reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Tak po godzinie norma jest do 180
po 2 godzinach jest do 140
jezeli wynik jest powyzej 200 wtedy jest to juz cukrzyca
Ja mialam 182 po godzinie =/
Zakupilam wlansie glukometr ,choc lekarz nie kazal .50 zł nie majatek a jak ma mnie uspokoic to postanowilam kupic i ,sprawdzac po czym mi cukier skacze i tego unikac :) Wizyte mam 24 sierpnia ale niestety bede ja przekladac na tydzien pozniej bo chcemy jechac teraz nad morze.A mysle ze zapewne na wizycie gin mnie poinformuje o tym ze bedzie czesciej cukier kontrolowac !Wkazdym badz razie nie kazal sie stawiac juz teraz na wizyte :) wiec jest dobrze - chyba =/
Asiula nie jest zle :) to najwazniejsze
Acha, ja dzisiaj skończyłam 27 lat:-D
Spełnienia marzeń życzymy :)

reklama
[
witam kochaniutkie ja właśnie drzemke sobie walnełam i wstałam jestem teraz taka rozespana ale oczywiście musiałam zobaczyć co tu słychać
QUOTE=Akasiam;4030258]Witam wszystkie mamusie,
Jestem właśnie po wizycie i po usg połówkowym.
Z naszym bąbelkiem jest wszystko w jak najlepszym porządeczku, rośnie jak na drożdżach i prawdopodobnie będzie dziewczynka. Morfologię mam jeszcze w normie ale ciągle spadają czerwone krwinki więc żelazo 1x dziennie, oprócz tego dostałam zrype że przytyłam w miesiąc 2,5 kg :zawstydzona/y: powiedziała mi że jak tak dalej będzie to chyba sama nie chcę się widzieć po porodzie. Ale najważniejsze że z malutką wszystko dobrze.
Oki spadam robić knedelki na obiadek,
Joanna mi też się wydaje że 2 w skali to jaszcze norma, można trochę ze słodyczami przystopować i będzie super :)[/QUOTE]
to gratulacje że wszystko wporządku z dzidzią :-)

Alez ty kochana ahhahahah !!! DZiewczyny nie zrobie wam tego ,jak mozecie i macie ochote to jedzcie ile wlezie ahahhahah ....ja juz to przełknełam i rozumiem ze tragedii nie ma ...bede jesc dalej ...tylko troche inne rzeczy a ze chce mi sie wszystkiego i lubie teraz wszytko to nie jest zle :)
no teraz to ty mądrze mówisz

Hej dziewczyny, chciałam się pochwalić,że już jestem po usg połówkowym i na 80% będzie córeczka ( juhu!!!!!:-)). Oczywiście znów się wierciła i nie bardzo dała się badać.Jak pani doktor chciała zbadać serduszko to złapała rączkami nóżki i sie zakryla;-) Więc charakterek ma :-) Strasznie się ciesze,że wszystko ok z moją CÓRECZKĄ:tak: Martwi mnie tylko jedno, mój M od zawsze mówił,że jak będzie córcia to będzie ją rozpieszczał i n apewno będe zazdrosna hihi
to gratulacje córci i ciesze sie że z wami wszystko wporządku a mój mówi to będzie córunia tatusia i już z małą sztame zakłada straszne sekrety twozy haha:-D

Acha, ja dzisiaj skończyłam 27 lat:-D
to STO LAT STO LAT NIECH ŻYJE ŻYJE NAM..... wszystkiego najlepszeg :-)

Witam:)
Dagmar wszystkiego dobrego;*

Ja jestem po połówkowym. Oj dużo wrażeń. Po pierwsze Mój był ze mną - wpierw słuchaliśmy serduszka - widać było, że Mój się wzruszył:D Wagę mam odpowiednią, ciśnienie również. Później badanie dopochwowe - nie mam infekcji, uf. Morfologia mi ciut spadła i jakieś tabsy mi przepisała na B.
USG - Mój poraz pierwszy na nim - zachwycony:D Ginka obudziła Maleńką - ciągle ziewała, ziewała:D Boski widok:) Potwierdzona płeć po raz drugi - na 100% dziewczynka:)
Mała waży 404g:)) Cm nie podawała ginka, mierzyła każdą część ciałka osobno:)) Wszystko w normie, serduszko piękne, prócz tego, że pięknie waliło:D No Mysia nawet tatusiowi pokazała, że jest dziewczynką:D
Mam 3 zdjęcia - cała Mała, potem buzia ziewająca i zdjęcie potwierdzające płeć:p
Wkleję jak znajdę czas bo niebawem dalszy ciąg remontu.
Masę dostałam gazet i próbek od ginki. Próbka proszku, sudocremu.

Kupiliśmy z Moim dziś śliczną lampkę nocną dla Małej. Miała być inna, ale ta jest lepsza, więc ją zakupiliśmy. Fotkę wrzucę też w wolnej chwili:)

No i mebelki dla Małej wybraliśmy wstępnie, ale zamawiać będziemy w listopadzie.

Cieszę się, że Mysia zdrowiusia:) I że Wasze Pociechy także:))

Aha, termin porodu mi się zmienił na 22 grudzień. To tylko parę dni różnicy, ale później zmienię suwak.

Ja jestem po połówkowym. Oj dużo wrażeń. Po pierwsze Mój był ze mną - wpierw słuchaliśmy serduszka - widać było, że Mój się wzruszył:D Wagę mam odpowiednią, ciśnienie również. Później badanie dopochwowe - nie mam infekcji, uf. Morfologia mi ciut spadła i jakieś tabsy mi przepisała na B.
USG - Mój poraz pierwszy na nim - zachwycony:D Ginka obudziła Maleńką - ciągle ziewała, ziewała:D Boski widok:) Potwierdzona płeć po raz drugi - na 100% dziewczynka:)
Mała waży 404g:)) Cm nie podawała ginka, mierzyła każdą część ciałka osobno:)) Wszystko w normie, serduszko piękne, prócz tego, że pięknie waliło:D No Mysia nawet tatusiowi pokazała, że jest dziewczynką:D
Mam 3 zdjęcia - cała Mała, potem buzia ziewająca i zdjęcie potwierdzające płeć:p

Kupiliśmy z Moim dziś śliczną lampkę nocną dla Małej. Miała być inna, ale ta jest lepsza, więc ją zakupiliśmy. Fotkę wrzucę też w wolnej chwili:)

No i mebelki dla Małej wybraliśmy wstępnie, ale zamawiać będziemy w listopadzie.

Aha, termin porodu mi się zmienił na 22 grudzień. To tylko parę dni różnicy, ale później zmienię suwak.
Fajnie ze u Was wszytsko okej :) wtawiaj foteczki Twojej laseczki hihi

reklama

ciesz sie bardzo ze jesteś z wizytu zadowolona i że wszystko wporządku z malutką i jeszcze jedna DZIEWCZYNKI GÓRĄ:-D

Do góry