wróciłam od gina i ... jestem przeszczęsliwa:-D:-D:-D:-D Jest wszystko ok. Kruszynka ma 68mm, przezierność 1 (norma do 2,6) i wychodzi mi już z pomiarów 13 tydzień czyli wszystko się wyrównało. No i pan doktor pow. że coś tam między nogami widzi, ale ja mu do końca nie wierzę, bo on u każdej coś widział:-D Jak mu pow. że to pewnie pępowina to on do mnie:"no gdzie tu pępowina" i zaczął się ze mnie śmiać. On taki wesoły chłopek, no i przystojny:-)
Sergi, ale nie ustawiaj mi chłopięcego suwaczka,ok?
Zdjęcie z usg wrzucę jak mi mąż zeskanuje.
Ale jestem szczęśliwa:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D W końcu widziałam moją kruszynkę, tak bardzo ją kocham :*

Majeczka cieszę się że jesteś, napisz czasem kilka słów co u ciebie.

Do góry