reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

aFilipek dostał wczoraj pleśniawek..:( :-( a tyle razy mówilam tesciowej zeby smoka nie lizała.. smaruje mu ozorek gencjana i juz jeden bodziak mam do wyrzucenia..., ale mam nadziejeze szybko mu przejdzie. ile dni mam mu tym smarować?

a tak poza tym byłam dzisiaj z młym na usg bioderek, i lekarz przzy okazji zrobił usg jamy brzusznej, nerek, i wątroby i na szczęście wszystko jest wporządku :tak:

reklama
moj synek tez ma skaze -oj mam nadieje ze z tego wyrosni.. czasem taqk bardzo go wysypuje ze szok :szok: smaruje mu buzie olilatum ale nie bardzo widac poprawe,,,,

na pewno zniknie! a jak smarujesz oilatum???? bezposrednio na buziunie? czy do kapieli dolewasz? bo ja tylko dolewam a czytalam na opakowaniu ze mozna umyc buzke lekko zwilzona i dokladnie wyplukac i wysuszyc... ale jeszcze nie ryzykowalam...

Ja też okres dostałam niecałe 5 tyg po porodzie i też tak jak Kopciuszek karmię tylkko cycem:confused2: No ale niektórzy mają takie szczęście. A żeby było ciekawiej tego samego dnia byłam na wizycie u gina- rano wizyta a wieczorem okres a ten kurcze tez mi nic nie powiedział że okres się zbliża- powiedział że zaczerwienienie jest i nie bardzo może stwierdzić czy mi się nadżerka nie zrobiła. Taaa, zaczerwienienie;-)
mi tez gin nic nie pow o okresie:no:

aFilipek dostał wczoraj pleśniawek..:( :-( a tyle razy mówilam tesciowej zeby smoka nie lizała.. smaruje mu ozorek gencjana i juz jeden bodziak mam do wyrzucenia..., ale mam nadziejeze szybko mu przejdzie. ile dni mam mu tym smarować?

a tak poza tym byłam dzisiaj z młym na usg bioderek, i lekarz przzy okazji zrobił usg jamy brzusznej, nerek, i wątroby i na szczęście wszystko jest wporządku :tak:

o biedny... plesniawki to paskudstwo!!! bedzie sie bidulek z tym meczyl troszke.. smaruj az nie zejdzie.

ja smarowalam apftinem i jeszce krople na smoczek :tak:i po razie juz byko calkiem dobrze:tak:
a na usg bioderek idziemy jutro

No wlasnie,z tego co wiem to na usg widac ze zbliza sie @ :tak:
Można zobaczyć na usg grubość endometrium i po tym poznać który to dzień cyklu. Jak starałam się zajść w ciążę to na usg mi to sprawdzali np. po jajeczkowaniu, bo plemnik może zapłdnić jajeczko, ale jeśli endometrium jest zbyt cienkie lub za grube zarodek ma problem z zagnieżdżeniem się. To tyle mojej wiedzy w tym temacie :-)
Była też rozmowa o zabawkach. Mój Franuś bardzo lubi i długo leży pod karuzelką (Fischer Price Rainforrest), na matę (Tiny Love Słoneczny Dzień) póki co nie zwraca zbytniej uwagi i nie chce leżeć, na brzuszku też. Lustereczko troszkę go ciekawi, albo zabawki (mam z Lamaze motylka i kwiatek), które szeleszczą, są kolorowe i wydają dźwięki. A dziś odkrył nową zabawkę i wpatrywał się w nią z zaciekawieniem przez 10 minut - własną rączkę :-D To był słodki widok.

maly zasnal,a wiec noc sie zaczela:) lece poodpoczywac. do jutra laseczki:) pa
moje dziecie padło przy pierwszej piersi po kąpieli..
a zwykle pakuje w nią obie.. bo do 2 w nocy to mam cyce tak zawalone jakby mi mialy peknac :p
chyba jednak bede musiala sie zaopatrzyc w laktator bo Majka w nocy wypija jedną piers no i siłą rzeczy jesli od 20 do 7 rana jedna jest ciagle niewyprózniana to aż cud ze jeszcze sie nie nabawilam jakiegos zapalenia..

reklama

Mi pediatra powiedział, że pleśniawki mogą się robić od mleka modyfikowanego więc niekoniecznie od lizania:tak: mój też miał i po gencjanie mu zeszło-choć wszyscy mi radzili, żeby jego własnymi sikami mu buzię smarować bleee....

Do góry