reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

dziewczyny wreszcie jestem! zepsuł nam się komputer i nie miałam jak wejść... i nawet was nie nadrabiam, jedyne jakieś 60 ostatnich stron :szok: bo inaczej to był miała ze 100 do nadrobienia :-D nie dałabym rady tyle nadrobić w jeden wieczór ;-)

spóźnione ale szczere wszystkiego najlepszego dla Emwu z okazji urodzin :-D

Ula, Maciek też ma blade śluzówki, ale pediatra powiedział, że nie chce go niepotrzebnie kłuć ponieważ u dzieci alergicznych często jest słabe wchłanianie żelaza... ja mam zresztą tak samo ;-)
Zalecił podawanie zupki z królikiem (wiadomo mięso zawiera żelazo ;-)) i za miesiąc do kontroli... jeśli dalej będzie blady to wtedy zrobi mu morfologię;-) A krew pobiera się z paluszka ;-)

a u nas pobierali cały czas z żyły w główce :szok: bo mój Wojtek (alergik) miał anemię i niski poziom żelaza, ale na szczęście wyszedł z tego :-D

Pierożki ravioli z serem -
takie cos tylko ja robie to ze zwyklym zoltym serem w srodek wkladam troszke masla i kostke zoltego sera..i di tego sos jak do sphagettiii robie:)
hehee zmyla dla meza zeby nie bylo ze czesto sphagetti to robie mu to inaczej na talerzu wyglada a podonie smakuje:D
ślinotok mam! jak ja kocham jedzenie
d050.gif
d050.gif

Juz po wizycie , naszczęście pomyślne wiadomości :) wprawdzie mały ma niedobór witaminy d3 i wyniki nie są za dobre, ale nie ma krzywicy :-):-):-) muszę zwiększyć mu z jednej kropelki na dwie wit d3 i dawać wapno w syropku, wystawiać g jak najdłużej na słoneczko i powinno być dobrze, ale jeszcze za 2 miesiące następne badania krwi zeby zobaczyć czy coś sie polepszyło;) nasza lekarka twierdzi, ze lepiej dac trochę mniej tej wiataminy niż za dużo, bo nadmiar jest zdecydowanie gorszy niż niedobór:tak: ale jestem szczęśliwa, że wszystko jest w miarę oki :) a płaska głowka z tyłu jest poniekąd przyczyną tego niedoboru, ale wapno, ukladanie na bok (będziemy toczyć o ta pozycję boje:-D) a potem siedzenie napewno poprawi wygląd główeczki :D
super!!! u nas też objawy krzywicy zanikły :-D tylko ja podawałam mu przez 3tyg po 4krople wit D3, a teraz podaje po 2.. tzn mam podawać ale w tej chwili nie podaje bo jest słońce :-)

to moje lozko jest chyba najzdrowsze w okolicy :D scielone jest raz na tydzien maksymalnie!!!!!!!!!!!! hieh :D

moje to samo :-D

Kasiuch jak dziecko ma pleśniawki to może nie chcieć jeść bo one bolą :( Wojtek tez miał i poszły aż do gardła.. oj długo z nimi walczyliśmy :szok:

Witamy sie :)
Laski ja jestem w szoku ze juz tyle bobaskow ma zebalki !
Normalnie gdzie nie popatrze to widze w sygnaturze zeby powstawiane !szok
a my dalej bezzebni jestesmy i chyba dobrze nam z tym !
napewno bedzie gryzl jak juz bedzie mial zeby bo sie rzuca na kazdego z dziaslami i zaciska z calych sil !Bede pogryziona a Filip bedzie kasowal kazdego jak bilety ;)
u nas dokładnie to samo :-D

Co do mycia zabkow lub dziasel to ja powiem ze narazie nie myjemy:no:zeboli narazie nie ma,Corce mylam zawsze tylko przed nocnym spaniem i ma super biale i zdrowe zabki:tak:wiec moim zdaniem to nie zalezy cze sie myje czy tez nie:no:jesli maja byc mocne to beda:tak:Mi mama nie myla jak bylam mala:no:zaczelam myc chyba od komuni i mam zeby zdrowe:tak:jeszcze dentysty nie widzialy:-D;-)
mam takie samo zdanie :tak: z tego co zauważyłam po starszych dzieciach to mycie zębów raczej nie przekłada się na mocność i czystość ząbków ;-) ale za to zauważyłam zależność, że raczej większość dzieci które w nocy pijają soki albo dość długo piją w nocy mleko, mają zniszczone ząbki, czernieją, pojawia się próchnica itd... ;-)
to takie moje obserwacje :-D
ja mojej Dominiśce myje zęby rano i na wieczór przed spaniem, picia soków w nocy nie było, jeśli już była taka konieczność to dostawała wode. Teraz ma śliczne białe ząbki ;-)

nessi, daffi przykro mi z powodu przepukliny
g040.gif
wyobrażam sobie jaki to musi być ból
g040.gif

Co do kąpania dziecka to ja uwielbiam jak Wojtaś jest świeżutki i dlatego jest myty codziennie. I tak jak pisała lanjaa "Tu nie chodzi tylko o higiene ale też o pewien rytm dnia. Julka już wie, że po kapieli jeszcze troche zabawy i idziemy spać:-D" -> u nas to samo :-) po kąpaniu jedzenie i spanie :-)

nie chce sie chwalic bo pewnie u was takie sukcesy juz od dawna...
ale moj synek przestal sie budzic w nocy na jedzenie:) zdarza mu sie rzebudzic ale wsadzam mu smoka i spi dalej..
tak wiec nakarmiony o 21 idzie lulu i je dopiero o 5:)

eee to mój Wojtek idzie spać o 20 i wstaje o 3;30 na flache :tak:

ja ci moge oddac troche mojego ciala.. mam go duzo.. kazdej na forum potrzebujacej by sie cos skaplo!!!!!!!
ja chce troche w cyce!! :-D

Dziewczyny, macie sposoby /maści czy coś/ na pęknięte żyłki? Bo mam trochę na udach, czerwone są /pod fiolet podchodzące/ i co by nie było widoczne nawet jak się opaliłam;/

na pajączki, żylaki iinne dziady.... na początek kuracja 2-tygodniowa Rutinoscorbinem ;-) 2 razy dziennie po 1tabletce. Bo trzeba żyły naprawić żeby nie pękały i nie rozlewały się

Macie po ciąży regularne @?
Bo ja właśnie mam bardzo regularne. To chyba sprawka plastrów anty jakie stosuję. Bo to jest tak, że przez 3tyg się stosuje, w 4 tygodniu odkłada bo ma przyjść @ i wówczas zawsze dostaję i potem po tygodniu przez kolejne 3 tyg stosowanie i tak w kółko. Super sprawa. I co mnie najbardziej cieszy to te @ w ogóle mnie nie bolą a przed ciążą pierwsze 3 dni @ były masakryczne.
skoro bierzesz plastry to @ muszą być regularne bo innego wyjścia nie ma
e020.gif
e020.gif

Hej lasencje:) Mam pytanko jak dziś ubrałyscie dzieciaczki???

samo body z krótkim rękawkiem :-D

ja mam regularne:) probowalam brac tabletki anty ale probowalam kilka rodzaji i strasznie sie po nich czulam:( a plastry ile kosztuja? dobrze sa tolerowane?
a ja źle je znosiłam.. miałam straszne bóle głowy po nich ;-)

reklama
w body z krótkim rekawkiem, w domu sam pampres
adoptowałam dzisiaj pieska:) urodził się w styczniu tego roku(tak jak Filipek), jest pieknym i mądrym szczeniaczkiem, a co najważniejsze- bardzo lubi Filipka i kotka Pinkiego :) moja mama nazwała go Tofik, bo ma taka karmelkowa maść, niestety z tej organizacji, która mi podałaś nie mieli szczeniaków, ale w Dąbrówku koło mojej miejscowości znalazłam Tego Jedynego :)

dziewczyny wreszcie jestem! zepsuł nam się komputer i nie miałam jak wejść... i nawet was nie nadrabiam, jedyne jakieś 60 ostatnich stron :szok: bo inaczej to był miała ze 100 do nadrobienia :-D nie dałabym rady tyle nadrobić w jeden wieczór ;-)

spóźnione ale szczere wszystkiego najlepszego dla Emwu z okazji urodzin :-D

a u nas pobierali cały czas z żyły w główce :szok: bo mój Wojtek (alergik) miał anemię i niski poziom żelaza, ale na szczęście wyszedł z tego :-D

ślinotok mam! jak ja kocham jedzenie
d050.gif
d050.gif

super!!! u nas też objawy krzywicy zanikły :-D tylko ja podawałam mu przez 3tyg po 4krople wit D3, a teraz podaje po 2.. tzn mam podawać ale w tej chwili nie podaje bo jest słońce :-)

moje to samo :-D

Kasiuch jak dziecko ma pleśniawki to może nie chcieć jeść bo one bolą :( Wojtek tez miał i poszły aż do gardła.. oj długo z nimi walczyliśmy :szok:

u nas dokładnie to samo :-D

mam takie samo zdanie :tak: z tego co zauważyłam po starszych dzieciach to mycie zębów raczej nie przekłada się na mocność i czystość ząbków ;-) ale za to zauważyłam zależność, że raczej większość dzieci które w nocy pijają soki albo dość długo piją w nocy mleko, mają zniszczone ząbki, czernieją, pojawia się próchnica itd... ;-)
to takie moje obserwacje :-D
ja mojej Dominiśce myje zęby rano i na wieczór przed spaniem, picia soków w nocy nie było, jeśli już była taka konieczność to dostawała wode. Teraz ma śliczne białe ząbki ;-)

nessi, daffi przykro mi z powodu przepukliny
g040.gif
wyobrażam sobie jaki to musi być ból
g040.gif

Co do kąpania dziecka to ja uwielbiam jak Wojtaś jest świeżutki i dlatego jest myty codziennie. I tak jak pisała lanjaa "Tu nie chodzi tylko o higiene ale też o pewien rytm dnia. Julka już wie, że po kapieli jeszcze troche zabawy i idziemy spać:-D" -> u nas to samo :-) po kąpaniu jedzenie i spanie :-)

eee to mój Wojtek idzie spać o 20 i wstaje o 3;30 na flache :tak:

ja chce troche w cyce!! :-D

na pajączki, żylaki iinne dziady.... na początek kuracja 2-tygodniowa Rutinoscorbinem ;-) 2 razy dziennie po 1tabletce. Bo trzeba żyły naprawić żeby nie pękały i nie rozlewały się

e020.gif
e020.gif

samo body z krótkim rękawkiem :-D

a ja źle je znosiłam.. miałam straszne bóle głowy po nich ;-)
ciesze sie, ze i u Was wszstko jest dobrze:)ze objawy minęły, u nas głowka tez nie opci się juz tak bardzo, my bierzemy 1 kroplę wit d3 codziennie, chyba ze jest brzydka pogoda to mamy dwac 2 :)

e020.gif
e020.gif
Hmm skąd taka dziwna metoda na 'pajączki'?:p
Po plastrach @ nie muszą być regularne bo przecież organizm to nie maszyna:) Ale pewnie dzięki plastrom łatwiej o to by jednak jakaś regularność była.

adoptowałam dzisiaj pieska:) urodził się w styczniu tego roku(tak jak Filipek), jest pieknym i mądrym szczeniaczkiem, a co najważniejsze- bardzo lubi Filipka i kotka Pinkiego :) moja mama nazwała go Tofik, bo ma taka karmelkowa maść, niestety z tej organizacji, która mi podałaś nie mieli szczeniaków, ale w Dąbrówku koło mojej miejscowości znalazłam Tego Jedynego :)

super:)
uratowałaś psia biedę:) gratuluje, żeby się dobrze chował:) foty jakieś wklej:)
daleko jest z wejherowa do gda?

reklama
Do góry