reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Bebilon jest i mały i duży:) Mały to nam starczał na parę dni, ale jak wykalkulowaliśmy, że o wiele bardziej opłaca się kupować wielkie opakowanie to tak je kupujemy.

reklama
Nawet tak nie mysl !Jak nie jestes dobra matka ? dla swojego dziecka jestes ta najlepsza ! no bo w dupe dam !

I tez mi sie wydaje ze mala jest porostu wyspana o w nocy nie bardzo chce spac ! Sproboj ja przetrzymac po poludniu lub pod wieczor !!!!! U nas to pomoglo ! i maly zasypia 22 i dzisiaj spal do 4.30 bez jedzenia a ja jak w zegarku obudzilam sie o 3 aby go nakarmic patrze spi !!!! Se mysle i tak ladnie je to poszlam w kime dalej !

no tak......... przetrzymalam ja troszke od 18:30 d0 22:30,,,,,,teraz spi i mam nadzieje ze ta noc bedzie lepsza od wczorajszej........ w dodatku jutro do ortopedy idziemy,,,,,,,,

wiecie co......2 moje szwagierki sa na "wylocie"tzn obydwie maja termin na poczatek lutego........fejnie bo beda kolejne dzidzie,,,,,,,,,,,ale porodow to im nie zazdroszcze........:-)

moj maz sie za mna stesknil... powinnam napisac"za mna" bo raczej o czesc mojego ciala chodzi........:-):-)wczoraj mnie pomizial i podglaskal......... i na tym poprzestalismy... no i pewnie jeszcze troche czasu mi zajmie zanim zdecyduje sie na cos wiecej......... brrrrrrrr az sie boje na sama mysl.......;-)

chciałam zapytać o spacerki , wychodzicie z dzidziami na spacerki ?
na jak długo ? U nas dziś było -3 i byłam tylko pół godzinki, nie wiem czy to za długo czy za krótko.
Moi synkowie są letnio-wiosenni i ciężko mi wyczuć na ile można sobie z taka dzidzią pozwolić w zimie:confused::confused::confused:
Ja chodzę prawie codziennie, do -5 stopni, chyba ze jest wiatr to odpuszczamy;-)
Ja jak narazie nie mialam porownania wagi,wazylam malego tylko na swojej wadze:tak:dzis waga pokazala 4500g:tak:

A jak ja zwazylas?

Ja kiedys probowalam wazy sama. Stanelam na wadze a potem M podal mi Maxa i niestety wyszlo 200 gram przeklamania. Kopciuszkowu chyba wyszlo podobnie.
:-(
Masz jakas lepsza metode?
Niestety nie znam, tez staje na wadze sama a poxniej z Piotrusiem, czesto chodzimy do pediatry i różnica zawsze jest około 100-200 gram;-)

a my wczoraj probowalismy zastosowac kapiel pozna o 21...i co may nie wiedzial o co chodzi i budzil sie co dwie godz do jedzenia..
jadl o 22, 12, 2, 4, i 6...
wiec hchyba o nie dla nas...

zwazylismy go wczoraj pzed kapiela i jestem w szoku..
moj brzdac wazy juz 4200:szok:
od porodu przytyl 1,120gram...
a mowili ze na leku matki w miesiac powinien od 500-700gr...
a ten tak skoczyl...

mamuska jest dzis niewyspana...co dwie godz karmienie sciaganie i usypianie co trwa u nas dlugo...
w dodatku pobolewa mnie gardlo..i o chybanajgorsze..boje sie ze zaraze malego..;/

Witanko :)

Mojemu młodemu się znowu czuja załaczyła i od 5:30 nie spi, karmi się co godzinę i nawet nie myśli by oczy zamknąc :confused: niedługo ochrypne, tyle z Nim gadam :)

Wcinacie jakies witaminy ? ja biore te co w ciązy feminatal:sorry2: bo mi pediatra kazał brać przy karmieniu piersią :confused:

Witam sie:-)ja dzisiaj wyspana:tak:maly byl grzeczniutki w nocy:-)budzil sie tak jak zwykle co 3 godziny ale pieknie zasypial:-)az mama jest szczęśliwa:-)i teraz nie wiem czy to nie dlatego ze daje mu Esputicon na kolki.
w dodatku pobolewa mnie gardlo..i o chybanajgorsze..boje sie ze zaraze malego..;/

Nie caluj go w usteczka to bedzie dobrze;-)

Witanko :)

Mojemu młodemu się znowu czuja załaczyła i od 5:30 nie spi, karmi się co godzinę i nawet nie myśli by oczy zamknąc :confused: niedługo ochrypne, tyle z Nim gadam :)

Wcinacie jakies witaminy ? ja biore te co w ciązy feminatal:sorry2: bo mi pediatra kazał brać przy karmieniu piersią :confused:

Ja naazie odstawilam Feminatal,biore Rutinoscorbin ale jak odstawie to powroce do Feminatalu,bynajmniej do wiosny.

reklama
Do góry