...ja mam przeczucie,ze przez to,ze taka chuda jestem dzidzia sie nie bedzie miescic i wczesniej bedzie chciala wyjsc...ale lekarz moj tylko sie smieje i mowi,ze chudosc nie ma tu nic do rzeczy ..zobaczymy, na razie wszytsko jest ok :-)
reklama
Ja chcę syna w styczniu
Ale w grudniu wypadają narodziny, czas pokaże
Tez bym chciala w styczniu ale to bedzie dosyc dlugo po terminie wiec lepiej niech mnie nie slucha i urodzi sie w grudniu ;-)
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
Tez bym chciala w styczniu ale to bedzie dosyc dlugo po terminie wiec lepiej niech mnie nie slucha i urodzi sie w grudniu ;-)
wiesz my z nessi /i nie tylko/ mamy termin na sylwestra wiec jest realna szansa
Witaj emira
Też tak miałam, ale przyjaciółka zaciągnęła mnie na 'dzidziusiowe' zakupy i mnie zmusiła do kupowania, więc jak sobie pofolgowałam tak teraz nie mogę przestać
Teraz też mąż zaczał napierać W sumie nie mamy jeszcze dużo rzeczy... Planujemy w listopadzie zakupić łóżeczko, wózek i fotelik... a drobiazgi to tak na bierząco będę kupować
a juz od samego poczatku zaczelam kupowac ubranka!a moj to jakies starej datyjest.najpierw nikomu nie moglam mowic ze jestem w ciazybo do 3 miesiaca to pechto jeszcze najlepiej jak bym kupowala ubranka jak sie dziecko urodziale byly klutnie
NeSSi
Moderatorka
...ja mam przeczucie,ze przez to,ze taka chuda jestem dzidzia sie nie bedzie miescic i wczesniej bedzie chciala wyjsc...ale lekarz moj tylko sie smieje i mowi,ze chudosc nie ma tu nic do rzeczy ..zobaczymy, na razie wszytsko jest ok :-)
U mnie mały cały czas jest głową w dół, ginka się boi, że się przekręci przed samym porodem pupa do wylotu :/ ponoć często tak bywa, jak dziecko od początku ciązy jest główką do dołu, martwię się tym :-(i od początku ciąży mały jest bardzo ale to bardzo nisko, nie wychodzi powyżej pępka, przez co mam strasznie opuszczony nisko brzuch, no zobaczymy czas pokaże ......
Racja, jeszcze się w brzuchu mówić nauczy i bedzie problem albo raczkować
NeSSi
Moderatorka
U mnie w szpitalu w sylwestra dają PIKOLO, ale się usmiałam usłyszawszy to
Pikolo z ordynatorem hehe
Termin mam nadal niezmienny 29/30 grudnia
NeSSi
Moderatorka
Też się tym martwiłam i też się ginekolog ze mnie smiała, niestety nie ma tak lekko i te chude i te grubsze czeka jednakowa praca
Ja przed ciąża wazyłam 47 kg teraz 61 kg, ale jak dla mnie to nadal mało
chce więcej!
kulaszusza
Fanka BB :)
cherie- nie martw sie. Moze sie urodzic wczesniej ale wcale nie musi. Widze, ze sytuacje mamy praktycznie identyczne. Ja staram sie jednak wolniutko do pracy chodzic a jedynie zwolnilam znacznie obroty. Nie musze dojezdzac, w pracy mam mila atmosfere wiec tak jest lepiej. A gdybym teraz zaczela macierzysnki to pozniej musialabym mniejszego smerfa do zlobka wysylac. Dopoki nic sie nie saczy, rozwarcie nie postepuje, to o niczym zlym takie rozwarcie opuszkowe nie swiadczy. Bedzie dobrze!Musimy byc dobrej mysli bo podstawa w takiej sytuacji to spokoj.
reklama
kopciuszek2107
Fanka BB :)
a ja raczej na pewno będę na święta z moją Małą... byłam u gina bo miałam zajebiście twardy brzuch i straszne bolesne skurcze. i co się okazało - Niunia się przekręciła główką w dół i jest strasznie nisko... i mam rozwarcie opuszkowe czy jak to on ujął. na szczęście skurcze przeszły a ja jestem przykuta do łóżka. no i załamał ręce widząc moją morfologię - mam straszną anemię...
bosko!
Kochana ty to masz teraz przejscia:-(staraj sie jedenak posluchac lekarza i nie ruszaj sie z tylkiem z łozkaa co do anemii to co przepisal?
Nie chce cie straszyc ale u ciebie to raczej marne szanse na styczenno ale moze ja sie myle.
NESSI moja corcia byla caly czas ustawiona glka w dól i sie nie obrucila wiec moze u ciebie tez tak bedzie;-)