reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Też się tym martwiłam i też się ginekolog ze mnie smiała, niestety nie ma tak lekko i te chude i te grubsze czeka jednakowa praca :)

Ja przed ciąża wazyłam 47 kg :eek: teraz 61 kg, ale jak dla mnie to nadal mało :)

chce więcej!

ja przed ciążą ważyłam w okolicach 60kg, teraz mam...przekroczoną 80-tke :confused2:

reklama
No własnie nie wiem czym się ma to przybieranie na wadze, przecież ja bez przerwy coś wcinam! doszły do tego słodycze w duzych ilościach o których do 3 mc ciąży słyszeć nie chciałam, :eek: chyba ,że wszystko idzie w małego ;)

a ja raczej na pewno będę na święta z moją Małą... byłam u gina bo miałam zajebiście twardy brzuch i straszne bolesne skurcze. i co się okazało - Niunia się przekręciła główką w dół i jest strasznie nisko... i mam rozwarcie opuszkowe czy jak to on ujął. na szczęście skurcze przeszły a ja jestem przykuta do łóżka. no i załamał ręce widząc moją morfologię - mam straszną anemię...
bosko!
Kurcze kochana napewno bedzie dobrze ,juz sie nie zamartwiaj tak ,lez ile wlezie i odpoczywaj ,moze malenka nie bedzie az tak chciala wyjsc na swiat i jeszcze u ciebie posiedzi ,tylko lez naprawde !! Musi byc dobrze i mysl pozytywnie !

Też się tym martwiłam i też się ginekolog ze mnie smiała, niestety nie ma tak lekko i te chude i te grubsze czeka jednakowa praca :)

Ja przed ciąża wazyłam 47 kg :eek: teraz 61 kg, ale jak dla mnie to nadal mało :)

chce więcej!

ja przed-56kg teraz 63kg ...tylko co mi z tego jak chuda jestem jak bylam tylko pilke z przodu mam :tak:

Kochana ty to masz teraz przejscia:-(staraj sie jedenak posluchac lekarza i nie ruszaj sie z tylkiem z łozka:tak:a co do anemii to co przepisal?

żelazo dożylnie + te tabletki z wyciągiem z buraka i jak najwięcej produktów bogatych w żelazo.
ps. i właśnie mi dzwonił, że do tego wszystkiego kwas foliowy.

Ostatnia edycja:
Na anemie dobrze jest jesc wyciag z buraka. Tabletki mozna dostac np w Herbapolu, doslownie za kilka PLN. Mi juz znacznie poprawily morfologie. Ostatnio tez odkrylam koktajl z natki pietruszki i wiogron- samo zdrowie i calkiem przyjemny w smaku i zapachu. Do tego pije herbate z pokrzywy. Przy skurczach oczywiscie potrzebny jest magnez.

reklama
Do góry