reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Dr.Browns

Moze nie sa tanie ale sa nprawde bardzo dobre.

My zmienilismy z tommy tepee. Tommy tepee sa bardzo fajne ale u nas byl maly problem. Maly ciagnie bardzo lapczywie. Niby nie lykal powietrza ale jadl jak jakis nienajedony szczeniak. Normalnie sie rzucal na butle i sapal i stekal. Odkad zmieniam na drbrown karmienie jest starsznie spokojne.
Butelki sa dos duze przez to ze maja ten antykolkowy system ale naprawde widze roznice.

reklama
chciałam zapytać o spacerki , wychodzicie z dzidziami na spacerki ?
na jak długo ? U nas dziś było -3 i byłam tylko pół godzinki, nie wiem czy to za długo czy za krótko.
Moi synkowie są letnio-wiosenni i ciężko mi wyczuć na ile można sobie z taka dzidzią pozwolić w zimie:confused::confused::confused:

sylwik1987 Ja Majeczkę podnoszę po każdym karmieniu, łyka bardzo dużo powietrza a po jedzeniu odbija po kilka razy czasami, jak nie odbije to potem ma wzdęcia , na razie to wystarcza

cycki mam już puste , takie odnoszę wrażenie, młoda je czasami- szczególnie wieczorem- raz z jednego potem z drugiego i tak w koło przez kilka godzin.Brodawki mnie bolą jak w pierwsze dni po porodzie:-(

a uśmieszki to mam wrażenie że robi całkiem świadomie, kładę ja na przewijaczku i zaczynam do niej gadać i wtedy mała śmieje się do mnie i też próbuje coś wygugać:-D:-D

u mnie jest ten problem że Filip zaraz po karmieniu często zasypia i noszenie go nawetpół godzny nic nie daje- bo nie odbija :( adobudzić go czasem jest ciężko, a jak się uda to zaczyna wyc w niebogłosy...

Pierwszy raz o takich słysze,to sa coś jak antykolkowe ? ale będe musiała wziąc to pod uwagę:-) bo sa takie dni kiedy dosłownie opadam z sił, bo on się tak strasznie męczy...:(

sylwik ja tez polecam browny !! moja agatka prawie nie lyka powietrza !! ladnie jej sie odbija /choc nie zawsze/ i nie mamy problemow z brzuszkiem /odpukac/

lili co do spacerkow to my narazie nie spacerujemy bo warunki sa niesprzyjajace !! nie wyjechalabym wozkiem z podworka co dopiero gdzies dalej !! ale wystawiamy sie na werande i wietrzymy :) pani doktor mowila ze do -5 mozna spokojnie :)

Moja też była łapczywcem w piciu, nieraz się nałykała powietrza, ale pomaga teraz to, że na raty ją karmię. Wypije trochę i ją pionizuję aż beknie, potem znów karmię i znów pionizuję i na taką butlę to z 3 razy tak robię i dzięki temu unikamy np. wymiotowania, które niegdyś miały miejsce.

Na szczęście, że na razie takie mrozy bo.. nie mamy jeszcze wózka:D Ale dziś zamówimy i w przyszłym tyg. powinien być. Ale werandowanie obowiązkowe:)

Co do butelek to Myszka ma 5 butelek, 2 z Aventu, jedna z Lovi i dwie z dwóch innych firm, nie pamiętam nazwy i na szczęście każda się dobrze sprawdza:)

sylwik ja tez polecam browny !! moja agatka prawie nie lyka powietrza !! ladnie jej sie odbija /choc nie zawsze/ i nie mamy problemow z brzuszkiem /odpukac/

lili co do spacerkow to my narazie nie spacerujemy bo warunki sa niesprzyjajace !! nie wyjechalabym wozkiem z podworka co dopiero gdzies dalej !! ale wystawiamy sie na werande i wietrzymy :) pani doktor mowila ze do -5 mozna spokojnie :)

To w takim razie będę musiała wyslac jutro męża po nią skoro ją tak zachwalacie;) a tak swoją drogą wydaje mi się że Filip za dużo je..., mieszanka nan1 wystarcza mi na 4-5 dni:szok:, a Wam ?

To w takim razie będę musiała wyslac jutro męża po nią skoro ją tak zachwalacie;) a tak swoją drogą wydaje mi się że Filip za dużo je..., mieszanka nan1 wystarcza mi na 4-5 dni:szok:, a Wam ?
My mamy Bebilon. Ale zawsze 2 opakowania, jedno na górze i z tego korzystamy w nocy a drugie opakowanie jest na dole bo głównie tam się siedzi. Myślę, że tak na tydzień, półtora starczają, ale nie liczyłam nigdy:-p Ale trzeba przyznać, że drogie to jak diabli. Mamy duże pudło, koszt ponad 30zł.

reklama
My mamy Bebilon. Ale zawsze 2 opakowania, jedno na górze i z tego korzystamy w nocy a drugie opakowanie jest na dole bo głównie tam się siedzi. Myślę, że tak na tydzień, półtora starczają, ale nie liczyłam nigdy:-p Ale trzeba przyznać, że drogie to jak diabli. Mamy duże pudło, koszt ponad 30zł.

no tak, ale ten bebilon jest sprzedawany w większym opakowaniu niż Nan1(przynajmniej tak mi się wydaje;))), ooo...mój dzidź wstaje, uciekam szykować mleczko, dobrej i spokojnej nocy dziewczyny:)

Do góry