reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

reklama
stoja..a jak biegaja hihihi julka jeszcze kilka dni temu 1 krok robila z minutea teraz tak przebeira nozkami hihihi ale ja za raczki prowadzam ja i nie trzymam rak u gory tylko na wysokosci jej ramion.
 
stoja..a jak biegaja hihihi julka jeszcze kilka dni temu 1 krok robila z minutea teraz tak przebeira nozkami hihihi ale ja za raczki prowadzam ja i nie trzymam rak u gory tylko na wysokosci jej ramion.

No tak hehehe. Ja jestem pewna ze twoja Julka jako pierwsza pobiegnie....daje jej jakies 2-3 tgodnie hehehe.
 
a ja kupuje dania, ale nie czesto bo dalej Oliwke futruje piersia.

ja tez kupuje jak na razie sloiczki, ale po wczasach planuje juz zaczac mu gotowac....a moze tez faktycznie bede mu gotowac na 2 dni a jak mi sie nie bedzie chcialo to bede dawac sloiczek....:) chociaz co do mrozenia to znalazlam takie cos:
Sezon na mrożonki to przede wszystkim zima i wczesna wiosna. Zeszłoroczne warzywa i owoce są już wtedy mało wartościowe, a nowych jeszcze nie ma; brakuje też wielu dodatków do potraw. Mrożonki warto jeść przez cały rok, bo są zdrowe i coraz bardziej różnorodne.
Zamrażanie to najlepsza forma przechowywania żywności, ponieważ mrożonki tracą kilkakrotnie mniej witamin A, C, witamin z grupy B niż podczas przechowywania owoców i warzyw, gdzie zastosowano inną metodę. Na przykład straty witaminy C podczas zamrażania i przechowywania w niskich temperaturach nie przekraczają 20%, a przy tradycyjnym przechowywaniu, np. w piwnicy, zanika niemal cała witamina C, 5-30% witaminy A. Dla porównania, kompoty i dżemy są uboższe o 35% tej witaminy, warzywa suszone o ok. 50% a syropy aż o 75%. Dodatkowo produkty mrożone zachowują aromat i smak. Bardzo dużą zaletą mrożonek jest brak jakichkolwiek konserwantów. Cukrzenie, solenie, marynowanie też konserwuje żywność, ale powoduje większe straty i zmianę smaku przez wprowadzenie substancji konserwujących. Zamrażanie jest jedyną metodą utrwalania żywności, która nie powoduje utraty walorów smakowych i odżywczych produktów.
Tylko jak to sie ma do zup:)
 
Nie bylo latwo bo 3 razy juz sie poddawalam. Pediatra mimo, ze mila babka, to specjalnie mnie napieprzala, ze mam duzo pokarmu a karmic nie chce. Wjechala mi doszczetnie na ambicje, nieraz plakalam przez jej slowa, ale dzis jestem jej wdzieczna bo udalo mi sie pokarm utrzymac, udalo mi sie naklonic corke do picia mojego mleka.

Z Julka roznie sobie radze. Niestety nieraz musze ja oszukac i np mieso, ktorego nie lubi, wkladac miedzy salatke czy ziemniaki, oczywiscie w mikroskopijnych wielkosciach...
Ale oczywiscie slodycze uwielbia.
Lubi tez np szpinak czego ja przelknac nie jestem w stanie.

moze napisz nam o swoim porodzie conieco to pozwoli sie zblizyc do Ciebie..... hehhe
 
reklama
No tak hehehe. Ja jestem pewna ze twoja Julka jako pierwsza pobiegnie....daje jej jakies 2-3 tgodnie hehehe.

no cos ty nie zartuj! julka to len ja ją zachecam i jest zmuszona robic to co chce! wcale nie jest taka jak sie wydaje.. niektore rzeczy tam sie naucyla tylko a tak to mala fajtłapa.. nawet raczkowac nie umie:)
 
Do góry