reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

dzieki... wlasnie slyszalam taka cene za to badanie ze nie chcialam uwierzyc... ze za grupe krwi 40-50zl plus coombsa za drugie tyle i 100zł leeeeciii...

ja za grupe placilam 48 ale wyrobilam sobie krewkarte /nigdy ne wiadomo kiedy to sie przyda !!!/ a sama karta kosztowala 10 zl ... coombsa nie robilam bo nie musze ... na reszte badan wysepiam skierowania od internistki :)

reklama
jezu znowu mnie skurcze dopadły... jak mnie tak chwycą w autobusie to chyba kipnę... dobrze, że jeszcze 1,5 godziny i mnie zobaczy gin :confused2:

nie wiem jak jest u Was, ale ja grupę krwi robiłam ze skierowaniem i nic nie płaciłam - a inne dziewczyny płaciły chyba 30 zł.
Taka cena jak mówisz jest za jedna próbę a żeby mieć potwierdzona grupe krwi trzeba mieć przynajmniej 2 niezalezne badania tej grupy. Tak sao jest jak ktoś chce sobie wyrobic krewkartę. Ja najpierw prywatnie sobie badałam- 25 zł mnie to kosztowało, a potem jak byłam w szpitalu to mi jeszcze raz pobierali bo powiedzieli ze jedno potwierdzenie grupy krwi to za mało. Potem musiałam tylko pokazać 2 niezalezne badania i już ni było pytań o grupe. Przynajmniej u nas w szpitalu tak jest

Taka cena jak mówisz jest za jedna próbę a żeby mieć potwierdzona grupe krwi trzeba mieć przynajmniej 2 niezalezne badania tej grupy. Tak sao jest jak ktoś chce sobie wyrobic krewkartę. Ja najpierw prywatnie sobie badałam- 25 zł mnie to kosztowało, a potem jak byłam w szpitalu to mi jeszcze raz pobierali bo powiedzieli ze jedno potwierdzenie grupy krwi to za mało. Potem musiałam tylko pokazać 2 niezalezne badania i już ni było pytań o grupe. Przynajmniej u nas w szpitalu tak jest

mnie pobierali tylko raz i nikt nie robił żadnych problemów jak trafiłam do szpitala.

mnie pobierali tylko raz i nikt nie robił żadnych problemów jak trafiłam do szpitala.
A widzisz, masz mniej upiedliwy personel szpitalny;-) Chociaz ja uważam osobiście że to dobrze że u mnie chcą potwierdzenia- przeciez pomyłki się zdazaja a z grupą krwi nie ma zartów przy transfuzji. No i miałam drugie badanie za free;-) Teraz z tymi moimi dwoma badaniami moge sobie krewkarte za 7 zł wyrobić;-)

Cześć Dziewczynki!
Zanim nadrobię zaległości, chciałam się najpierw zameldować. Weekend tak szybko minął, w sobotę robiliśmy zakupy dla Maleństwa, potem mieliśmy gości, a w niedzielę cały dzień u teściów na wsi. Wczoraj chyba odbiła mi się podróż (niby tylko godz. w jedną stronę), bo cały dzień bolał mnie brzuch, na szczęście nie były to skurcze. W zasadzie przeleżałam cały dzień i nie miałam jak do Was pisać.
Z ciekawych informacji to byliśmy wczoraj na usg i moje Maleństwo siedzi sobie na pupie i od 30 września przybrało prawie 400 gram i waży już 2100:) Nawet lekarz stwierdził, że ładna waga:)
Teraz tylko zastanawiam się czy zechce się odwrócić główką w dół, niby lekarze uspokajają mnie, że może się odwrócić nawet dzień przed porodem. Zobaczymy jak będzie.
Chwilowo tyle piszę i zaczynam nadrabiać zaległości.
Ładna waga:-)

reklama
A ja własnie zakończyłam gotowanie rosołku :-) Idę szamać.
A na co się pije aronię? Ja lubię, mogę pić, tylko podajcie cel :-)

aronia obniza cisnienie krwi ... a jak sie w necie doczytalam to dziala stabilizujaco przy przyjmowaniu lekow na nadcisnienie !! /znaczy to mniej wiecej tyle ze nie ma naglych skokow cisniania tylko utrzymuje sie w miare na jednym poziomie :)/

Do góry