reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

Usmiechy sie rozkreca. Jak juz byl jeden to z dnia na dzien bdzie coraz wiecej.
Hehe, u mnie Myszka dziennie uśmiecha się po kilka razy. Nie wiem czy świadomie. Raz chyba świadomie bo ja się śmiałam jak opętana trzymając ją na rękach a ona mi odpowiedziała szerokim uśmiechem:tak:

reklama
A u mnie to chyba jednak okres bo się rozkręca. I brzuch pobolewa typowo jak na @. I w ogóle wiele by się zgadzało, że to to.

Idzie to potem jakoś u gin sprawdzić czy to była miesiączka? Na czym w ogóle polega to pierwsze przeglądanko po połogu?

A i pytanko ....

Mam wrażenie, że nie brakuje mi pokarmu ale młody zjada z jednej i trochę z drugiej :confused: wiem, że wzrasta mu apetyt, ale czy cycki wyrobią z produkcją ?:sorry2:

Nic sie nie martw;-)u mnie bylo podobnie ale teraz maly najada sie zazwyczaj z jednej:tak:

A jak ja zwazylas?

Ja kiedys probowalam wazy sama. Stanelam na wadze a potem M podal mi Maxa i niestety wyszlo 200 gram przeklamania. Kopciuszkowu chyba wyszlo podobnie.
:-(
Masz jakas lepsza metode?

Ja jak narazie nie mialam porownania wagi,wazylam malego tylko na swojej wadze:tak:dzis waga pokazala 4500g:tak:

A jak ja zwazylas?

Ja kiedys probowalam wazy sama. Stanelam na wadze a potem M podal mi Maxa i niestety wyszlo 200 gram przeklamania. Kopciuszkowu chyba wyszlo podobnie.
:-(
Masz jakas lepsza metode?

ja waze mala na kuchennej wadze ... kladae na nia tace i taruje ... dokladnosc mam do 5g !! i ostatnio w por z waga w przychodni wyszla roznica 20g !!! nam wyszlo 3300 a tam 3280 :)

Witam sie z Wami wieczorkiem:) malutki wykapany, teraz śpi więc mam chwilke żeby Was poczytać i opowiedziec troszkę co u nas; tak więc Filipek strasznie sie zapowietrza, tzn podczas karmienia (czy to z piersi czy z butelki) łyka strasznie dużo powietrza, co skutkuje potem tym, że ma wzdęty brzuszek i gazy w jelitach, płacze po tym okropnie, daję mu cherbatki koperkowej, ale to pomaga tylko do chwili gdy znowu go nakarmię i cała sytuacja zaczyna się na nowo:-( już nie wiem co mam zrobić żeby on nie łykał tyle powietrza, może któraś z Was coś poradzi ? Czy to wina butelki( mam aventa), może mieszanki (nan1)?

Witam sie z Wami wieczorkiem:) malutki wykapany, teraz śpi więc mam chwilke żeby Was poczytać i opowiedziec troszkę co u nas; tak więc Filipek strasznie sie zapowietrza, tzn podczas karmienia (czy to z piersi czy z butelki) łyka strasznie dużo powietrza, co skutkuje potem tym, że ma wzdęty brzuszek i gazy w jelitach, płacze po tym okropnie, daję mu cherbatki koperkowej, ale to pomaga tylko do chwili gdy znowu go nakarmię i cała sytuacja zaczyna się na nowo:-( już nie wiem co mam zrobić żeby on nie łykał tyle powietrza, może któraś z Was coś poradzi ? Czy to wina butelki( mam aventa), może mieszanki (nan1)?

Butelki dr.brown polecam.

Mi pomogło wietrzenie go :) trzymał się na małej żyłce, też myślałam, że go ukręcę tak jak pediatra się starał to zrobić ale (__)__), więc wczoraj zaczełam go intensywnie wietrzyć i smarować %, i dzisiaj już poległ :)) żyła zbrązowiała i padła :)
u nas kikutek tez trzyma się na ostatniej żyłce,oby szybciutko odpadł:) (alejestem niecierpliwa) ;)

reklama
sylwik1987 Ja Majeczkę podnoszę po każdym karmieniu, łyka bardzo dużo powietrza a po jedzeniu odbija po kilka razy czasami, jak nie odbije to potem ma wzdęcia , na razie to wystarcza

cycki mam już puste , takie odnoszę wrażenie, młoda je czasami- szczególnie wieczorem- raz z jednego potem z drugiego i tak w koło przez kilka godzin.Brodawki mnie bolą jak w pierwsze dni po porodzie:-(

a uśmieszki to mam wrażenie że robi całkiem świadomie, kładę ja na przewijaczku i zaczynam do niej gadać i wtedy mała śmieje się do mnie i też próbuje coś wygugać:-D:-D

Do góry