reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Bebilon jest i mały i duży:) Mały to nam starczał na parę dni, ale jak wykalkulowaliśmy, że o wiele bardziej opłaca się kupować wielkie opakowanie to tak je kupujemy.

reklama
Nawet tak nie mysl !Jak nie jestes dobra matka ? dla swojego dziecka jestes ta najlepsza ! no bo w dupe dam !

I tez mi sie wydaje ze mala jest porostu wyspana o w nocy nie bardzo chce spac ! Sproboj ja przetrzymac po poludniu lub pod wieczor !!!!! U nas to pomoglo ! i maly zasypia 22 i dzisiaj spal do 4.30 bez jedzenia a ja jak w zegarku obudzilam sie o 3 aby go nakarmic patrze spi !!!! Se mysle i tak ladnie je to poszlam w kime dalej !

no tak......... przetrzymalam ja troszke od 18:30 d0 22:30,,,,,,teraz spi i mam nadzieje ze ta noc bedzie lepsza od wczorajszej........ w dodatku jutro do ortopedy idziemy,,,,,,,,

wiecie co......2 moje szwagierki sa na "wylocie"tzn obydwie maja termin na poczatek lutego........fejnie bo beda kolejne dzidzie,,,,,,,,,,,ale porodow to im nie zazdroszcze........:-)

moj maz sie za mna stesknil... powinnam napisac"za mna" bo raczej o czesc mojego ciala chodzi........:-):-)wczoraj mnie pomizial i podglaskal......... i na tym poprzestalismy... no i pewnie jeszcze troche czasu mi zajmie zanim zdecyduje sie na cos wiecej......... brrrrrrrr az sie boje na sama mysl.......;-)

chciałam zapytać o spacerki , wychodzicie z dzidziami na spacerki ?
na jak długo ? U nas dziś było -3 i byłam tylko pół godzinki, nie wiem czy to za długo czy za krótko.
Moi synkowie są letnio-wiosenni i ciężko mi wyczuć na ile można sobie z taka dzidzią pozwolić w zimie:confused::confused::confused:
Ja chodzę prawie codziennie, do -5 stopni, chyba ze jest wiatr to odpuszczamy;-)
Ja jak narazie nie mialam porownania wagi,wazylam malego tylko na swojej wadze:tak:dzis waga pokazala 4500g:tak:

A jak ja zwazylas?

Ja kiedys probowalam wazy sama. Stanelam na wadze a potem M podal mi Maxa i niestety wyszlo 200 gram przeklamania. Kopciuszkowu chyba wyszlo podobnie.
:-(
Masz jakas lepsza metode?
Niestety nie znam, tez staje na wadze sama a poxniej z Piotrusiem, czesto chodzimy do pediatry i różnica zawsze jest około 100-200 gram;-)

a my wczoraj probowalismy zastosowac kapiel pozna o 21...i co may nie wiedzial o co chodzi i budzil sie co dwie godz do jedzenia..
jadl o 22, 12, 2, 4, i 6...
wiec hchyba o nie dla nas...

zwazylismy go wczoraj pzed kapiela i jestem w szoku..
moj brzdac wazy juz 4200:szok:
od porodu przytyl 1,120gram...
a mowili ze na leku matki w miesiac powinien od 500-700gr...
a ten tak skoczyl...

mamuska jest dzis niewyspana...co dwie godz karmienie sciaganie i usypianie co trwa u nas dlugo...
w dodatku pobolewa mnie gardlo..i o chybanajgorsze..boje sie ze zaraze malego..;/

Witanko :)

Mojemu młodemu się znowu czuja załaczyła i od 5:30 nie spi, karmi się co godzinę i nawet nie myśli by oczy zamknąc :confused: niedługo ochrypne, tyle z Nim gadam :)

Wcinacie jakies witaminy ? ja biore te co w ciązy feminatal:sorry2: bo mi pediatra kazał brać przy karmieniu piersią :confused:

Witam sie:-)ja dzisiaj wyspana:tak:maly byl grzeczniutki w nocy:-)budzil sie tak jak zwykle co 3 godziny ale pieknie zasypial:-)az mama jest szczęśliwa:-)i teraz nie wiem czy to nie dlatego ze daje mu Esputicon na kolki.
w dodatku pobolewa mnie gardlo..i o chybanajgorsze..boje sie ze zaraze malego..;/

Nie caluj go w usteczka to bedzie dobrze;-)

Witanko :)

Mojemu młodemu się znowu czuja załaczyła i od 5:30 nie spi, karmi się co godzinę i nawet nie myśli by oczy zamknąc :confused: niedługo ochrypne, tyle z Nim gadam :)

Wcinacie jakies witaminy ? ja biore te co w ciązy feminatal:sorry2: bo mi pediatra kazał brać przy karmieniu piersią :confused:

Ja naazie odstawilam Feminatal,biore Rutinoscorbin ale jak odstawie to powroce do Feminatalu,bynajmniej do wiosny.

reklama
Do góry