reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Phelania ja ostatnio czytalam nawet, ze dla kobiet w ciazy lepiej jest pic zielona herbate niz kawe lub czarna herbate,bo choc tez posiada kofeine, to nie dziala natychmiast tylko bardziej w spowolnionym tempie:) Mam nadzieje, ze mnie zrozumialas;-)
Niestety nie wiem na jakiej stronce to znalazlam, ale jak znow mi to wpadnie w lapy to Ci przesle. Ja pije zielona juz dosc dlugo, jeszcze przed ciaza pilami od poczatku ciazy i nic nie widac, zeby to dziecku szkodzilo.

Wy tu dziewczyny sledzie, racuszki, a ja wlasnie siedze z truskawkami ze smietana:-D mniam....

A jesli chodzi o te nasze kalendarium, to sergi jeszcze raz swietna robota:-)

reklama
U mnie pranie na bieżąco, pralka sama pierze i nawrzucać mi łatwo gorzej z prasowaniem – cała sterta w szafie czeka :dry:
Aga- ja bym zmieniła gina
Malenstwo- witaj :-)
Milva- ciekawą masz pracę :tak:
Niunia- witam ! ja jestem z 1 grudnia, dobra data :-)
Nereida- może w końcu wyluzujesz ;-)
Sergeevna- ja nie czuje potrzeby z kalendarium , jedynie co to bym podała swoją date urodzenia bo i chciałabym znać u koleżanek. Proponuje też wątek pt :kim jesteśmy” i krótki opis. Moje styczniówki tak mają na zamkniętym i to jest fajne a właśnie co z tym zamkniętym ? Dostane zaproszenie czy musze jakoś sobie zasłużyć ? :-)
Papayka- na papierosy zawsze byłam cięta i jestem wrogiem kopcenia a teraz tym bardziej
Agapa- lepiej nie oglądać takich rzeczy. Mój teść jest po przeszczepie nerki już pare lat

Kupinosia tak, trzeba sobie zasłużyć :-p A na poważnie, to oczywiście zapraszam na zamknięty :tak: Czasami trzeba się przypomnieć, przepraszam, że Cię przeoczyłam do tej pory ;-)

Dzisiaj pierwsza wizyta u położnej angielskiej... No i wreszcie może ktoś mi da dowód "na papierze", że jestem w ciąży? ;-) Mam lekki stresik, ale taki pozytywny - bardziej z podekscytowania i z adrenaliny (mam nadzieję, że zrozumiem coś z tej medycznej strony języka angielskiego ;-) ).

Hej dziewczyny!
u mnie od rana sloneczko, a ja kicham i kicham....
Kupinosia, zainspirowalas mnie...:) ide zapakowac brudy do pralki:-)... ale o prasowaniu nie ma mowy:no:
Sergie, jestes tytanem pracy...:shocked2::tak:
Milego dnia!:-)

Sergie, powodzenia na wizycie!:-)
Co do herbaty - mysle, ze w rozsadnych ilosciach zadna nie szkodzi....
Wczoraj mialam straszna ochote na szynke parmenska, ktora niestety jest w lodowce i postanowilam ja.. upiec w piekarniku, co by nie byla surowa... dobra byla....;-) ciekawe co mi jeszcze przyjdzie do glowy...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie Dziewczyny

Kupinosia-wlasnie zastanawiam sie nad zmiana gina, dzisiaj jeszcze do niego ide po zwolnienie bo kazał mi całą ciąże siedziec na L4

Sergeevna-trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę. A zobaczysz kluseczke na usg?

Ja dzisiaj do okulisty ide ponownie bo z moim okiem żle:-(. Antybiotyki nie pomogły oko spuchniete, pewnie czeka mnie zabieg bo chyba zapalenie powieki przeszło w gradówke.

Tak sie boje że tym zabiegiem zaszkodze malenstwu:-(-jest w znieczuleniu i będą mi to paskudztwo wycinać i na dodatek sterydy- kurde czemu mnie to spotyka-ja tam mało ważna ale maleństwo:-(

Papayka dziękuję :-)
Aga7602 niestety dzisiaj Szkraba nie zobaczę... :no: Ale na pewno dostanę skierowanie na usg i pewnie w przeciągu max 3 tyg będę miała wizytę :tak: Trzymam kciuki za Twojego okulistę dzisiaj! Napisz później, co Ci lekarz powiedział. Mam nadzieję, że nie trzeba będzie przeprowadzać żadnego zabiegu :no: :-(

Ja miałam wczoraj ogromną ochotę na... chlebek z nutellą :szok: Gdzie ja nie przepadam za słodkim :no: I też dopadła mnie ochota na chipsy paprykowe... Na szczęście nie było niczego takiego pod ręką, a do sklepu nie zamierzałam się specjalnie po chipsy wybierać :-p

Z ostatnich nowinek, koleżanka uraczyła mnie wczoraj kolejną informacją dotyczącą ciąży ;-) Mianowicie - jeśli w czasie ciąży ma się ochotę na przytulanki z Mężem, to urodzi się dziewczynka, a jeśli się nie ma ochoty - chłopczyk. Nie mam pojęcia skąd ta dedukcja :eek: Ale mnie to rozbawiło :-)

Ostatnia edycja:
Aga, wspolczuje... pewnie bardzo sie meczysz....ze tez sie akurat teraz przyplatalo.... co do lekarstw, to trzeba wierzyc, w to, ze lekarz odpowiednio dobiera leczenie... ale spytac u drugiego nie zaszkodzi;-). Czyli ufam, ale sprawdzam...

reklama
witajcie dziewczyny!!!

ale produkujecie posty! wow, nie nadążam z czytaniem!

Nereida, super, że wszystko jest w porządku!!! to bardzo dobre wieści :-) nawet nie wiesz, jak mnie uspokoiły, ale swoją drogą małego klapsa dostaniesz :-D

witam nowe mamuśki, super, że jest nas coraz więcej! :tak:

Serg, ale kawał dobrej roboty odwaliłaś z Kalendarium, super! :-)
6.04 dwie kreseczki na teście! :-)
8.04 pierwsze USG i widać pęcherzyk, ma 3,2mm
14.04 kontrolne USG, mam skurcze, pęcherzyk mocno spłaszczony, dostaję Duphaston na uspokojenie organizmu
26.04 USG, jest maleństwo i ładne ciałko żółtkowe, słychać serduszko!!! kluska ma 91mm
30.05 szczegółowe USG i przełomowy 12 tydzień

U mnie samopoczucie coraz lepsze, choć nadal jestem bardzo senna i w ogóle się nie wysypiam. Marzę o słonecznych wakacjach pod palmą, chętnie bym się na tydzień ulotniła.

Jak dziś Wasze samopoczucie?

Do góry