reklama
aronia obniza cisnienie krwi ... a jak sie w necie doczytalam to dziala stabilizujaco przy przyjmowaniu lekow na nadcisnienie !! /znaczy to mniej wiecej tyle ze nie ma naglych skokow cisniania tylko utrzymuje sie w miare na jednym poziomie /
dzięki. To jednak nie będę piła, bo zamienię się w amebę...
Jak na razie najwyższe odnotowane w ciązy to 100/60, najniższe 90/50
Ginka mówi, że dobrze, że nie rośnie. jest nadal cały czas niższe niż przed ciążą, chociaż nigdy nie miałam wysokiego.
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
Mnie krewkarta (z dwoma pobraniami) kosztowała 90 zeta. A Coombsa nie robiłam. Co to takiego (może głupio, ale nie wiem )?
na przeciwciala krwi jak sie ma Rh-
na przeciwciala krwi jak sie ma Rh-
Dzięki po raz kolejny :-) To już wiem, czemu nie wiem - mam ORh+
karnitynka1982
Fanka BB :)
Hehe no ja tez nie wiedzialam bo tez mam 0Rh+Dzięki po raz kolejny :-) To już wiem, czemu nie wiem - mam ORh+
Czesc laseczki
Bylismy z mezem na wynikach rano ,nieszczesny posiew zostal zrobiony ,HBS morfologia i mocz .w srode za tydzien wizyta ciekawa jestem jak wyjda moje wyniki ehhh !
Prawda jest taka ze czuje sie fatalnie !!! Chyba rozklada mnie grypa niezla !!
Trzymam kciuki za wszystkie laski co moja dzisiaj wizyte !
Bylismy z mezem na wynikach rano ,nieszczesny posiew zostal zrobiony ,HBS morfologia i mocz .w srode za tydzien wizyta ciekawa jestem jak wyjda moje wyniki ehhh !
Prawda jest taka ze czuje sie fatalnie !!! Chyba rozklada mnie grypa niezla !!
Trzymam kciuki za wszystkie laski co moja dzisiaj wizyte !
mea_osi
Mea, Agatka, Gabi i Mati
A widzisz, masz mniej upiedliwy personel szpitalny;-) Chociaz ja uważam osobiście że to dobrze że u mnie chcą potwierdzenia- przeciez pomyłki się zdazaja a z grupą krwi nie ma zartów przy transfuzji. No i miałam drugie badanie za free;-) Teraz z tymi moimi dwoma badaniami moge sobie krewkarte za 7 zł wyrobić;-)
ja jako dziecko mialam w ksiazeczce wpisane AB Rh+ ... na studiach robilam oznaczenie i mi wpisali 0 Rh+ z adnotacja "okreslenie niepewne badanie nalezy powtorzyc!!" a teraz robilam krewkarte i na raz mi pobierali 2 probki i oznaczone mam jako 0 Rh+ ... wiec z tymi pomylkami jest roznie ... czesto wlasnie sa problemy z okresleniem grupy !! a zeby bylo ciekawiej to mam 3 siostry i kazda z nas ma inna grupe !!! Najstarsza ma B+, nastepna AB+, potem ja mam 0+ i najmlodsza ma A+
karnitynka1982
Fanka BB :)
Wpadlam was doczytac i odpoczac chwile wzielo mnie na doglebne sprzatanie kuchni pomylam i poukladalam w polkach i zrobilam porzadek w szufladach bo pozniniej to juz dlugo tego nie bede robila hhi no jeszcze wytre kurze i na dzis koniec chyba reszte zrobie jutro bo juz mi sie zapapal wypalil
Wpadlam was doczytac i odpoczac chwile wzielo mnie na doglebne sprzatanie kuchni pomylam i poukladalam w polkach i zrobilam porzadek w szufladach bo pozniniej to juz dlugo tego nie bede robila hhi no jeszcze wytre kurze i na dzis koniec chyba reszte zrobie jutro bo juz mi sie zapapal wypalil
Podziwam. Ja się schylę parę razy i już trza sobie legnąć. A do terminu jeszcze 49 dni i zakładam że będzie coraz gorzej ze sprawnością....
reklama
mnie krew karta nie kosztowala nic Miałam dwa niezalezne badania w pewnym odstepie czasu Zdecydowanie polecam być krwiodawcą Badania co miesiac tez mam za free bo oddałam wystarczajaco duzo krwi przez swoje krótkie zycie zeby było RCKiK stać na robienie mi badan za darmo szkoda ze w ciązy i okresie karmienia nie można oddawać kwri