reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

czesc dziewczyny!
Mam problemik z malym:( od 3dni ma rzadkie kupki,nie ma ich wiecej,robi jak zwykle 3,4kupki na dzien ale sa one niestety rzadkie nawet bardzo! Dzis przed chwilka dotknelam jego czolka i cieplutkie...mierze temp a tu 37,5 po 10min 37,7 a po nastepnych 5min juz 37,9:( niby przeziebiony nie jest,choc czasem psiknie czy kaszlnie,ale nie stawialabym ze ta temp to przez to...choc juz sama nie wiem:( teraz maly mi zasnal w lozeczku! co sie w dzien nie zdaza nigdy! kurcze cos sie dzieje...macie pomysl co to moze byc? gnac do lekarza od razu czy poczekac jeszcze,moze to jakies przejsciowe?

reklama
Oj racja teraz te kupy to katastrofa a będzie jeszcze gorzej
ja używałam taki pojemnik hermetyczny na brudne pieluszki i kiedyś było ok a teraz po pół dnia nie można wyrobić taki smrodzik z tego zalatuje chyba powinnam to wpisać na liczbę bubli niepotrzebnych choć do tej pory byłam zadowolona
a jeśli chodzi o twoje pytanko o zapach dorosłej kupki to sama nie wiem u mnie podczas przewijania to nie jest tak żle tylko taką pieluche zaraz muszę wynieśc do kosza na dwór bo ona po jakimś czasie zaczyna ...dokuczać

A ja wlasnie przymierzalam sie do zakupu takiego pojemnika :dry: Mozesz napisac jakiego dokladnie uzywasz? Moze sprobuje innej firmy.

Witaj Nowa Mamusiu :) :-):-):-):-)

Sto lat Dla Matynki i Maciusia !!!!!!!!!!!

Emira odezwij się please ....jak spotkanie dalej aktualne:-):-):-)

Po takim apelu grzechem byloby sie nie odezwac :-D :-D Pewnie ze aktualne! Zapraszam do nas w weekend :tak: Chyba ze wolicie gdzies na neutralnym gruncie (w polowie drogi ;-)). W kazdym raze do nas serdecznie zapraszamy! :-)

ostatnio w gazecie jakie mi przysylaja caly czas przeczytlam zeby dziecko w wieku 6 miesiecy oduczac jedzenia z butelki ze lepiej lyzeczka wszystko juz podawac... no i zeby picia tez nie podawac z butelki tylko z kubka... tylko ze chyba chodzilo im o kubka niekapka bo jak ze zwyklego kupka 6 miesieczniak ma pic? ja tego u julki nie widze.

Normalnie czytacie mi dzis w myslach :-) O to tez mialam Was zapytac. A dokladnie chcialam zapytac czy jeszcze oplaca mi sie uczyc moje dziecie picia z butelki? Bo do tej pory nie opanowal tej sztuki a wszystkie madre ksiazki i artykuly w internecie mowia wlasnie to co napisala Daffi. Tylko wiadomo - to jest teoria. A jak to jest w praktyce? Do kiedy Wasze dzieciaczki (pytanie oczywiscie do mam ktore maja juz starsze dzieci) pily mleko z butelki? I jak bardzo ulatwialo to Wam zycie (w sensie czy wg Was bardzo uciazliwe byloby gdyby nie umialy)?

hej ulenka moj tak mial jak mial trzydniowke.jak nie ma jeszcze 38 stopni to dobrze bo podobno dzieci moge miec troszke temp podwyzszona,tak mi lekarka mowila,moj alan mial ponad 39 i kaala tylko wyropek lub czopka podawac na zbicie. Jak Cie niepokoi to lepiej pojsc do lekarza,wizyta nie zaszkodzi a bedziesz spokojniejsza:) pozdrawiam:)

hej ulenka moj tak mial jak mial trzydniowke.jak nie ma jeszcze 38 stopni to dobrze bo podobno dzieci moge miec troszke temp podwyzszona,tak mi lekarka mowila,moj alan mial ponad 39 i kaala tylko wyropek lub czopka podawac na zbicie. Jak Cie niepokoi to lepiej pojsc do lekarza,wizyta nie zaszkodzi a bedziesz spokojniejsza:) pozdrawiam:)
kurcze mam nadzieje ze juz nie jest powyzej 38,zasnal i na razie nie sprawdzam,niech sie wyspi biedaczek. Podam mu przed spaniem czopek i poczekam do jutra,chyba ze temp dzis sie podniesie bardziej to wtedy gnam do pediatry.Wyczytalam wlasnie ze tak tez moze byc na zabek...a ostatnio zauwazylam cos na dziąsełku,pod skora jeszcze i sliniawka na calego.Kurcze wolalabym ja teraz lezec i zdychac niz ta kruszynka ma sie meczyc:(((

moze byc tez na zabek:) moze bedzie mial szybciutko zabeczki:) do 38 temp jest normalna, powyzej 38 sie zbija. Mam nadzieje ze to nic powaznego,trzymam kciuki za kruszynke:*

cholerka dziwna sprawa! jak tylko otworzył oczka zmierzylam temp i bylo 38,3 a przed chwila 37,3 o co tu chodzi? termometr mierzy dobrze bo sprawdzalam na sobie i mężu.Kurcze co 5minut mu mierze temp!

reklama
czesc dziewczyny!
Mam problemik z malym:( od 3dni ma rzadkie kupki,nie ma ich wiecej,robi jak zwykle 3,4kupki na dzien ale sa one niestety rzadkie nawet bardzo! Dzis przed chwilka dotknelam jego czolka i cieplutkie...mierze temp a tu 37,5 po 10min 37,7 a po nastepnych 5min juz 37,9:( niby przeziebiony nie jest,choc czasem psiknie czy kaszlnie,ale nie stawialabym ze ta temp to przez to...choc juz sama nie wiem:( teraz maly mi zasnal w lozeczku! co sie w dzien nie zdaza nigdy! kurcze cos sie dzieje...macie pomysl co to moze byc? gnac do lekarza od razu czy poczekac jeszcze,moze to jakies przejsciowe?
Ula, mój Franek ma podobnie, ale dodatkowo 2 razy zwymiotował (co 24h) i w kupce widać śluz. Wg mojej pediatry to jelitówka i ponoć kupki zrobią się częstsze i śmierdzące. Ja jednak uważam, że to błędna diagnoza (sugeruje się moim starszym synkiem) i obstawiam jednak ząbek. Franek na pierwszy ząbek miał jak twój mały, teraz jest troszkę gorzej, chyba górne mają większy problem z przebiciem. Dzieciaczki tak bardzo nie odczuwają temp jak dorośli, ja zależnie od zachowana dziecka czasami daję jak ma 38 a czasem jak ma dopiero 39. Jeśli widzisz, że bardzo go to osłabia to podaj. No i jeśli to ząbki to zapewne jest niespokojny, wtedy pomaga czopek w pupcię Viburcol.

Do góry