reklama
Jej Dagmar super że dasz radę wytrzymać jedząc tylko tyle.
Ja już słodycze sobie odpuściłam od tygodnia i jedzenie po 21.
A przez dzień to mam tak: płatki z mlekiem, 1 bułeczka, 1/2 obiadku, potem znów 1/2 obiadku, na kolację 2 bułeczki, a w chwilach przerwy przez cały dzień to tak z pół kg owoców
Ale po dzisiejszej wizycie jak do tej pory zjadłam tylko małą bułeczkę z serkiem, banana, 5 knedelków ze śliwkami i 2 śliweczki luzem i jak na razie nie jestem głodna ;-)
Ja już słodycze sobie odpuściłam od tygodnia i jedzenie po 21.
A przez dzień to mam tak: płatki z mlekiem, 1 bułeczka, 1/2 obiadku, potem znów 1/2 obiadku, na kolację 2 bułeczki, a w chwilach przerwy przez cały dzień to tak z pół kg owoców
Ale po dzisiejszej wizycie jak do tej pory zjadłam tylko małą bułeczkę z serkiem, banana, 5 knedelków ze śliwkami i 2 śliweczki luzem i jak na razie nie jestem głodna ;-)
Tak po godzinie norma jest do 180hmm do 180 to chyba norma jest po godzinie, a po dwoch do 140, a nie wiesz jak mialas po 2 godzinach? wiesz nie stresuj sie, nawet jak masz to podwyzszone minimalnie to nie znaczy ze masz cukrzyce tylko nieprawidlowa tolerancja glukozy, ze trzeba na to zwaraca uwage i czesciej badac, wiec wlasnie dietka jak Ci lekarz powiedzial i powinno byc okej, nie ma co sie stresowac
Posprawdzaj w necie co z tego co jesz ma duzo weglowodanow i to ogranicz. Z tego co pamietam to chyba makarony maja sporo
po 2 godzinach jest do 140
jezeli wynik jest powyzej 200 wtedy jest to juz cukrzyca
Ja mialam 182 po godzinie =/
Zakupilam wlansie glukometr ,choc lekarz nie kazal .50 zł nie majatek a jak ma mnie uspokoic to postanowilam kupic i ,sprawdzac po czym mi cukier skacze i tego unikac Wizyte mam 24 sierpnia ale niestety bede ja przekladac na tydzien pozniej bo chcemy jechac teraz nad morze.A mysle ze zapewne na wizycie gin mnie poinformuje o tym ze bedzie czesciej cukier kontrolowac !Wkazdym badz razie nie kazal sie stawiac juz teraz na wizyte wiec jest dobrze - chyba =/
Kopciuszku,
ja więcej po prostu nie mogę nie chce mi się. Jak na mnie to i tak sporo wpycham
Natalko
masz rację Aśka oddawaj apetyt ale już!!!!!!!!!
Bilans na dzisiaj 2 kukurydze i grachamka z masłem a na kolacje zjem jabłko bo mi się chce
A wczoraj jeszcze 6 śliwek zjadłam, a dzisiaj sok z marchwi jedniodniowy więc warzywka i witaminki są
No to zabieraj ode mnie troche ahhaha bo ja PRZESADZAM z jedzonkiem ahhaha
Matko boska dziewczyno - toz ty jesz jak wrobelek !!
reklama