reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Cherie może spróbuj podawać każdy posiłek pół godzinki wcześniej i wtedy na wieczór uda się dodać jeden więcej. Potem znowu próbować skracać i może uda się dodać drugi. A ze słoiczków spróbuj dołożyć deserek, jest słodki więc rzadko które dziecko odmawia. 250ml to mało, powinien ze 150ml na jeden posiłek, no ale jak odmawia to lepiej niech zje mniej a częściej.

U mnie też się coś pogoda popsuła, chyba zaraz lunie. Uciekam budzić małego, mamy wizytę u pediatry.

reklama
luuuzna to mialas znieczulenie tylko na cc:) tez tak chcialam jak by okazalo sie ze musze miec cc:) no wlasnie u nas w szpitalu widzialam ze dziewczyny po cesarce same musza sie prawie od razu zajmowac:( musialo byc naprawde ciezko, pamietam ze ja kilka dni to powoli chodzilam bo mnie tam bolalo:(a co dopiero cc:(

a ja byłam w 3 szpitalach podczas ciązy i w każdym widziałąm,że położne pomagały kobitą po cesarkach i jak się chciało odpocząć to można było dzieciaczka im oddać...ja tam nie oddałam i zajmowałam się sama prawie ...zersztą jest to bardzo ważne żeby jak najszybciej wstawać ,ruszać się wtedy dochodzi się b.szybko do siebie :tak: Ja po 2 dniach jak wyszłam ze szpitala wszystko robiłam w domu :tak:

eliza to na dobre szpitale trafialas:) pamietam mi raz maly w szpitalu wrzeszczal cala noc i nikt nie przyszedl. A jak raz dziewczyna poprosila zeby wzieli dziecko bo chce sie przespac to powiedzialy ze pozbywa sie dziecka:/

mi też nie pomagały położne...a jak miały do mnie łaskawie przyjść, to wolałam, żeby w ogóle tego nie robiły;/
Wyszłam po 3 dniach po cc i też dużo chodziłam, to łatwiej było dojść do siebie no i macica obkurczała się szybciej ;-)
Bo wiecie cc to zabieg - ale położne to nie obchodzi czy Ci ciężko: Twoje dziecko Twój problem.

ja zawsze szukam promocji i kupilam w realu 190 pieluch pampersa za 99zl....
i jeszcze je mam....
a teraz juz musze kupic 4 wiec jak w weekend pojade do rodzicow to poszukam po marketaCH GDZIE SA TE promocje....
bo zawsze gdzies jest:)

a chusteczki kupuje jakie popadnie byleby nie mialy alkoholu:)

inne pieluchy nam nie podchodza przy innych musze stosowac krem a przy tych wogole...a krem tylko bephanten bo po innych mu sora z ppupy schodzila..
wec taniej mi wychodzi za pieluchy dac wiecej niz kupywac jedna tubke kremu za 17zl kroty starczal na m na tydzien i tansze pieluchy...

a jak bylam ostatnio w tesco byla promocja na pieluchy gaga...i ludzie brali je tonami..
i i to nie tacy na pewno co oszczedzaja na pieluchach bo laski mialy bardzo drogie wozki..:)

uzywa ich ktoras z was??

Ja używam pampersa od początku - ten duży karton, o którym piszesz, nabyłam za 90 zł ww realu :tak:

cześć dziewczynki, ale mnie tu nie było...
witam nową mamusię :tak:

jestem zmartwiona. Daniel nic mi nie przybył na wadze. 6 tygodni temu ważył 8900g a teraz waży równe 9 kg :sad: pediatra mówi że to za mało. może to być spowodowane tym jego długim ząbkowaniem, i niechęcią do jedzenia, ale ja naprawdę nie wiem jak mam go karmić! dziennie zjada jeden mały słoiczek gerbera i w sumie 250 ml mleka... każda inna próba kończy się płaczem a jak już weźmie smoczek do buzi to trze nim o dziąsła.
kupki są dobre, raz dziennie i nie ma problemów z ich zrobieniem. ulewa mu się coraz mniej. co radzicie?

a co do wzrostu to mój olbrzymek ma już 77 cm...

Słońce Aluś też tak ma, że jeść nie chce;/ od wczoraj wypił z 3 butle tylko;/ i to przez zęby oczywiście...
Co do wzrostu podejrzewam, że Aluś też tyle ma :-D teraz śpi, to go nie ruszam :-D

Cherie ja daje Alkowi kaszki ryżowej z jabłkami do mleka - pięknie wtedy mleko pachnie i smakuje pewnie o niebo lepiej. Może tak byś spróbowała? i częste ale mniejsze posiłki mu rób :tak: jak ma Danielek jakieś 'smakołyki' swoje ulubione, to podawaj ciągle - próbuj.

Zgadza się, właściwie u Nas tak jest :tak: Żadne rozpulchnienia, a jak się dotknie jedyneczki to ostre kanty mają :tak: ale wszelakie inne objawy łącznie ze ślinieniem i marudzeniem podczas zasypiania, niepokój występują :happy2:

Martusiu !- Podwójne Wszystkiego Najlepszego dla Piotrusia! Nie dość, że rośnie Nam jak na drożdżach to jeszcze niedługo dzięki ząbkom zacznie mamby żuć ;):-D
Cmokaski!

Podpisuję się pod tym wszystkimi czterema odnogami :tak: Kąpać nawet jak dziecko chore, i ma gorączkę, zresztą nic tak nie zbija gorączki jak kąpiel:tak:

Dziewczynki pytanie mam..........
Jak wygląda dorosła kupa ?:confused: durne pytanie, ale jak się nie wie ..... to się chce dowiedzieć ...:eek: nie chodzi o kolor ale o hmm .... zapach ? (jeśli zapachem można to nazwać)

ŻEGNAJCIE słoneczne pachnące milki Wayem kupy :-):-D:eek::happy2::confused::sorry:

Witajta wielkie Fuuuu ... :eek::confused:

Muszę sobie arsenał maseczek kupić chyba na allegro ...
:cool:
Oj racja teraz te kupy to katastrofa a będzie jeszcze gorzej
ja używałam taki pojemnik hermetyczny na brudne pieluszki i kiedyś było ok a teraz po pół dnia nie można wyrobić taki smrodzik z tego zalatuje chyba powinnam to wpisać na liczbę bubli niepotrzebnych choć do tej pory byłam zadowolona
a jeśli chodzi o twoje pytanko o zapach dorosłej kupki to sama nie wiem u mnie podczas przewijania to nie jest tak żle tylko taką pieluche zaraz muszę wynieśc do kosza na dwór bo ona po jakimś czasie zaczyna ...dokuczać

a co do pieluszek to wczoraj znalazłam artykuł w którym testowali różne pieluszki i oszczywiście pampersy najlepsze ale na równi z akimi z kerfura nie pamiętam nazwy wiem że na W. Używała ich któraś bo ja ciekawa jestem i pewnie je wypróbuje jak pojadę do Polski napisali że mają grube marszczenia po bokach co zapobiega przeciekaniu a to moja zmora.

hej:) ja rowniez uzywam pampersow:) chodze po sklepach i czekam na jakies promocje:D probowalyscie moze kaszki nestle 8 zboz?
ja ostatnio Alanowi kupilam i najwyrazniej mu smakuje,juz jak widzi ze robie kaszke to zaczyna piszczec z niecierpliwosci:)

Witaj Nowa Mamusiu :) :-):-):-):-)

Sto lat Dla Martynki i Maciusia !!!!!!!!!!!

Emira odezwij się please ....jak spotkanie dalej aktualne:-):-):-)

Ostatnia edycja:
co do niejedzeni

CZY TO MOZLIWE ZEBY OLEK NIE CHCIAL JESC JUZ Z BUTELKI? zaczne chyba dawac mu mleczko z kleikiem ale lyzeczka, bo ladnie wcina, a z butli nie chce jesc:/

ostatnio w gazecie jakie mi przysylaja caly czas przeczytlam zeby dziecko w wieku 6 miesiecy oduczac jedzenia z butelki ze lepiej lyzeczka wszystko juz podawac... no i zeby picia tez nie podawac z butelki tylko z kubka... tylko ze chyba chodzilo im o kubka niekapka bo jak ze zwyklego kupka 6 miesieczniak ma pic? ja tego u julki nie widze.

Ostatnia edycja:
Witam się :-)
Maciejka dziękuje wszytskim ciociom za życzenia ;*

witam nową mamusię :tak:

U nas piękna pogoda, więc całe dnie spędzamy na powietrzu :tak:
Maćka przesadziłam do spacerówki bo mimo, że mu podnosiłam lekko oparcie w gondoli to nie chciał leżeć... a jak ma tak samo ustawione oparcie w spacerówce to jest zadowolony :-D no i gołe syrki opiera na tej poprzeczce od wózka i jest 'pan' ;-)

Ja tak ni z gruszki ni z pietruszki zapytam czy wiecie gdzie są teraz jakieś promocje na pampersy 4???
U nas w Leclercu JumboPacki Pampersów są za 42,99zł ;-)

jestem zmartwiona. Daniel nic mi nie przybył na wadze. 6 tygodni temu ważył 8900g a teraz waży równe 9 kg :sad: pediatra mówi że to za mało.
Cherie, a może przez te upały Daniel nie chce jeść :confused: Maciek też ma teraz spadek formy jeśli chodzi o jedzenie:-( zjada 60ml mleka i nie chce więcej:no:

Oj racja teraz te kupy to katastrofa a będzie jeszcze gorzej
ja używałam taki pojemnik hermetyczny na brudne pieluszki i kiedyś było ok a teraz po pół dnia nie można wyrobić taki smrodzik
My kupiliśmy niedawno taki kosz z Angelcare'a na pamki i zapachów w mieszkaniu zero;-) ale faktycznie i bączycha i kupsztale nieźle dają po nosie :szok:

ostatnio w gazecie jakie mi przysylaja caly czas przeczytlam zeby dziecko w wieku 6 miesiecy oduczac jedzenia z butelki ze lepiej lyzeczka wszystko juz podawac... no i zeby picia tez nie podawac z butelki tylko z kubka... tylko ze chyba chodzilo im o kubka niekapka bo jak ze zwyklego kupka 6 miesieczniak ma pic? ja tego u julki nie widze.
Macol też coraz mniej chętnie pije z butli:sorry2: a z niekapka nie za bardzo mu wychodzi:-D zamiast ciągnąć to gryzie ustnik:-D

reklama
Do góry