reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

...ja mam przeczucie,ze przez to,ze taka chuda jestem dzidzia sie nie bedzie miescic i wczesniej bedzie chciala wyjsc...ale lekarz moj tylko sie smieje i mowi,ze chudosc nie ma tu nic do rzeczy:tak: ..zobaczymy, na razie wszytsko jest ok :-)

reklama
Witaj emira :tak:

Też tak miałam, ale przyjaciółka zaciągnęła mnie na 'dzidziusiowe' zakupy i mnie zmusiła do kupowania, więc jak sobie pofolgowałam tak teraz nie mogę przestać :rofl2:
Teraz też mąż zaczał napierać :-D W sumie nie mamy jeszcze dużo rzeczy... Planujemy w listopadzie zakupić łóżeczko, wózek i fotelik... a drobiazgi to tak na bierząco będę kupować
a juz od samego poczatku zaczelam kupowac ubranka!a moj to jakies starej daty:no:jest.najpierw nikomu nie moglam mowic ze jestem w ciazy:wściekła/y:bo do 3 miesiaca to pech:no:to jeszcze najlepiej jak bym kupowala ubranka jak sie dziecko urodzi:szok:ale byly klutnie:crazy:

...ja mam przeczucie,ze przez to,ze taka chuda jestem dzidzia sie nie bedzie miescic i wczesniej bedzie chciala wyjsc...ale lekarz moj tylko sie smieje i mowi,ze chudosc nie ma tu nic do rzeczy:tak: ..zobaczymy, na razie wszytsko jest ok :-)

U mnie mały cały czas jest głową w dół, ginka się boi, że się przekręci przed samym porodem pupa do wylotu :/ ponoć często tak bywa, jak dziecko od początku ciązy jest główką do dołu, martwię się tym :-(i od początku ciąży mały jest bardzo ale to bardzo nisko, nie wychodzi powyżej pępka, przez co mam strasznie opuszczony nisko brzuch, no zobaczymy czas pokaże ......

Tez bym chciala w styczniu ale to bedzie dosyc dlugo po terminie wiec lepiej niech mnie nie slucha i urodzi sie w grudniu ;-)

Racja, jeszcze się w brzuchu mówić nauczy i bedzie problem albo raczkować ;) :-D

lepiej niech nasze pociechy zabardzo sie nie pchaja,niech w terminie wyrzymaja!!nobo jak by niebylo wtedy beda duze i zrowe!a to jest najwazniejsze

Też się tym martwiłam i też się ginekolog ze mnie smiała, niestety nie ma tak lekko i te chude i te grubsze czeka jednakowa praca :)

Ja przed ciąża wazyłam 47 kg :eek: teraz 61 kg, ale jak dla mnie to nadal mało :)

chce więcej!

cherie- nie martw sie. Moze sie urodzic wczesniej ale wcale nie musi. Widze, ze sytuacje mamy praktycznie identyczne. Ja staram sie jednak wolniutko do pracy chodzic a jedynie zwolnilam znacznie obroty. Nie musze dojezdzac, w pracy mam mila atmosfere wiec tak jest lepiej. A gdybym teraz zaczela macierzysnki to pozniej musialabym mniejszego smerfa do zlobka wysylac. Dopoki nic sie nie saczy, rozwarcie nie postepuje, to o niczym zlym takie rozwarcie opuszkowe nie swiadczy. Bedzie dobrze!Musimy byc dobrej mysli bo podstawa w takiej sytuacji to spokoj.

reklama
a ja raczej na pewno będę na święta z moją Małą... byłam u gina bo miałam zajebiście twardy brzuch i straszne bolesne skurcze. i co się okazało - Niunia się przekręciła główką w dół i jest strasznie nisko... i mam rozwarcie opuszkowe czy jak to on ujął. na szczęście skurcze przeszły a ja jestem przykuta do łóżka. no i załamał ręce widząc moją morfologię - mam straszną anemię...
bosko!

Kochana ty to masz teraz przejscia:-(staraj sie jedenak posluchac lekarza i nie ruszaj sie z tylkiem z łozka:tak:a co do anemii to co przepisal?

wiesz my z nessi /i nie tylko/ mamy termin na sylwestra wiec jest realna szansa :D

Nie chce cie straszyc ale u ciebie to raczej marne szanse na styczen:tak:no ale moze ja sie myle.

NESSI moja corcia byla caly czas ustawiona glka w dól i sie nie obrucila wiec moze u ciebie tez tak bedzie;-)

Do góry