reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

trudno doradzic bo nie dosc ze wiekszosc z nas ma pierwsze dzieci to tez wiekszosc na modyfikowanym..;/

ale chyba jedyna opcja to podawac cyca i jeszcze raz podawac:)

trzymam kciuki!!

reklama
dobry :)
u nas wsio ok. malo tu jestesmy bo pogoda taka ze mi juz ramiona spalilo i twarz przygrillowalo ;p
ale czytam Was caly czas tylko jakos ostatnio weny nie mam..;p

jutro mamy szczepienie :( ciekawa jestem ile pączek waży :-D

I co ona zaproponowala?Nic nie poradzila?

poradziła, mniejsze porcje a częściej i podawać nawet 2 słoiczki obiadku, ale myślę, że to lekka przesada? no i smarować dziąsła na 15 min przed jedzeniem.

Ja nie wiem jak mam zaczac ale zaczne:tak:
Rozmawialam juz niejednokrotnie z GEORGINA i ona strasznie teskni za rozmowami z nami:-(i powiem ze mnie to wcale nie dziwi:no:przez ten czas zrzyla sie tu z nami i teraz jest jest smutno nie mogac z nami dzielic sie swoimi radosciami,smutkami:tak:jest jej przykro i bardzo przeprasza za to co kiedys zrobila (nie nam),ja prosze,dajmy jej druga szanse,nie musimy przeciez udostepniac wstepu na zamkniety ale przeciez to forum jest dla wszystkich wiec...ta ktora nie bedzie chciala,nie musi zwracac na nia uwagi...nie badzmy takie,dajmy jej mozliwosc pisana z nami...
JA JESTEM ZA TYM ZEBY WROCILA A WY?????

ja nie mam nic przeciw a nawet się cieszę :-)

kasiek - dzięki wielkie :-)

łobuz jak zjadł o 17 jabłko, tak mleko zjadł dopiero o 5:30. wtrąbił 150 ml, nie wiem czy mój mąż ma rękę do karmienia czy był po prostu taki głodny. bo o 23 był wrzask i jego słynne "ma ma ma ne ne ne"...
i skubaniec NARESZCIE się sam obraca na brzuszek :-) i sam siada.

dziewczyny, jak pomóc zębom się wyrżnąć? bo od ponad miesiąca się zatrzymało na białych kreseczkach i nic nie rosną :sad: szkoda mi Danielka.

Wyżynanie zębów można porównać do przyśpieszania wzrostu u dziecka ;) - czyli się nie da ;)

Ja dzisiaj bawiłam się chustą i mam problem - młodemu tak podpasowała, że aż poszłam z Nim w niej do sklepu :)
Ale się ludzie gapili! a jak młodego zaczepiali :) A on ?
Radocha od ucha do ucha bo nakitrał sobie w chuście swoje ulubione 2 zabawki + smoczek :D
Fajna sprawa i tylko metr luzem mi chusty został! zastosowałam podwójny krzyżak :) to chyba koala ?:)

hej dziewczynki:)
Mam dzis dobry humor bo Antos przespal cala noc i goraczki juz nie ma:-) tak sie zastanawiam po czym to moglo byc...moze faktycznie na zabki...
A druga sprawa ktora poprawila mi dzis humor to taka ze moj maz moze w przyszlym tyg juz zmieni prace,wiec lepiej by nam sie zylo:-)na razie na mies probny a jak sie sprawdzi to juz stala umowa. Nawt nie wiecie jak sie ciesze,bo do tej pory niby pracuje ale to sie tylko tak nazywa.Siedzi w domu bo w firmie pracy brak a wyplata jest wtedy jak popadnie,raz na poczatku mies a raz na koncu i nigdy nie wiadomo na czym sie stoi. Kurcze trzymajcie kciuki zeby wypalilo.

Wyżynanie zębów można porównać do przyśpieszania wzrostu u dziecka ;) - czyli się nie da ;)

Ja dzisiaj bawiłam się chustą i mam problem - młodemu tak podpasowała, że aż poszłam z Nim w niej do sklepu :)
Ale się ludzie gapili! a jak młodego zaczepiali :) A on ?
Radocha od ucha do ucha bo nakitrał sobie w chuście swoje ulubione 2 zabawki + smoczek :D
Fajna sprawa i tylko metr luzem mi chusty został! zastosowałam podwójny krzyżak :) to chyba koala ?:)
no co za cwaniaczek,blisko mamusi to mu pasi:-)

łobuz jak zjadł o 17 jabłko, tak mleko zjadł dopiero o 5:30. wtrąbił 150 ml, nie wiem czy mój mąż ma rękę do karmienia czy był po prostu taki głodny. bo o 23 był wrzask i jego słynne "ma ma ma ne ne ne"...
i skubaniec NARESZCIE się sam obraca na brzuszek :-) i sam siada.

dziewczyny, jak pomóc zębom się wyrżnąć? bo od ponad miesiąca się zatrzymało na białych kreseczkach i nic nie rosną :sad: szkoda mi Danielka.
brawa dla Danielka za amciu amciu no i oczywiscie za samodzielne siadanko:-)

kasiekkrk co do tej kaszki to i mi nawet samkuje:D:D no ale cene tez ma dosc wysoka bo prawie 10 zl ale jest jej troche wiecej jak w zwyklych:)
co do zabkow to moze dobrze ze jeszcze nie ma,no ale nie wiadomo jkak bedzie to przechodzil. Swietnie daje sobie rade bez, potrafi cale udko zjesc:) ja niue wiem czym on sobie tam to rozdrabnia:D:D mietosi w buzi troszke i polyka i nawet sie nie dlawi:) \

Daffodill moj tez ciezko znosi katarek jak,tez sie budzi,czasami nawet dusi mimo ze psikam woda morska i wycigam gruszka:(

reklama
Mea, myślisz, że wymioty na ząbki mogą być? Ja się z tym do tej pory nie spotkałam, Stasiek bardzo dobrze przechodził wychodzenie ząbków, Franek przy pierwszych dwóch miał gorączkę, ale chyba nie wymiotował wtedy.
Gorączki wysokiej już nie mamy. Lacido baby przemyciłam w mleku modyfikowanym, a to dlatego, że FRANEK ODMAWIA PIERSI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dziewczyny, ja nie chcę jeszcze kończyć karmienia, co robić?

Ja się też nie spotkałam z tym żeby dziecko przy ząbkowaniu wymiotowało:no:
A może jednak gardełko go boli?
Albo za często dawałaś butlę i dlatego nie chce cyca..mam kuzynkę która też ma grudniową córeczkę..i ostatnio juz tylko odciąga bo wycwaniła się i nie chce ciągnąć!
Albo musiałabyś odciągać..albo całkowicie zrezygnować z butli i może znów pociągnie cyca
hej dziewczynki:)
Mam dzis dobry humor bo Antos przespal cala noc i goraczki juz nie ma:-) tak sie zastanawiam po czym to moglo byc...moze faktycznie na zabki...
A druga sprawa ktora poprawila mi dzis humor to taka ze moj maz moze w przyszlym tyg juz zmieni prace,wiec lepiej by nam sie zylo:-)na razie na mies probny a jak sie sprawdzi to juz stala umowa. Nawt nie wiecie jak sie ciesze,bo do tej pory niby pracuje ale to sie tylko tak nazywa.Siedzi w domu bo w firmie pracy brak a wyplata jest wtedy jak popadnie,raz na poczatku mies a raz na koncu i nigdy nie wiadomo na czym sie stoi. Kurcze trzymajcie kciuki zeby wypalilo.

Super że z Antosiem lepiej..a za pracę trzymam mocno kciuki:tak:

Do góry