reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

wrocilam ze szczepieni:) nie bylo tak zle:) maly wazy 8840g:) o dlugosci zapomnialam powiedziec pielegniarce:) ale zmierze go w domu:)
co do chodzikow to ja mam pozyczony od kolezanki. Uzywac bede ale malo,bede wolala prowadzac sama Alana bo przy okazji niezle cwiczenie bedzie. Ale na troszke wkladac go bede skoro kumpela podrzycila chodzic:) Ale bez przesady bo wiadomo : Co za duzo o nie zdrowo:)
o to Alanek tez kawalek klocuszka:-)
a co do chodzika to ja myslalam o kupnie ale tak na prawde to nie zastanawialam sie nad szkodliwoscia tego urzadzenia bo u nas tez dzieciaczki w chodzikach lataly i to takie naturalne dla mnie bylo,ale teraz sama nie wiem...

reklama
Dzisiaj jak wychodzilismy od tesciow to najpierw ja z Łukaszem ubralismy sie a maly siedzial u babci na kolanach jeszcze w pokoju,my ubrani w korytarzu a ten zerka na nas,widze ze nie wie co jest grane...wiec my mowimy do niego "papa rodzice sobie ida zostan z dziadkami" i sie schowalismy do drugiego pokoju a ten od razu w ryk! masakra az mi go zal bylo. Nie wiedzialam ze 5miesieczne dziecko tak to odczuje,w szoku jestem:szok:

Ojjj moze wierz mi! Pamietam co przechodzilam z Patrykiem nigdzie wyjsci nie moglismy ,nawet wieczorkiem ,jak spal narychtowalam sie pieknie wyszlam z domu ( maly nei widzial ze sie nawet szykuje bo juz spal) !!! I co ? za 15 minut telefon ze maly tak wyje ze nie da rady go uspokoic ot co ! Tyle mialam z wyjscia ! Przez bite 1,5 roku ! Poznije sie uspokoil !

Oto ono tak na szybko:
(tak za duzo nie widac na nim bo sie ryby troche pochowaly, moze pozniej wrzuce lepsze zdjecia ktore D ma w kompie ja u siebie tylko takie znalazlam...)
Zobacz załącznik 256319

Jezeli masz zdjecie swojego to ja chetnie bym zobaczyla:-)

sliczne !!!!!

wlasnie wrocilam ze spacerku. Straszna rzecz sie stala... otoz szly sobie 2panie ze swoimi dziecmi ,one oczywiscie gadka szmatka a dzieci same sobie...w pewnym momencie dziecko wyskoczylo na ulice na czerwone swiatlo!!!bylo tylko slychac pisk opon i krzyk przerazajacy! masakra jakas! na szczescie dziecku nic sie nie stalo,poodrapane troszke ale bardziej przerazone. A matka jeszcze je wyzwala! nie miesci mi sie to w glowie bo moim zdaniem to wlasnie ona winna jest,powinna bardziej uwazac! a i co jeszcze...nie pozwolila tej pani z auta zawiezc dziecka na kontrole do szpitala bo by mandat zaplacila za nie dopilnowanie dziecka...co to za matka ktora pieniazki przeklada nad zdrowie dziecka! wzburzona jestem!

no pieknie ! i masz racje wina matki !

U nas położne zawijały w tetrę jeśli nie dało się swoich pampersów!
A my od 2 miesiąca jedziemy na dadach i nam bardzo odpowiadają..kiedyś były problemy z przeciekaniem rano..ale nawet jak kupiłam pampersy to dalej przeciekało...ale na szczęście na razie odpukać jest ok nawet jak daję dady na noc! Dupki niczym nie smarujemy i jeszcze nigdy nam się nie odpazyła ani nawet czerwona nie była więc widocznie Tomkowi pasują! A jednak to spora oszczędność...28 zł za paczke dawać! Niestety nie mam żadnego tesko ani reala blisko żeby szukać promocji pampersów :)

my tez na dada i sa ok ! Patryk na dadach byl i filip od poczatku tez i ja jestem zadowolona ,a przesikac mi sie nigdy nie przesikal!!!!!

mnie tez ciagnie do fajek, ale nie poddam się:) chociaz na panieńskim bylo ciezko..piwo drink i ciagnelo mega, ale dała rade!

i mnie ciagnie do jarania!!!!!!!! walcze ale juz z sil opadam ahahha !

Jezeli chodzi o chodziki my kupilismy razem z krzeselkiem ,narazie lezy zapakowany bo Filip jest za maly jeszcze ,ale uzywac bede ,z Patrykiem uzywalam i krzywda dziecku sie zadna nie stala ,wiec i z Filipem tez bede !
Zdania sa podzielone jak ze wszystkim , nikt nas nie zmusza ani nam nie zabrania - to decyzja rodzicow !

Filip od wczoraj zaczail ze moze PIERDZIEC buzia i tak se bzyka az sie robi czerwony !!! wczoraj to myslalam ze sie czyms zadlawil bo tak poczerwienial z tego wysilku ,normalnie bite 5 minut se pierdzi i za jakis czas znowu - jest caly opluty - ale ja mu sie ta zabawa spodobala tylko zerka czy widze ze on tak umie ! wczoraj go pochwalilam i sie smialam z tego ,dzisiaj jak mi zaczol pierdziec przy jedzeniu to juz podziekowalam za ta zabawe!!!!!!!!! Cala opierdziana zupkom bylam !!!! najlepsze ze on nie chce przestac tak mu sie spodobalo!

Filip od wczoraj zaczail ze moze PIERDZIEC buzia i tak se bzyka az sie robi czerwony !!! wczoraj to myslalam ze sie czyms zadlawil bo tak poczerwienial z tego wysilku ,normalnie bite 5 minut se pierdzi i za jakis czas znowu - jest caly opluty - ale ja mu sie ta zabawa spodobala tylko zerka czy widze ze on tak umie ! wczoraj go pochwalilam i sie smialam z tego ,dzisiaj jak mi zaczol pierdziec przy jedzeniu to juz podziekowalam za ta zabawe!!!!!!!!! Cala opierdziana zupkom bylam !!!! najlepsze ze on nie chce przestac tak mu sie spodobalo!

No brawo dla Filipka!!!Niezly fun opierdziec mame zupka:)

hehehe skad ja to znam:D moj dokladnie tak samo robi:D

Witam my wróciliśmy ze spacerku obiad się gotuje moja maruda zrzędzi i smyra się po dziąsłach. Na dworze trochę pospał. Mam nadzieję że niebawem się te ząbki wyrzną bo nie jest wesoło.

jeszcze troszkę i nasze maluszki będą zaczynały dreptać więc wrzucam na tepetę temat - CHODZIK - za i przeciw ;) co sądziecie o nim, czy wasze dzieciaczki będą z niego korzystać ?

Ja nie mam nic przeciw a czy będziemy korzystać to się okaże ja chodziłam w chodziku, moje rodzeństwo też i wszyscy są cali i zdrowi, nie będę kupowac pożycze od kogos i zobaczymy co będzie?Wiem że bardziej naturalne jest raczkowanie, czas pokaże..

hehe nasz też co robi:)

podziwiam, ja sie poddalam:/

my po zakupach, poszlo szybko bo maly marudzil ,
no i w koncu kupilam sobie bluzeczke:D

no co ty weź się w garść!! i rzuć te fajki!!!!!!!!!!!!!

reklama
hehe nasz też co robi:)

no co ty weź się w garść!! i rzuć te fajki!!!!!!!!!!!!!
stracilam wiare w siebie, za bardzo sie juz wcfiagnelam i mam za slaba wole:/

DZIEWCZYNY SLUCZAJCIE MAM DO WAS PYTANIE I PROSBE O RADE;
co byscie zrobily na moim miejscu:
zamawialam ten garniturek na chrzest, przed bozym cialem, mial byc wyslany 8.06 (tak twierdzila kontrahentka) rano priorytetem, a w rzeczywistosci wyslala 9.06 i to po 15!!!!!!!i to zwyklym:/
napisalam jej ze jesli nie dojdzie do piatku (11.06) to zadam zwrotu kasy,i zwracam garnitur. jeszcze nie odpisala, i zastanawiam sie czy wystawic jej neutrala czy negatywa?
i czy najpierw wystawic komenta czy walczyc o zwrot kasy?

Ostatnia edycja:
Do góry