reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

moje dziecie padło przy pierwszej piersi po kąpieli..
a zwykle pakuje w nią obie.. bo do 2 w nocy to mam cyce tak zawalone jakby mi mialy peknac :p
chyba jednak bede musiala sie zaopatrzyc w laktator bo Majka w nocy wypija jedną piers no i siłą rzeczy jesli od 20 do 7 rana jedna jest ciagle niewyprózniana to aż cud ze jeszcze sie nie nabawilam jakiegos zapalenia..

U mnie juz nie ma tego problemu:no:mleko naplywa do piersi jak maly ssie:tak:takto sa zazwyczaj miekkie:tak:

A i moje dzieci tez juz spia.Maly zasypia od 4 dni w łozeczku...jest chwila placzu i potem nastaje cisza...ale fajnie.

reklama
mnie dzis caly dzien nie bylo ale byl to bardzo intensywny dzien !! sporo zalatwilam ... sporo zrobilam ... moge byc z siebie zadowolona ... na koniec dnia jeszcze scielam sie z tesciowa i to dwa razy ... dobrze ze moj marousz pracuje w tym tygodniu tylko 3 dni bo po 5 bym ja juz chyba zabila ...

uwaga dzis pierwsza proba samodzielnego zasypiania w swoim lozeczku !! trzymajcie kciuki !! ja znowu siedze na ziemi z laptopem i naslu****e :)

Moja mama dała Alusiowi już parę razy skrobane jabłuszko. Na początku byłam zła, że tak bez mojej wiedzy ale bardzo mu smakuje i nie szkodzi-nawet łatwiej mu się kupki robi. Już tak się nie pręży

mnie dzis caly dzien nie bylo ale byl to bardzo intensywny dzien !! sporo zalatwilam ... sporo zrobilam ... moge byc z siebie zadowolona ... na koniec dnia jeszcze scielam sie z tesciowa i to dwa razy ... dobrze ze moj marousz pracuje w tym tygodniu tylko 3 dni bo po 5 bym ja juz chyba zabila ...

uwaga dzis pierwsza proba samodzielnego zasypiania w swoim lozeczku !! trzymajcie kciuki !! ja znowu siedze na ziemi z laptopem i naslu****e :)
Mój na szczęście cały czas sam zasypia

MOj maly o dziwo zasnal dzis bez placzu spokojnie go potrzymalam jakies 5 minut i odlozylam jeszcze do konca nie spal i zasnal hmm moze mu bylo za goraco jak go lulalam i sie tak darl bo do wczoraj robilam to w rozku a dzis go lulalam bez niczego i zrezygnowalam z rozka tylko ulozylam go do spiworka :)

MOj maly o dziwo zasnal dzis bez placzu spokojnie go potrzymalam jakies 5 minut i odlozylam jeszcze do konca nie spal i zasnal hmm moze mu bylo za goraco jak go lulalam i sie tak darl bo do wczoraj robilam to w rozku a dzis go lulalam bez niczego i zrezygnowalam z rozka tylko ulozylam go do spiworka :)
Możliwe:tak: mój ma pierzynkę więc śpi pod pierzynką ale ma na sobie tylko grubszego pajaca i rączki ma ciepłe i karczek

NO moj ma tylko takiego zwyklego pajacyka albo takie spiochy w formie pajaca:) no i ja go przykrywalam tylko kocem na noc ale glupia lulalam go w rozku zawinietego a pozniej jak go kladlam to rozek rozpinalam i spal na nim przykryty kocykiem ale od dzis juz w spiworku bedzie bo za duzy chlopak jest na rozek no i moze mu przy usypianiu bylo za goraco:)

Może i tak. A miałam napisać byłam z Aleksem u dermatologa z tymi plamkami na buzi i co? Ma jakieś problemy łojotokowe i wrażliwą skóre-dostaliśmy jakiś krem.
Lekarka była w szoku, że ma dopiero dwa miesiące bo wygląda na większego. Całą wizytę był spokojny ale gdy leżał z odpiętym pampersiakiem-bo w pachwinkach też miał jakieś plamy to obsikał mnie lekarkę i kozetkę:) cwaniak jeden:)))) obie się uśmiałyśmy

reklama
My też już zrezygnowaliśmy z rożka ale nie dlatego że małemu było za ciepło tylko zrobił się za duży:-D
Rzepy nie trzymały:-)
I dalej mogę zapomnieć o samodzielnym zasypianiu:no:
Trzeba go ponosić...no trudno...cały czas jest aniołeczkiem to może trochę pomarudzić przy zasypianiu:tak:

A wiecie jakie on ma już łaskotki:szok:
Jak go całuję po klacie albo kilam po boczkach to aż rechocze ze śmiechu:-D

Do góry