reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

Hej dziewczyny jestem nowa(choć zalogowałam się jakiś czas temu) i piszę pierwszy raz z nadzieją, że przyjmiecie mnie do swego grona:D a więc mam 23 lata jestem z Radomia choć na razie mieszkam w warszawie. Jestem w 11 tyg ciąży a termin mam na 8 grudnia akurat na męża mojego urodziny:D pozdrawiam Was bardzo serdecznie:))

witam wszystkie mamusie...:)
i ja mam już termin na 1 Grudnia więc
chciała bym dołączyć do grudniowych mamusiek :):-D
Witajcie wśród nas i zapraszamy częściej :)

Izu, już dodaję :-) Udzielaj się u nas częściej :tak: Im nas więcej, tym weselej :-)
Milva to masz termin podobnie jak ja ;-) Na razie z 2 usg wyszły mi 2 różne terminy, 18 i 20 grudnia, ale obstawiam na pierwszy.. Zobaczymy, co się okaże na trzecim (w czerwcu). Ciebie też zaraz dodam :tak:
Nereida to leż, leż, leż i jeszcze raz - wypoczywaj :-) Wszystko będzie dobrze! :-)
Papayka a chcesz się wybrać na dodatkową wizytę?

Kochane, kombinuję jak mogę z tym kalendarium naszych ciąż, mam już taką podstawową listę pytań i chyba możemy wreszcie już coś ruszyć w tym temacie. Oczywiście jestem otwarta na Wasze propozycje ulepszeń, dodatkowych pytań, pomysłów itp. :tak:
Warto by ruszyć z tym jak najszybciej, żeby później mieć wszystko pod ręką :tak:

Dlatego podaję Wam tutaj na razie te podstawowe pytania i wszystkie chętne Kobietki proszę o odpowiedź PRYWATNĄ (nie zaśmiecajmy forum), a ja pozbieram dane i będę je aktualizowała w kalendarium :tak:
W poście proszę o:

• podanie terminu swojej wizyty i ewentualnych szczegółów (np. 5 maja wizyta + usg ; 20 maja badania w laboratorium itp. )

• w późniejszym czasie również poproszę o dzielenie się "Nowinkami z Brzuszka", o pierwszym kopniaczku, o tym, jaka jest płeć Maluszka itp.

jeśli jest już po wizycie, uaktualnijcie proszę najważniejsze informacje jakie przekazał Wam lekarz

• o stanie zdrowia Dziecka, jak duże urosło,

• wynikach badań lub o tych, które zalecono Wam zrobić (jeśli chcecie)

• o ogólnych zaleceniach od lekarza/położnej

• może aktualizacja wagi, obwodu rosnącego brzuszka?.. ;-)

• no i oczywiście termin kolejnej wizyty! :-)
Czekam na propozycje od Was, może jeszcze jakieś ciekawe pytania Wam się nasuną? A może oprócz tych które zaproponowałam po prostu napiszcie jeszcze coś od siebie, jakie są Wasze ogólne wrażenia po wizycie, samopoczucie, jakieś nowe nadzieje? Zbierzemy to wszystko w jedno miejsce, żeby każda z nas mogła sobie zerknąć i zobaczyć, kiedy są nasze wizyty :tak: W końcu każdy tutaj kibicuje każdemu.. :-) :rofl2:
Kochana zrobiłaś super to kalendarium:-D

Ja mam dziś troszkę gorszzy dzień, jestem jakaś taka bez życia.

reklama
Dagne, przepraszam, zakręcona jestem dzisiaj przez to kalendarium... Jak je zrobiłam w 3 postach, to przy edycji okazało się że przekroczyłam 10tys znaków w poście :szok: i musiałam rozbić jeden miesiąc na 3 posty aż, żeby można było dodawać wszystkie dane bez komplikacji :zawstydzona/y: No i poprawianie, uaktualnienia... Masakra ;-)

od południa buszujesz sergeevna ...wiesz masz moc ja już bym padła jak kawka... śledzik zjedzony :)oczka mi się zamykają:)
a tu zaraz wąż wraca z pracy hmmmm i trzeba dać mu jeść:p hehe więc jeszcze się wstrzymam od lulania:)

Ale dziewczyny narobiłyscie smaku tymi racuchami:-Dmniam ale jak przyjde z pracy to sobie zjem zapiekanke z piekarnika i popije ciepła herbatką, wlasnie co do herbaty słyszałam rózne opinie na ten temat czy mozna pic zielona herbatke??? bo ja uwielbiam...i nie wiem czy to wskazane jak ona pobudza:crazy:

P.S. Witajcie nowe mamuski ,super coraz nas wiecej:tak:

Ale dziewczyny narobiłyscie smaku tymi racuchami:-Dmniam ale jak przyjde z pracy to sobie zjem zapiekanke z piekarnika i popije ciepła herbatką, wlasnie co do herbaty słyszałam rózne opinie na ten temat czy mozna pic zielona herbatke??? bo ja uwielbiam...i nie wiem czy to wskazane jak ona pobudza:crazy:

P.S. Witajcie nowe mamuski ,super coraz nas wiecej:tak:

Phelania, ja myślę, że z tą zieloną herbatka to spokojnie mozna pić, lepiej zieloną niż tradycyjna czarna, bo czarna zawiera dużo teiny, a to praktycznie taki sam pobudzajacy składnik jak kofeina :) ja w kazdym razie piję :)

A co do tych śledzików, to ja sie nie wypowiadam, bo ilosci śledzi i innych kwaśno-octowych potraw jakie ostatnio pochłaniam jest przerażająca :) Jak mi sie zachce, to poprostu świruję, muszę sobie dziobnąć i koniec, mąż lata do sklepu(dobry z niego chłopak) i spełnia moje zachcianki :)

Ja równiez witam nowe mamusie:)

Czesc Dziewczynki.
Ale popisalyscie przez ten czas. Troszke przeczytalam, ale niestety nie dam rady nadrobic. Ja nadal na wakacjach w PL, ale nie moglam juz sie powstrzymac zeby tutaj do Was zagladnac.
Juz moge sie pochwalic, ze widzialam dzidziusia na USG (bylam 11 maja) widac piekne bijace serduszko i nawet widzialam jak sie poruszylo :) (pewnie nie chce zeby mu przeszkadzac :) tak stwierdzil moj maz) Wyniki w porzadku:)
Obliczenia kalkulatora i USG roznily sie tylko 4 dni od siebie. Z okresu wychodzi 10 tydzien i 1 dzien, a z USG ze 9 tydzien i 3 dzien. Daty porodu nie uslyszalam. Gin stwierdzila, ze pod koniec roku. (w sumie tyle to i ja wiem :))
Brzuszek u mnie tez widac, a maz coraz czesciej chce zebym mu go pokazywala i sie cieszy, ze rosnie :)
W poniedzialek powrot do IRL. Szybko zlecialo :(

Pozdrawiam wszystkie nowe mamusie :)

Do zobaczyska dziewczynki :)

Dagne, przepraszam, zakręcona jestem dzisiaj przez to kalendarium... Jak je zrobiłam w 3 postach, to przy edycji okazało się że przekroczyłam 10tys znaków w poście :szok: i musiałam rozbić jeden miesiąc na 3 posty aż, żeby można było dodawać wszystkie dane bez komplikacji :zawstydzona/y: No i poprawianie, uaktualnienia... Masakra ;-)
Ja cię podziwiam za to co robisz i wielki ukłon w twoją stronę. Ale możesz być z siebie dumna bo teraz bez zbędnych postów będziemy wiedziały która kiedy co ma.

reklama
Cześć mamusie
U mnie samopoczucie dziś o niebo lepiej, mimo, że musiałam siedzieć w pracy. Nie czułam tego zmęczenia dziś tak bardzo.

malenstwo, niunia witajcie, nie wiem czy nie ominęłam jakiejś nowej mamusi, w każdym razie wszystkie witajcie.

sergeevna piękne te kalendarium, że też ci się chciało. Super sprawa takie coś. Ja ci podam wszystko w piątek bo mam pierwsze usg, to będę wiedzieć cokolwiek. Zresztą wiesz, że my tutaj na nadmiar wizyt nie narzekamy i raczej dużo do pisania nie będzie.;-) Poza tym jak mi położna dała wykaz wizyt to będę mieć ich mniej bo to moje drugie dziecko, dziwnie tak.

papayka mnie też od zapachu fajek odrzuca. U mnie nikt nie pali, czasem jak ktoś wpadnie to idzie zapalić na ogród to potem pół dnia te fajki w domu czuję.

Do góry