reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2011

reklama
Dziewczyny

Znacie może jakieś domowe sposoby na ból głowy-boli mnie od niedzieli cały czas a już dzisiaj w nocy to myślałam że zejde, teraz nadal mnie boli ale mniej, wiem ze mozna od czasu do czasu brać paracetamol, ale bym nie chciała, biore juz antybiotyk z powodu oka i nie chce sie bardziej truć.

Jeśli znacie jakiś sposob dajcie znać please bo już dzisiaj to wysiadam:-(

Kochana nie bój się wziąć apapu czy paracetamolu. Ja też miałam bardzo silne bóle i brałam nawet po 2 tabletki naraz i jest ok.

Ledwie zdążyłam wysłać Wam posta, a już telefon się rozdzwonił - jednak ktoś się skontaktował!:tak:

Nie będzie lekko, ale przynajmniej wiem, że jakieś szanse są.. no i wiem też, od czego mam zacząć. Niestety, koniec z łudzeniem się, że ktoś jednak z agencji znajdzie dla mnie inną pracę... :dry: Trzeba walczyć i starać się o swoje... Będzie ciężko :sorry:

Ale w najgorszym wypadku będę mogła się starać o zasiłek dla bezrobotnych :-p

Serdzi słonko gratuluję perełki - przypadkiem dojrzałam cię na grudniówkach - super !!!
Przepraszam ze tu ale nie wiem gdzie jeszcze bywasz

Ale sobie dziś z M pospaliśmy... wczoraj na cały dzień pościel na balkon wystawiłam i tak się super w niej spało :)
Idę jutro do lekarza po recepte...nie na wizytę ale pójdę na sam koniec to może uda mi sie jakos wyłudzic od niego skierowanie na BHCG i by sprawdził czy z dzidzia ok... Ja wiem miałyśmy myśleć pozywnie ale znowu czuje ze cos jest nie tak...

Dziewczyny, bądźcie spokojne... To, że niektórym naszym koleżankom przytrafiły się złe rzeczy nie oznacza, że nam też się ona przytrafią :no: Najważniejszy dla naszych Maluszków jest teraz nasz SPOKÓJ :tak:

Szukam informacji o tym, jak odgadnąć płeć dziecka domowymi sposobami ;-) I znalazłam też tę "mistyczną" wersję ;-)

"Pamiętasz wczesnoszkolne wróżenie, ile lat będziesz miała wychodząc za mąż? Żeby orzec płeć twojego płodu, też potrzebujesz obrączki (tym razem własnej, a nie mamy - chyba, że tylko takie masz do dyspozycji) i nitki. Jeśli obrączka zawieszona na nitce nad twoim brzuchem zacznie kręcić się w kółko, urodzisz chłopca. Natomiast, jeśli zacznie wykonywać ruch wahadłowy - dziewczynkę. Prawda, że logiczne?

Możesz też zabawić się w numerolożkę i dodać do siebie swój wiek przy zapłodnieniu oraz numer miesiąca, w którym do niego doszło. Parzysta liczba wróży chłopca, nieparzysta dziewczynkę."

Nie mam jeszcze obrączki a że mama daleko i nie ma skąd pożyczyć, to policzyłam sobie "numerologicznie" i wyszedł mi CHŁOPIEC :-) Aha, wiek oblicza się rocznikowo ;-)

A z ciekawostek... Mam 2 rodzeństwa i obliczyłam na podstawie wieku mojej mamy i tej numerologii "co z nas powinno wyjść" i... zgadza się :szok::-D

Ostatnia edycja:
Serg, wg numerologii powinnam mieć dziewczynkę, obrączką nie będę teraz kręciła, bo jestem w pracy i chyba dziwnie by to wyglądało, ale sprawdzę w domu na pewno :-D
jednak sprawdziłam moją mamę i wg numerologii zgadzam się i ja i moje siostra :-) ale by było fajnie mieć dziewczynkę, wszyscy mi przepowiadają chłopca, zobaczymy.

--- edit

nie doczytałam, że wiek rocznikowo się liczy w numerologii... ok, wtedy wychodzi na to, że noszę w sobie małego pana :-D
no ale wtedy i ja i moja siostra powinnyśmy też być chłopcami haha

Ostatnia edycja:
Witajcie, ja dziś lenistwa ciąg dalszy. Za dużo zjadłam na śniadanie i teraz mnie muli. Muszę poprać, posprzątać chatę przed wyjazdem chociaż troszkę, a nie wiem jak to zrobię.

Dziewczyny

Znacie może jakieś domowe sposoby na ból głowy-boli mnie od niedzieli cały czas a już dzisiaj w nocy to myślałam że zejde, teraz nadal mnie boli ale mniej, wiem ze mozna od czasu do czasu brać paracetamol, ale bym nie chciała, biore juz antybiotyk z powodu oka i nie chce sie bardziej truć.

Jeśli znacie jakiś sposob dajcie znać please bo już dzisiaj to wysiadam:-(
Ja bym jednak wzięła ten paracetamol. Ostatnio miałam straszny ból głowy, położyłam się spać bo nie chciałam żadnych tabletek brać i z tego bólu męczyłam się do 3 w nocy aż w końcu wzięłam. Rezultat taki był, że cały kolejny dzień byłam nie do życia przez to niewyspanie i ból. Spokojnie weź sobie tabletkę i połóż się troszkę. Naprawdę tak męczarnia to chyba jeszcze gorzej wpływa na maluszka.

Witajcie kochane!

Właśnie wróciłam z USG kruszynka ma sie dobrze jest cala i zdrowa:-) usłyszalam serduszko i dopiero teraz do mnie doszło ze rodzi sie we mnie nowe życie:-puderzen 156/'min wiec szybciutko puka:-)jesli chodzi o toxo to Gin mi powiedzial ze na 90% zarazilam sie 20tygodni temu czyli przed zapłodnieniem.Ale dla świetego spokoju zrobilam sobie dzis powtórke z badan. Za 2 tyg mam wizyte i bedzie juz przez brzuszek:-)beda badania na przezierność karkowa i choroby genetyczne.Jedna rzecz mnie wkurzyla nie dał mi L4 :wściekła/y:powiedzial ze jest zbyt wczesna ciaza i pomyślimy za 2 tyg:baffled:taka jestem zla , bo tak mi sie nie chce chodzic do tej pracy, :eek:Wklejam usg mojej kluski;-) 10 tydz.jpg

P.S.dziewczyny nie martwcie sie oby do nastepnego usg, minie 12 tydzien i bedziecie spokojniejsze:tak:mi juz lepiej na serduchu

reklama
Phelania ale śliczny człowieczek, super, że wszystko w porządku.

Ja też sobie wróżyłam kiedyś z obrączki, z tym, że troszkę inaczej. Trzeba było obrączkę z nitka trzymać nad lewą dłonią i jeśli kręci się w kółko to dziewczynka, jeśli wahadłowo to chłopiec. Mi wyszły 2 dziewczynki. Za trzecim razem obrączka się zatrzymała. Teraz spróbuję nad brzuchem heheh.
A z numerologii też dziewczynka wychodzi.
Ja do tego podchodzę z przymrużeniem oka, ale lubię takie zabawy.

Do góry