reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

daffi no nie bądź taka, nie zaburzaj mojego cennego snu;)
cherie, fikusku ale ja to 160cm w kapeluszu, a 53kg nigdy nie ważyłam i jeszcze mi wszystko w pupsko poszło:(
No dobra już nie marudzę. Jak samo spadnie to będę się cieszyć, jak nie to trudno, bo do diety to ja się nadaję. Teraz robię brzuszki co by mój brzucho lepiej wyglądał hihi
Uciekam spać, daffi tylko proszę bez upiorów:) Dobrej nocki!
opoewiadaj jak Ci sie spalo i czy przysnilam sie?
poszlam spac z nerwem i moglo sie conieco wydarzyc! :-)

Witam się z rana -niewyspana koszmarnie i z moooooocną kawą w ręku. Po przedwczorajszej nocy usiadłam sobie wieczorkiem zeby w akcie desperacji przeczytasć książkę, która mea ma w chomiku- o usypianiu dzieci, ślęczyłam nad kompem do prawie pierwszej nad ranem ( dlatego nie pisałam z Wami), a moje kochane dzieciątko obudziło mi się o 3 nad ranem i ani myśli o zaśnięciu, koszmar jakiś.. i coraz bardziej zastanawiam się nad wprowadzeniem tego planu w życie, ale mam pytanie do dziewczyn, które to juz zrobiły bądź próbowały - czy jest on skuteczny??? i jak zapatrujecie sie na pozostawianie dziecka samego w łóżeczku przed zaśnięciem mimo jego protestów? ja zawsze czekałam, az młody zaśnie -dopiero poźniej wychodziłam z pokoju, i przyznam ze będzie mi cięzko to wszystko zmienić, ale jestem naprawdę w desperacji, bo od prawie 6 miesięcy nie przespałam w nocy jednym ciągiem dłużej niż 3 h a bobudek nigdy nie było mniej niż 2-3.
a jeszcze dzisiaj jedziemy na weekend do teściów, a ja jż jestem zmordowana;)

ja pwieim tak ja z tej ksiazki nie kzrsyatlam ale... ja np robie tak ze karmie i klade do lozeczka.. czasem przymyka oczy w czasie karmienia czasem nie... tak dlugo sie tam rzuca czasem placze az padni i zasnie a ja z mezem jestesmy zazwyczaj w kuchni lub drugim pokoju... dogladam tylko czy nie wkrecla sie gdziesz miedzy szczebelki i to wszytsko!

teraz sen mamy zaburzony przez ząbka wiec ten plan nie dziala ale na codzien przydawal mi sie.

reklama
hej dziewczynki:-)
Ale spalam w nocy! masakra!!! jak zasnelam tak obudzilam sie dopiero rano!!!:szok: Juz dawno nie mialam tak mocnego snu...to przez ten alk wieczorny heh:-Ddalam czadu!
Widze ze piszecie o spaniu smykow w lozeczku...ja robie tak ze po kaszunci klade malego do lozeczka nakrecam karuzele i go zostawiam,lezy sobie az nie zasnie. Czasem sie pokreci ,posteka ale jak sie do niego nie mowi to szybko zasypia.
Daffi i co Ty na spotkanie mowisz???
Jest ktoś jeszcze blisko nas mieszkajacy???

hej dziewczynki:-)
Ale spalam w nocy! masakra!!! jak zasnelam tak obudzilam sie dopiero rano!!!:szok: Juz dawno nie mialam tak mocnego snu...to przez ten alk wieczorny heh:-Ddalam czadu!
Widze ze piszecie o spaniu smykow w lozeczku...ja robie tak ze po kaszunci klade malego do lozeczka nakrecam karuzele i go zostawiam,lezy sobie az nie zasnie. Czasem sie pokreci ,posteka ale jak sie do niego nie mowi to szybko zasypia.
Daffi i co Ty na spotkanie mowisz???
Jest ktoś jeszcze blisko nas mieszkajacy???

widzialam jeszcze kogos z wielkopolski!
ja jestem jak najbardziej chetna kochana z Toba na spotkanie!
no juz sie nie moge doczekac! ale super!
jeszcze madziarena chce sie spotkac i Natalka!

A tak z innej beczki to Julki kielek od wczoraj nic sie nie zmienil....
nadal wsytaje tylko maly czubeczek i nic wiecej....hmmmm

ja to samo zjadlam dzis tylko lyzke ziemniaczkow i kotlea schabowego ot cale moje jedzenie dzisiaj! i 3 kawy do tego!
daffi nie pij tyle kaw bo ci pikawa wysiadze!a tego nie chcemy prawda??

Czy zgrzeszę jeśli powiem, że z moich 53kg mam trzy do oddania?:)
TAK!

Sylwia ja czytałam tę książkę :tak: i mi się nie podobała :no: Każde dziecko jest inne i nie można je wsadzić w sztywny schemat - takie moje zdanie. Ja intuicyjnie wiem, jak usypiać małego. Ze spaniem nie ma problemów - ale z zasypianiem w dzien gorzej. W nocy śpi jak suseł, w dzień też kima duuużo, ale usypia się go gorzej, bo jasno i żadne żaluzje nie pomagają. Eh jak będzie starszy, to już będzie lepiej. Grunt że wieczór idzie gładko ;-)
My w jednym pokoju spimy, więc Ci nie powiem, jak to jest, jak dziecko samo zasypia...tz ja czytam małemu baję i zazwyczaj zasypia przy niej, a ja odchodzę. Ale nawet jeśli nie zasnie, a baja się skończy, ja odchodzę i to wszystko. Po czasie zasypia sam ;-) Ostatnio się zaczął budzić koło 22 :szok: Ale otwiera szeroko oczy, rozgląda się, a jak widzi, że wszyscy go zlewają, zasypia dalej :-D
mi zazwyczaj olek przy butli po kapaniu zasypia, a jak nie to wkladam go do lozeczka i wlaczam karuzelke i i sam sobie lezy i sie bawi dopoki nie zasnie, ale nie stoje nad lozeczkiem, tylko ogarniam pokoj w tym czasie, i zasypia sam

dziewczyny nie chce chwalic dnia przed zachodem slonca, ale chyba moj plan mniej snu w dzien dziala, spalismy dzis do 9!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Witam się i ja weekendowo pogoda nareszcie u nas się zrobiła więc wybywamy na działkę koło południa zjemy obiadek i już nas nie będzie. Pozdrawiam wszystkie mamusie i życzę wam oraz maleństwom miłego weekendu i pieknej pogody:-)

Do góry