reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
Cześć Dziewczynki!
Zanim nadrobię zaległości, chciałam się najpierw zameldować. Weekend tak szybko minął, w sobotę robiliśmy zakupy dla Maleństwa, potem mieliśmy gości, a w niedzielę cały dzień u teściów na wsi. Wczoraj chyba odbiła mi się podróż (niby tylko godz. w jedną stronę), bo cały dzień bolał mnie brzuch, na szczęście nie były to skurcze. W zasadzie przeleżałam cały dzień i nie miałam jak do Was pisać.
Z ciekawych informacji to byliśmy wczoraj na usg i moje Maleństwo siedzi sobie na pupie i od 30 września przybrało prawie 400 gram i waży już 2100:) Nawet lekarz stwierdził, że ładna waga:)
Teraz tylko zastanawiam się czy zechce się odwrócić główką w dół, niby lekarze uspokajają mnie, że może się odwrócić nawet dzień przed porodem. Zobaczymy jak będzie.
Chwilowo tyle piszę i zaczynam nadrabiać zaległości.

hejka dziewczyny! :)
Nie odzywałam się dłuższy czas z dwóch powodów - po pierwsze byliśmy z mężem zajęci rozkręcaniem naszej działalności, a po drugie - nie mieliśmy 2 tygodnie internetu! Na szczęście już wszystko gra.
Pochwalę się więc i zaproszę na Studio Tańca Forte :-)
Co do wagi - przytyliśmy znowu, na liczniku 76,5 kilo! Zapisałam się też do szkoły rodzenia, lepiej późno niż wcale ;-) Powiedzcie, robiłyście już badania na grupę krwi i odczyn Coombsa? i Hbs? Ile to kosztuje?
Pozdrawiam! :)

JEJU JA JUZ SIEDZE TU OD RANA SPADAM COS POSPRZATAC COS UGOTOWAC NO I SIE SZYKOWAC NA USG :-):-):-) jak przyjde napisze co i jak juz sie doczekac nie moge jupiiiiiiiiiiiii ale juz 16.50 zaraz //// :D:D:D:-)

Nadrobilam:-)
niestety wlasnie tu nie chodzi o malego tylko o mnie (jak juz pisalam jestem po bialaczce) i mimo ze onkolog zalecil normalne prowadzenie ciazy porodu i pologu oni mnie tu nie chca...bo sie boja ze cos mi sie stanie..
a ja wiem ze sie nic nie stanie..mialam juz dwie operacje w tym czasie i jakos utrata krwi mi nie zagrozila...poza tym kilka lat minelo i wszyscy mnie traktuja jak zdrowego czlowieka a oni tak jakbym byla nie wiadomo jak chora...

a tak poza tym to Dzien Dobry:-)pogoda pod psem u nas...
wyprawilam meza do pracy i polozylam sie spac, ale nie na dlugo obudzil mnie zaraz telefon i dzwoni kurier ze ma dla mnie dzis duza paczke wieksza niz ostatnio:-) hehehe jaki zbieg okolicznosci przywozi mi ten sam koles juz ktoras z kolej:-)pomysli ze jakas zakupocholiczka jestem:-)
przespalismy dzis cala noc ladnie, ale martwi mnie to ze od kilku dni znow mnie lapia mdlosci takie jak na poczatku ciazy?? mowic mi szybko co to moze byc??:-)

a dzis o 14 mamy usg:) juz sie nie moge doczekac..

Moze jednak lekarz ma racje:tak:martwi sie o ciebie-to zle?

Za wszystkie dziewczyny ktore maja dzis wizyty trzymam kciuki;-)

Bo w ogóle jakoś więcej chłopaków się rodzi.

To dobrze:-)plec piekna bedzie miala w czym przebierac:-D

Zapytaj gina na pewno ci zaleci, po co się męczyć, a magnez wpływa też pozytywnie na twardnienie brzusia i układ nerwowy:-)

Ja magnez biore juz od dawna:tak:lekarz najpierw przepisal sam Aspargin a potem dodatkowo jeszcze Filomag B6,jak tylko odstawilam duphaston to zazywam wlasnie magnez dlatego zeby nie bylo skurczow macicy,tym bardziej teraz przy moim rozwieraniu sie szyjki.

hejka dziewczyny! :)
Nie odzywałam się dłuższy czas z dwóch powodów - po pierwsze byliśmy z mężem zajęci rozkręcaniem naszej działalności, a po drugie - nie mieliśmy 2 tygodnie internetu! Na szczęście już wszystko gra.
Pochwalę się więc i zaproszę na Studio Tańca Forte :-)
Co do wagi - przytyliśmy znowu, na liczniku 76,5 kilo! Zapisałam się też do szkoły rodzenia, lepiej późno niż wcale ;-) Powiedzcie, robiłyście już badania na grupę krwi i odczyn Coombsa? i Hbs? Ile to kosztuje?
Pozdrawiam! :)

Ja robilam juz grupe krwi w pierwszej ciazy wiec juz nie musze,robilam na samym poczatku ciazy wiec lepiej zrob:tak:a odczyn Coombsa robilam juz w tej ciazy dwa razy,placilam chyba 10 zł.

reklama
dzieki... wlasnie slyszalam taka cene za to badanie ze nie chcialam uwierzyc... ze za grupe krwi 40-50zl plus coombsa za drugie tyle i 100zł leeeeciii...

Nie no to juz ktos przesadzil:no:grupa krwi moze i kosztowac cos kolo 30-40 zl ale napewno za O Coombsa nie zaplacisz wiecej jak 15 zł,ja robilam dwa razy i kazde badanie w innym laboratorium i placilam 10 a w drugin 11 zł:tak:
Ja za morfologi,mocz,odczyn coombsa i glukoze ostatnio zaplacilam 31 zł.
Grupa krwi bedzie drozsza bo to masz juz do konca zycia:tak:no chyba ze zgubisz.

Do góry