reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2011

Hej dziewczyny:-)
Phelania, dzidzia śliczniutka!!Super, że wszystko ok!! Ja dopiero mam za tydzień wizytę, ale staram się nie denerwować..
Co do smarowania, ja używałam oliwki dla dzieci, tylko kurcze nie pamiętam dokładnie: albo bambino, albo nivea baby, ale chyba tą drugą..no i przez całą ciążę nic minie popękało, dopiero, jak urodziłam i brzuch zaczął wracać do normalności, wtedy pojawiło się parę rozstępów (ale już wtedy nie smarowałam..)
Wróżby - z obrączką mi się nie sprawdziło, wg wróżenia miał być pierwszy chłopak, druga dziewczynka..a u mnie pierwsza dziewczyna..ale za to sprawdziło mi się wg takiej tabelki;-): Komu Ch�opca, Komu Dziwczynk� ?
A z tą numerologią - to też się mi zgadza z pierwszą niunią:-), więc drugi musiałby być chłopiec:-)..
Sergi, trzymam kciuki, żeby mieli coś dla Ciebie!!!
aga7602, apap mogłabyś wziąć, tak jak któraś z dziewczyn podpowiadała..ja czasami, jak karmiłam, go brałam -doradziła mi tak lekarka..
Nereida - nie stresuj się, wszystko jest ok!!:tak:

reklama
U Mnie wychodzi syn-ale ja od początku jestem pewna że to będzie syn - oby było dziecie zdrowe

Kota-behemota - dziś pół dnia Mnie brzuch kuje ;/ Moje objawy nim się nasilać to maleją:( Np.jeszcze w zeszłym tyg co 2-3 godz latałam sikać bo sie wytrzymać nie dało a teraz tak nie mam - dziś np. obudziłam sie a mi sie nie chciało:( A tak samo popijałam tabletkę jak co wieczór :( Brzucho wydaje się mniejszy.. nie wiem czy dzidziek rozwija sie prawidłowo i czy wogóle się rozwija :(

Phelania - dzidzia super!

Ostatnia edycja:
nereida a w którym jesteś dokładnie tygodni, wiesz, że im bliżej 12tc tym objawy zaczynają słabnąć... ja np. w ogóle nie miałam problemu z częstym chodzeniem do łazienki na siusiu, brzuszek też jeszcze o niczym nie świadczy, bo na tak wczesnym etapie ciąży jak my jesteśmy, to często są wzdęcia, musisz też wziąć pod uwagę, że dzieć ma dopiero 1,5 - 3cm i na prawdę jeszcze nie potrzebuje tyle miejsca, ja do tej pory nie mam brzuszka, tylko wieczorem, ale bez trudu mogę go wciągnąć. także luz, musisz mocniej wierzyć w swoją fasolkę, bo kto nie jak ty, jej mama?

a-gala nie wiem właśnie już w którym jestem tyg bo każdy lekarz co innego mówił( od ost @ 8 tyg) ... :( dlatego z niecierpliwością na USG czekam

Hey dziewczyny:-)

aga
mi nieraz pomoga masaz glowy (skroni (okrezne ruchy))
Phelania sliczny ten Twoj bobasek:-)

Ja dzis tez juz po wizycie u lekarza, z naszym maluszkiem wszystko bardzo dobrze. Tylko znow male zmiany co do wieku dziecka i terminu porodu. To przez te moje dlugie cykle jak Wam to ostatnio pisalam. A wiec teraz termin porodu zostal przeniesiony na 15.12 (wiec prosze Was dziewczyny o mala zmiane na liscie grudniowych mam)
Zdjecie tez juz mam i o dziwo ja juz dzis mialam robione usg przez brzuszek;-)
A oto i nasz skarb!
10 tydz..jpg

nereida jak minęło już pełne 8 tygodni od ostatniej @ to znaczy, że jesteś w 9 tc, tak mniej więcej, a kiedy zaczęła ci się ostatnia @ ?

reklama
tajenka, naprawdę super , fajne wyraźne zdjęcie, ładnie się dzidzia profilem ustawiła (tak mi sie wydaje;-))

Do góry