reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

a ja tam pieprze:-Dwygladam jak wygladam,to ze jestem nieco wieksza:-Dprzeciez mnie nie dyskwalifikuje. Jak sie komus nie bede w tym podobala to niech nie patrzy! wazne ze moj mezus widzi we mnie bogini piekna a inni niech na drzewo spadaja :-DO!!!!!!!!!!!!!!!!!
w sumie to masz racje:) ale ja nie posiadam meza:( i mnie nie ma kto tak podziwiac:D

reklama
wspolczuje kochana.. a czemu go nie bedzie?

no to smutne ze go nie bedzie:( a jest miedzy wami jakas zwara??
Ja pamietam jak mi bylo przykro i smutno,z powodu tescia. w dzien gdy przyjechalismy ze szpitala nie chcialam zadnych gosci ewentualnie tescie i moi rodzice (bo z moimi rodzicami mieszkamy) a do tesciow przyjechala szwagierka z rodzina i chcieli do na wejsc ja kategorycznie pow ze nie a on ze w takim razie i on nie przyjdzie. Kurcze jak mi wtedy zle bylo,chcialam zeby przyszedl i sie cieszyl malym a on takie wiksy mi zrobil. i stanelo oczywiscie na tym ze przyszli wszyscy! oni wszyscy sobie siedzieli w innym pokoju a ja oryczana,zmeczona w drugim:(

bo podobno musi isc do pracy bo dwoch gosci zlozylo wymowienie! parodia normalnie, ja bym to miala gdzies , to jest jego pierwszy wnuk, ale cos jego strata:/niestety w tym wypadku wyrozumiala nie bede, ewidentnie ma wnuka gdzies:/a jeszcze rano do mojej mamy mowilam ze mam przeczucie ze go nie bedzie na chrzcinach, w kosciele tylko bedzie MOZE, a na obiad i tak juz nie przyjdzie, bo odwolalam 1 osobe w restauracji:p
ULENKA- wspolczuje, na szczescie moja rodzinka i K. miala to wyczucie i wiedzieli ze na poczatku nie chce zadnych gosci

bo podobno musi isc do pracy bo dwoch gosci zlozylo wymowienie! parodia normalnie, ja bym to miala gdzies , to jest jego pierwszy wnuk, ale cos jego strata:/niestety w tym wypadku wyrozumiala nie bede, ewidentnie ma wnuka gdzies:/a jeszcze rano do mojej mamy mowilam ze mam przeczucie ze go nie bedzie na chrzcinach, w kosciele tylko bedzie MOZE, a na obiad i tak juz nie przyjdzie, bo odwolalam 1 osobe w restauracji:p
ULENKA- wspolczuje, na szczescie moja rodzinka i K. miala to wyczucie i wiedzieli ze na poczatku nie chce zadnych gosci
wiesz co ja bym chyba nie poyrafila tego wybaczyc,no a juz na pewno bym tego nie zapomniala:no:to taki szczegolny dzien dla dziecka i wszyscy najblizsi powinni w tym dniu byc z dzieckiem.
a ja do tej pory jak sobie przypomne ten dzien przyjazdu do domku to mi przykro. na pewno przy drugim dziecku juz mi nikt nie bedzie przychodzil w dzien przyjazdu do domu! zapowioem to juz jak tylko dowiem sie ze kruszynka mieszka w moim brzuszku.

ja tez mialam problemy z tym suwaczkiem:) siedzi juz sama?

Sama jeszcze nie, ale jak podam jej paluszki to siada bez problemu. Jednak jej nie sadzam, czekam aż sama to uczyni :-)

ja tak samowiecznie wilcze pragnienie.... 2 butelki 2 litrowe potrafie wypic pzrez caly dzien lazcnie z noca. ale w takie upaly tylko.. bo tak to mniej pije.

Wiecie co ja to bardzo mało pije, upał, nie upał. Zawsze tak miałam. Teraz to jak wypiję ok. 0.7 - 1 litra wszystkich płynów (razem z herbatą i kawą) to jest o.k. Ale nigdy nie miałam przez to żadnych problemów. Po prostu tak mam :)

hehe ja chyba tez:D bikini w tym roku nie naloze o nie:D

Ja tam bym mogła założyć, bo jestem z tych szczęśliwych co bez żadnych wyrzeczeń szybko wracają do wagi z przed ciąży. Obecnie ważę około 54 kg i nie ma śladu ciąży, poza blizną po cc. Ale w tym roku chyba nie założę, bo niby gdzie?

wiesz co ja bym chyba nie poyrafila tego wybaczyc,no a juz na pewno bym tego nie zapomniala:no:to taki szczegolny dzien dla dziecka i wszyscy najblizsi powinni w tym dniu byc z dzieckiem.
a ja do tej pory jak sobie przypomne ten dzien przyjazdu do domku to mi przykro. na pewno przy drugim dziecku juz mi nikt nie bedzie przychodzil w dzien przyjazdu do domu! zapowioem to juz jak tylko dowiem sie ze kruszynka mieszka w moim brzuszku.

na pewno nie zapomne i raczej nie wybacze:/

reklama
A ja przychodze ze smutnymi wiesciami! julka jest chora!!!!:(:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ja myslalam ze ten kaszel spowodowany byl w nocy katarem ze sie krztusila.. ale obserwowalam ja caly dzien i katar suchutki juz..... prawie nc a ona jak zasypiala to tak sie dusila! brak slow! chwilami czerwona az granatowa sie robila szybko ja na brzuch kladlam i oklepywalam plecy! na szczescie po chwili przeszlo! okazalo sie ze sa zmainy na oskrzelach! Nystatyna Lacido baby Ceclor oraz Flegamina mam podawac malej1 tylko lekarka nie napisala ile tej nystatyny? tyle co wczesniej jak przy plesniawkach jej dawalam?
kurcze a flegamine juz ktos podawal? bo tez tak nie zrozumiale mowila!
mowie wam jaka masakra nie bylo juz nr do przychodni kazali mi przyjsc i czekac julka tak sie spocila od trzymania na rekach juz babka miala mnie wpuscic to sie zamieszanie zrobilo bo dziewczyna cos z okiem miala jeden chlopiec malutki z rozbita glowa byl i kurcze tak siedzialam do konca chyba 2 godz bez mleka z glodnym dzieckiem duszacym sie itp!
koszmar istny! Jeszcze mala plakala co chwile bo ja kaszel meczyl... az w koncu padla ze zmeczenia bo zadnej drzemni nie zaliczyla przez kaszel ale mimo wszystko spiac sie dusila i budzila z placzem... (dusila - czyt. mocno kaszlała)

Do góry