reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Ale dziś gorąco, duszno mi i śpiąco...
My bloga nie piszemy, bo jak się Mąż wyraził, żaden mężczyzna z jego rodu nie chciałby, żeby opowieści o jego siuśkach, kupkach i innych słabostkach były udostępniane publicznie :-D:-D Mamy za to zeszyt, w którym regularnie odbijamy łapki, rysujemy nowe zęby itd.
Zapomniałam dopisać że Język niemowląt jest najtańszy w KDC, przynajmniej był jak ja zamawiałam.
Pytanie do Dziewczyn mieszkających w Polsce: w którym tygodniu przypada pierwsze USG z NFZ- są jakieś ograniczenia, czy nie ma z tym najmniejszego problemu i można robić kiedy się chce? Nie mówię oczywiście o prywatnych gabinetach, tylko o zwykłych przychodniach...
Obowiązkowe USG w Polsce są trzy: między 11-14 tygodniem, między 18-22 i między 30-32.

reklama
Joanna i ja mam do końca I trymestru brac luteinę. W moim przypadku jest chuchanie na zimne, z Antosiem całą ciążę w szpitalu przeleżałam, pierwsze dziecko w 28 tyg straciłam, wiele przezyć było. Dlatego do wszystkiego spokojnie staram sie podchodzić, im mniej stresu tym lepiej.
Bede tzrymała kciuki za każdą mamusię:tak:

Stoneczko taki zeszyt super sprawa, ważne żeby jakiś ślad zostawić, a w jakiej formie to można sobei samemu wybrać;-)
Na blogu gdzie piszę Antosiowi można też zastrzec sobie żeby nikt na tą stronkę nie miał możliwości zaglądania:tak: ja wybrałam taką formę bo uznałam ją za wieczną:tak:
a super sprawą jest tez własnoręcznie pisany pamietniczek, pudełko ze skarbami maluszka;-)

Georgina dziekuje kochana :) 13 maja bedziesz miej wiecej w tym samym terminie co ja jestem teraz ,napewno wszystko bedzie dobrze :) Dzidzia juz bedzie całkiem duza ;)
Obiecałam sobie ze nigdy więcej nie będę sobie wmawiać niczego ! Bo kurde tylko się bezsensu stresuje ! A teraz trzeba nam spokoju!!! Trzymam kciuki za ciebie i kruszynkę :tak:

stoneczka - ale się uśmiałam ze stwierdzenia twego męża !!! :laugh2:

maarta100 w moim przypadku tez chuchamy na zimne ,z racji mojej pierwszej ciązy która była zagrożona i skonczyła się wczesnym porodem ( cieciem cesarskim) Ale nie ma co ,ważne że wiemy że trzba się oszczedzać i pilnować. Wierze bardzo ze teraz uda nam się bez komplikacji :tak: Trzymam kciuki.
ps. blog rewelacyjny !!! I popieram pomysł pamietnika - super sprawa !

IzaL ja łykam folik + falvit mama

Ja pierwszą wizytę u lekarza mam zaplanowaną na środę. Z dolegliwości to cierpię na ból jednej piersi - ale tak pobolewa mnie w okolicy pachy. No i czuję czasami ból w dolnej części brzucha. Zachcianek zero - pewnie jeszcze za wcześnie. Dzisiaj z mężem rozmawialiśmy na temat pododu - żeby tylko nie było to w sylwestra. To już chyba lepiej po nowym roku w styczniu. Wg kalendarza w internecie termin wypadnie na 27 grudnia. Ale jak to będzie - któż to wie. Na razie zżera mnie strach, żeby tylko było wszystko dobrze.

reklama
IzaL do srody niedaleko ,nie stresuj sie nadarmo ,ja się tak nakreciłam ostatnio ze 2 tygodnie wyciete z zyciorysu.To prawda pierwszy trymest jest bardzo stresujacy .Wierzy mocno ze wszystko bedzie dobrze !Trzymam kciuki ,pochwal sie po wizycie !!!

magdas
Super ze mamy terminy "rozsypania sie" ;) w tym samym czasie !!! No tak ale dzidzia i tak zdecyduje o zawitaniu na swiecie sama :p

Do góry