reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Cześć Dziewczyny! Ależ tu się dzieje! Piszę, żeby pochwalić się, że byłam już na usg genetycznym i wszystko jest ok, przezierność karkowa 1,2, bobas ma już ponad 5 cm i ślicznie się rusza - wzruszający widok, nie wiedziałam, że aż tak:)
Strasznie się denerwowałam przed tym usg, miałam złe przeczucia i w ogóle doła, ale ten widok wynagrodził wszystko! Nie wklejam zdjęcia, bo nie mam dostępu do skanera póki co:(
A, i jeszcze jedno, mój termin porodu skacze, w zależności od usg, z OM wychodzi 8 grudnia, ale na 2 usg pojawiły się dwie inne daty: 6 grudnia (usg w 6t2d) i 27 listopada (usg w 11t2d), i komu tu wierzyć?;)
Pozdrawiam ciepło (wreszcie pogoda i humor nastrajają do spaceru!)

reklama
Papayka dziękuję :-)
1
Z ostatnich nowinek, koleżanka uraczyła mnie wczoraj kolejną informacją dotyczącą ciąży ;-) Mianowicie - jeśli w czasie ciąży ma się ochotę na przytulanki z Mężem, to urodzi się dziewczynka, a jeśli się nie ma ochoty - chłopczyk. Nie mam pojęcia skąd ta dedukcja :eek: Ale mnie to rozbawiło :-)

Ha ha to ja powinnam mieć 3 chłopaków już:)

U mnie samopoczucie ok. Wczoraj po południu jakoś nie najlepiej się czułam, ale dziś jest narazie ok. Kurcze idą takie upały, a ja nie najlepiej je znoszę w ciąży:( Będzie ciężko, ale zobaczmy.

Cześć dziewczyny,

Aga7602 napiszę coś na pocieszenie. Ja w 3 tyg. ciąży miałam robioną laparoskopię, całkowite znieczulenie (narkoza), ingerencja w brzuszek, wewnętrzny wylew krwi z jajnika do otrzewnej, ilość środków przeciwbólowych dożylnie ogromna, jeszcze mi krew przetaczali. Dużo tego, ale... maluszek to przetrwał. Kilka tygodni później zobaczyłam bijące serduszko. Lekarze zapewniają, że nie będzie to miało wpływu na ciążę i ja im wierzę, nie mam wyboru. Ty też musisz im zaufać. Czasami lepiej zrobić zabieg jeśli jest taka konieczność niż cierpieć i tracić zdrowie, co podobno czasem bardziej szkodzi maluszkowi niż zabieg.
Życzę Ci jednak żeby takiej konieczności nie było. Ja nie miałam wyboru. Po pierwsze jeszcze nie wiedziałam o ciąży (powiedzieli mi w szpitalu), a po drugie gdyby nie operacja to rano już bym się pewnie nie obudziła. Powodzenia!

Dzieckopiatku super wiadomość! Cieszę się, że wszystko ok.

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny! Ależ tu się dzieje! Piszę, żeby pochwalić się, że byłam już na usg genetycznym i wszystko jest ok, przezierność karkowa 1,2, bobas ma już ponad 5 cm i ślicznie się rusza - wzruszający widok, nie wiedziałam, że aż tak:)
Strasznie się denerwowałam przed tym usg, miałam złe przeczucia i w ogóle doła, ale ten widok wynagrodził wszystko! Nie wklejam zdjęcia, bo nie mam dostępu do skanera póki co:(
A, i jeszcze jedno, mój termin porodu skacze, w zależności od usg, z OM wychodzi 8 grudnia, ale na 2 usg pojawiły się dwie inne daty: 6 grudnia (usg w 6t2d) i 27 listopada (usg w 11t2d), i komu tu wierzyć?;)
Pozdrawiam ciepło (wreszcie pogoda i humor nastrajają do spaceru!)
podobno najbardziej wiarygodny termin porodu jest z pierwszego usg bo potem dzieci różnie się rozwijają, jedne szybciej inne wolniej. Ale co tam aby całe i zdrowe, a dla nas szybko i mało boleśnie:-D,

Kota-behemota dziękuję :zawstydzona/y: Uaktualniłam już Twoje dane w Kalendarium :-) :tak:
Dzieckopiątku super wieści!!! Cieszę się bardzo! Fantastyczna nowina na dobry początek nowego dnia! :-D
Agapa pij więcej wody w te upały, i siedź dużo w domku jak nie musisz na słońce wychodzić, może jakiś wiatrak warto by zakupić? Sama się nad tym zastanawiam ;-)

Dziewczyny, zastanawiałyście się się chociaż przez chwilę jaki rodzaj porodu chciałybyście wybrać? Mnie chodzi po głowie cały czas poród w wodzie... :zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
...a ja przed chwilą dopiero wstałam, ale co się dziwić jak jestem na L4 :-) piję sobie moją herbatkę "antyzaparciową" i zastanawiam się co by tu na śniadanko wszamać. Też u nas dzisiaj piękne słoneczko i ciepło :-)

Kota-behemota do poszczególnych wizyt podaj jeszcze w których tygodniach ciąży wtedy byłaś, będzie nam łatwiej porównywać np. wymiary naszych maluszków ;-)

Pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłego dzionka :-)

Kupiłam w aptece Mamarin (wit B6 + imbir) dla ciężarnych na mdłości. Biore już 3 tydzień i chyba pomaga bo ta ciąża lżejsza troche jak z pierworodną... Całkiem spoko się czuję. Nie biorę za to witamin typu Prenatal, bo po nich gorzej mnie muliło. Teraz tylko Mamarin, Folik no i dużo owoców, warzywek
Sergveena- dzięki :) Ja nie miałam ochotki i mam dziewuszke
Dzieckopatku- gratki !

Dzieckopiatku, super wiesci!
U mnie dzis ma byc 29 stopni... chyba teraz pojde na male zakupy, zeby wrocic przed poludniem....chodza za mna truskawki i szparagi. mlode ziemniaczki juz nabylam:-)
Wiatrak to dobry patent na taka pogode:tak:

Dziewczyny jesteście kochane

Dzieki za podniesienie mnie na duchu.:-) Dobrze że jest to forum, wygadam sie i od razu mi lepiej

dzieckopiatku-gratulacje:-). super że z dzidzią dobrze

reklama
dzieckopiatku, super wiadomość, gratuluję!!! potrzebujemy tu jak najwięcej takich pozytywnych informacji :-) super, że widziałaś harce maleństwa, ja się już nie mogę doczekać!!!

serg, ja na razie wstępnie zdecydowałam się, w którym szpitalu będę chciała rodzić, oczywiście prespektywa rodzenia w wodzie jest kusząca, ale słyszałam, że pierworódkom się to odradza.. czy to jakaś plotka znów?

a_gala, wiedziałam, że cos pominęłam hehe, już uzupełniam:
8.04 - wg usg - 5 tydzień
26.04 - wg usg - 7 tydzień

Do góry