reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

reklama
To nie jest malawi. To jest slonowodne z rafa koralowa w srodku...taki kawalek oceanu:)

śliczne akwarium :tak: Aluś kocha rybki :-D Jak jest u cioci, to się gapi na nie ciągle :-)

Spadamy na spacerek.
Tak jeszcze spytam na szybko: w jakich pozycjach karmicie maluchy? Bo Julka pol butli zjada na rekach znudzi sie tym i musze ja polozyc na lozku czy gdzies i dojada reszte tak sobie lezac...a ostatnie mleko to juz cale zjada w lozeczku lezac i tak usypia...mam nadzieje, ze nie zlapie jakis zlych nawykow.

Aluś pije w krzesełku :tak: Bardzo rzadko w łóżku....

wlasnie wrocilam ze spacerku. Straszna rzecz sie stala... otoz szly sobie 2panie ze swoimi dziecmi ,one oczywiscie gadka szmatka a dzieci same sobie...w pewnym momencie dziecko wyskoczylo na ulice na czerwone swiatlo!!!bylo tylko slychac pisk opon i krzyk przerazajacy! masakra jakas! na szczescie dziecku nic sie nie stalo,poodrapane troszke ale bardziej przerazone. A matka jeszcze je wyzwala! nie miesci mi sie to w glowie bo moim zdaniem to wlasnie ona winna jest,powinna bardziej uwazac! a i co jeszcze...nie pozwolila tej pani z auta zawiezc dziecka na kontrole do szpitala bo by mandat zaplacila za nie dopilnowanie dziecka...co to za matka ktora pieniazki przeklada nad zdrowie dziecka! wzburzona jestem!

Matko :no: Po 1 niech pilnuje dziecka, a po 2 zawsze warto iść do lekarza, bo może stuknąć się w główkę i potem tylko problemy :no:

U nas położne zawijały w tetrę jeśli nie dało się swoich pampersów!
A my od 2 miesiąca jedziemy na dadach i nam bardzo odpowiadają..kiedyś były problemy z przeciekaniem rano..ale nawet jak kupiłam pampersy to dalej przeciekało...ale na szczęście na razie odpukać jest ok nawet jak daję dady na noc! Dupki niczym nie smarujemy i jeszcze nigdy nam się nie odpazyła ani nawet czerwona nie była więc widocznie Tomkowi pasują! A jednak to spora oszczędność...28 zł za paczke dawać! Niestety nie mam żadnego tesko ani reala blisko żeby szukać promocji pampersów :)

U mnie w szpitalu były pampery zawsze :tak: Jak nie miałaś swoich - oni dawali bez problemu ;-) A po pół roku skończyła się dobroć i trzeba mieć swoje :p

mnie tez ciagnie do fajek, ale nie poddam się:) chociaz na panieńskim bylo ciezko..piwo drink i ciagnelo mega, ale dała rade!

Laski nie palcie! strata pieniędzy i zdrowia :tak:

wrocilam ze szczepieni:) nie bylo tak zle:) maly wazy 8840g:) o dlugosci zapomnialam powiedziec pielegniarce:) ale zmierze go w domu:)

No to Alanki ważą tyle samo :-D

Filip od wczoraj zaczail ze moze PIERDZIEC buzia i tak se bzyka az sie robi czerwony !!! wczoraj to myslalam ze sie czyms zadlawil bo tak poczerwienial z tego wysilku ,normalnie bite 5 minut se pierdzi i za jakis czas znowu - jest caly opluty - ale ja mu sie ta zabawa spodobala tylko zerka czy widze ze on tak umie ! wczoraj go pochwalilam i sie smialam z tego ,dzisiaj jak mi zaczol pierdziec przy jedzeniu to juz podziekowalam za ta zabawe!!!!!!!!! Cala opierdziana zupkom bylam !!!! najlepsze ze on nie chce przestac tak mu sie spodobalo!

Hahaha cały Fifi :-D

a tak w ogole to widze ze sporo bylo nas tu palacych:)

Ja nie paliłam :tak: I nigdy w życiu papierosa w ustach nie miałam :-) Mnie odpychają papierosy :tak: a od czasów ciąży jestem bardziej wyczulona na ich smród ;-)

witam z rana :-)

u nas za oknem piękne słoneczko :-) ciekawe czy cały dzień się utrzyma taka pogoda.. choć to słoneczko chyba nie przekłada się na "ciepłość" bo jest chłodnawo :confused2:

widziałam że gadacie o papierosach. Ja paliłam jak byłam młoda i głupia, ale tylko z rok ;-) potem rzuciłam choć już po roku nie było to wcale łatwe bo ciągło jak cholera :szok:

ale nie o tym chciałam napisać ;-)
tak czytając to co piszecie, przypomniały mi się jedne zajęcia ze studiów na temat palenia papierosów :-) bite 5godzin mieliśmy zajęcia praktyczno-teoretyczne o papierochach :-D
i do dziś pamiętam te słowa, że jak się rzuci palenie to i tak oczyszczanie organizmu ze "smoły" trwa z 2 razy dłużej niż się paliło i tak na prawde jeśli ktoś palił powiedzmy 3lata, rzuca to palenie żeby zajść w ciąże, to żeby być czyściutkim i dziecko rozwijało się w czystym organizmie, to musi odczekać jakieś 3-6lat i dopiero się starać :tak:
pisze to tak dla ciekawostki bo mi się przypomniało ;-)

reklama
Do góry