reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Witaj mika85. Mój nick to imię mojej ukochanej suni - labradora biszkoptowego :-):-):-)
A oto i ona:
Zobacz załącznik 249184Zobacz załącznik 249183
po pierwsze witam nowa mamuske:)
fajnie ze znow ktos z bliska:)

a po drugie mam takiego sameg psa a coma to moj ulubiony zespol...no jeden z wielu:)

...a ja myślę,że sie śni jednak....mój Synus często przez sen się uśmiecha albo nawet śmieje na głos :tak::tak::tak:
ja tez tak mylse..moj mruczy, placze i smieje sie:)

luuzna ja moze szalu nie mam ale bardzo lubie kawalki COMY zwlaszcza z pierwszej plyty !!

hehe a moje dziecko jeszcze spi !! ostatnio budzila sie regularnie o 7-7.30 a dzis obudzila sie na kupe o 5 i jak zasnela t spi do teraz :)
mea fota Agatki z czapce policyjnej jest zabojcza:) rozklada na lopatki:)
Powiem Ci ze fajnie pieska miec ale niestety wychodzenie w psem i z wózkiem ciezko jest ale juz mam to opracowane i dajemy rade...
a Stas uwielbia patrzec na naszego psa i smieje sie do niego ale trzeba bardzo uwazac bo nasz pies uwielbia te miejsca co Stas i kiedys przyłapałam go jak razem lezeli na macie
Zobacz załącznik 249374
hehe mata i fotelik do samochodu to ulubione miejscowki mojego kota Franka:)
Cezsc dziewczyny, jas nie czytam Was ostatnio bo sie uczej tej obrzydliwej ortopedii...... Jutro egzamin o 12tej, trzymajcie kciuki za nas. Juz 10 dni bez chlopakow, dobrze ze to tylko 60 km to jutro po egzaminie pedzimy do nich cociaz na jeden dzien. Ide sie uczyc :(
mam nadzieje ze dobrze poszly egzaminy wszystkim mamom!!

i podziwiam ja bym tyle nie wytrzymala bez malego:)
a jak robisz kaszke zeby byla plynna ? bo ja za kaszke do picia place majatek a chetnie przetestoalabym tansza wersje!!!

kopciuszku pomidorowka byla "czysta" ja teraz ograniczam zbedne tluszcze i na chudym rosolku robie rownie chuda pomidorowa :) nie ma tesciowej wiec szaleje a mariuszowi smakuje :)
ja robie 150ml mleka i dodaje 4 miarki kleiku ryzowego z bobovity i daje przez smoczek 3-ke dr brownsa i leci mu...
Ja podalam wit c w kropelkach wlasnie i odpukac nie rozchorowal sie:)

ja stosuje Cebion (wit c):):)):)
tylko ostatnio zauwazylam ze mozna go podawac tylko do 3 miesiecy od otwarcia... a u nas juz minely......:(
ja tez daje....
a podobno jak sie trzyma leki w lodowce to mozna ten termin wydluzyc:)
witajcie:)
wpadłam tylko na chwilke napisac Wam, że my po szczepieniu, pediatra jednak potwierdziła moje obawy, Filipek najprawdopodobniej ma krzywice:-:)-:)-( jutro idziemy na morfologie, zeby potwierdzic to na 100%, ja jestem padnieta, głowa bolii mnie strasznie, mały cały dzień popłakuje - źle znosił to szczepienie, mam nadzieje, ze jutro będzie lepiej, kłade sie juz spac, dobre nocy Wam życze:*
bidule!!
wspolczuje i trzymam kciuki zeby sie jednak okazalo ze to nie to...

a jakie sa objawy?? moj Rysiek sie poci strasznie...ale jak go wujek badal to mowil ze to raczej nie krzywica bo innych objawow nie ma...tylko potliwoc...
ale on sie poci jak je, jak spi jak sidzi caly czas....
Aga extra łązienka wyszła:-):tak:

Nio hehe bardzo wczesnie dzienzaczęłas;-)
No i gratulacje dla siostry!
no ale wiesz jaka jestem teraz gotowa do zycia:) jak nigdy:) chyba musze tak wstawac oc dzien:)

reklama
:szok::szok:właśnie się dowiedziałam,że zaraziłam dwie moje kuzynki:szok::szok:...dzieckiem hehehe...zaczęły pracować nad potomstwem :) tak im się Julek spodobał:-):-)

A ja się dziś wzruszyłam do łez normalnie bo ząbek nam idzie :tak::tak::tak:hurraaa...mało go widać ...tylko właściwie dziąsełko przecięte ..ale czuc już mocno....,że ja nie skojarzyłam... Bo wczoraj pobił sam siebie ze ślinotokiem ..jak już zabrakło pieluchy do wycierania to w ruch poszły moje rękawy z bluzy;-);-);-) bo akurat na zakupach bylismy:-)...można je było po pół godzinie wykręcać:-D

Marudny strasznie i jeść nie chce ale to chyba normalne,co??spróbuję mu dać butle na spaniu...

no to ładnie zarażać koleżanki ciążą :-D Ja zaraziłam dwie kuzynki :-D:-D

He he jak czytam, że trudno dziś o dobrą nianię to ciśnie mi się "ale jeszcze trudniej o dobre dziecko" :-) To z jakiejś polskiej komedii.
Daffi wyślij i mi, proszę.

o grzeczne trudno :-D

Teraz to już się naprawdę załamię:no:
Z Hanią jutro idziemy na mam nadzieję ostatnią kontrolę..bo w środę lekarz stwierdził że już osłuchowo czysto ale że kaszel dalej był to antybiotyk dalej...jest lepiej ale jednak ma jeszcze ataki mokrego kaszlu:no: A dziś Tomkowi coś się zaczyna...furczy mu w nosku a jak zakropię solą to wyciągam dość sporo gilków! Normalnie jak nie jeden to drugi chory:no:
A dziś gadałam z bratową która pojechała na 3 tyg nad morze bo ich mały nan stop chory..już nawet astmę podejrzewają:no: I jak się zaczął ich pobyt? Od kolejnej choroby! Ale ponoć najpierw dziecko musi się zaaklimatyzować ...

Biedny Tomuś...żeby szybko wyzdrowiał :tak:

witajcie:)
wpadłam tylko na chwilke napisac Wam, że my po szczepieniu, pediatra jednak potwierdziła moje obawy, Filipek najprawdopodobniej ma krzywice:-:)-:)-( jutro idziemy na morfologie, zeby potwierdzic to na 100%, ja jestem padnieta, głowa bolii mnie strasznie, mały cały dzień popłakuje - źle znosił to szczepienie, mam nadzieje, ze jutro będzie lepiej, kłade sie juz spac, dobre nocy Wam życze:*

Biedactwo :-( Podejrzewałaś i niestety słusznie :-( ale zobaczysz na 100% po badaniach :tak:

hej dziewczynki
nie mam czasu nadrabiac.chodze drugi dzien jak zombi.
moja mala zabkuje i meczymy sie obydwie.

mam dylemat.bo nie dosc ze mala zle sypia przez te zabki,to zauwazylam ostatnio ze przesiaka jej pampers i codziennie w nocy musze ja przabierac:eek:
dzisiaj się zasiusiała i wiadomo zanim ją przebrałam to oczy jak 5 zł i zachciało jej się gadac.tańczyłam z nią przez 1,5 h aż w końcu padla.
nie wiem już co mam robic z tymi pampersami :-(

A jakich używasz? Może czas na zmianę na większe? Pampers mnie NIGDY nie zawiódł :tak: Happy mnie zawiodły...ale wiem, że laski używają różnych i jest dobrze...może na prawdę załóż rozmiar większe na noc i zobacz ;-)

No to chwalę sie łazienką:-D He he to drugie zdjęcie jest od strony kibelka, a na firanę nie patrzcie bo na razie wisi byle jaka..ale po wypłacie wymienię:-D

bardzo fajna :tak:

WItams sie z rana...
Rysiek jadl o 5 wiec zostawilam go tatusiowi w lozeczku i znalazlam czas dla siebie:)
chyba bede musiala tak wstawc zeby se kapac i doprowadzac sie do porzadku:) boRysiek jak siedzi ze mna w lazience to jest niecierpliwy:)

a teraz tlumaczonko:)
w pon w poludnie padl nam internet....
i do wczoraj nie moglimy sie doprosic panow z neostr...zeby ktos przyszedl to naprawic...ale naszczescie wczoraj wieczorem ruszyli dupska!!

myslalam ze umre bez neta jak bez nogi:)

dzis przylatuje moja siostra:) jest w ciazy w 10 tygodniu:)
wec sie szykuje na spotkanie:) strasznie sie boi ze nie dojdzie do siebie po ciazy wiec musze jej pokazac ze nie jest az ta zle:)

mam nadzieje ze dzieciaki zdrowe:)
pozniej cos nadrobie a poki co ide sie balsamowac:)

Świeć przykładem :-) Żeby nie myślała, że po ciąży to wrak zostaje :-D

hej dziewczynki
nie mam czasu nadrabiac.chodze drugi dzien jak zombi.
moja mala zabkuje i meczymy sie obydwie.

mam dylemat.bo nie dosc ze mala zle sypia przez te zabki,to zauwazylam ostatnio ze przesiaka jej pampers i codziennie w nocy musze ja przabierac:eek:
dzisiaj się zasiusiała i wiadomo zanim ją przebrałam to oczy jak 5 zł i zachciało jej się gadac.tańczyłam z nią przez 1,5 h aż w końcu padla.
nie wiem już co mam robic z tymi pampersami :-(

A moze sa juz za male?

Kopciuszku 5 min i dam zdjęcia:zawstydzona/y:

Ech..ja już olewam pampersy..co jakiś czas zdaży się że Tomek rano się przesika..ostatnio calutkie plecy miał mokre i cały rękaw z body:szok:

I tu ten sam problem,moze warto zmienic na wieksze:tak:

No to chwalę sie łazienką:-D He he to drugie zdjęcie jest od strony kibelka, a na firanę nie patrzcie bo na razie wisi byle jaka..ale po wypłacie wymienię:-D

Super:-)bardzo mi sie podoba:tak:a te galazki na plytkach daja super efekt:tak:

ja tez daje....
a podobno jak sie trzyma leki w lodowce to mozna ten termin wydluzyc:)

Cebion musi byc w lodowce:tak:nie wolno go trzymac nigdzie indziej:no:

Ja zmykam na zakupy;-)

Witajcie kobietki u nas mały nadal pokasłuje idziemy dziś do pediatry bo tez bardzo trze oczy i nie wiem czy to nie jakaś alergia bo teraz tyle roślin pyli w nosku troszkę świszcze ale bardzo niewiele po nocy.Mieliśmy mieć szczepienie na WZW ale przełozyłam na przyszły tydzień.

super !! no to moge juz na ta herbatke przyjechac co ?? /jak tylko bede miala czym bo narazie jestem znowu bez auta!!/

Dziś jadę na 10 do doktora więc mam nadzieję że z Hanią już wszystko będzie dobrze..no ale jeszcze Tomek:wściekła/y: Coraz gorszy ma ten katar!
Żeby nie było...możesz wpadać w każdy dzień( hi hi z jednodniowym wyprzedzeniem żebym mogła ogarnąć), tylko teraz to twoja decyzja kiedy żeby Agatka się nie zaraziła!

Kopciuszku co do pampersów....na pewno nie mam za małych bo już nawet kupiłam większe i w tych to dopiero jest przesikany:szok: Ale już się to nie zdaża tak często jak kiedyś więc się nie przejmuję...widocznie tak sie wierci podczas spania, albo za długo śpi na boczku że się przesikuje...na szczęście to sie zdaża tylko rano więc w nocy nie muszę go przebierać;-)

no to ładnie zarażać koleżanki ciążą :-D Ja zaraziłam dwie kuzynki :-D:-D
może na prawdę załóż rozmiar większe na noc i zobacz ;-)
ja zaraziłam 3 kolezanki :-):-D
co do pampersow to zakladam jej juz wieksze.
rozmawialam wczoraj z siostra i miala ten sam problem.
zmienie na inne i zobacze,bo pampersy mnie zwiodły.

u nas znowu pobudki o 6 sie zaczely :eek:ale z zabkami juz ciut lepiej.
sis przyslala mi masc z Polski na dziaselka i malej o niebo lepiej.
aga6671 łazienka extra ;-)

He he jak czytam, że trudno dziś o dobrą nianię to ciśnie mi się "ale jeszcze trudniej o dobre dziecko" :-) To z jakiejś polskiej komedii.
Daffi wyślij i mi, proszę.
juz wysłałam:):):):)
Rewelacja! przesliczna łazieneczka!
WItams sie z rana...
Rysiek jadl o 5 wiec zostawilam go tatusiowi w lozeczku i znalazlam czas dla siebie:)
chyba bede musiala tak wstawc zeby se kapac i doprowadzac sie do porzadku:) boRysiek jak siedzi ze mna w lazience to jest niecierpliwy:)

a teraz tlumaczonko:)
w pon w poludnie padl nam internet....
i do wczoraj nie moglimy sie doprosic panow z neostr...zeby ktos przyszedl to naprawic...ale naszczescie wczoraj wieczorem ruszyli dupska!!

myslalam ze umre bez neta jak bez nogi:)

dzis przylatuje moja siostra:) jest w ciazy w 10 tygodniu:)
wec sie szykuje na spotkanie:) strasznie sie boi ze nie dojdzie do siebie po ciazy wiec musze jej pokazac ze nie jest az ta zle:)

mam nadzieje ze dzieciaki zdrowe:)
pozniej cos nadrobie a poki co ide sie balsamowac:)

Witaj kochana juz mialam pytac co sie dzieje z toba!
najwazniejsze ze wsyztsko ok...
gratulacje dla siostry!:):):):)
co do formy po ciazy to nie kazdy zostaje grubasem jak np ja...
jest przeciez ogrom kobiet ktore sa szczuplejsze po ciazy niz przed!
:):):):)
pocieszaj ja pocieszaj:):):):)

A my się witamy! u nas slonko pieknie dzis grzeje! zapowiada sie dlugi spacer!
julka kolejna noc przespla calutką takze mam nadzieje ze juz spowrotem doszla dos iebie:)
tylko nie chce mi jesc rano i wieczorem......

Kopciuszku co do pampersów....na pewno nie mam za małych bo już nawet kupiłam większe i w tych to dopiero jest przesikany:szok: Ale już się to nie zdaża tak często jak kiedyś więc się nie przejmuję...widocznie tak sie wierci podczas spania, albo za długo śpi na boczku że się przesikuje...na szczęście to sie zdaża tylko rano więc w nocy nie muszę go przebierać;-)
Ja też kupiłam większe Huggies i też przesikuje bo są duże otwory na nózki i bokiem leci.

reklama
Cebion musi byc w lodowce:tak:nie wolno go trzymac nigdzie indziej:no:

cebion multi musi być w lodówce. zwykły cebion w temperaturze pokojowej.

Ja też kupiłam większe Huggies i też przesikuje bo są duże otwory na nózki i bokiem leci.

Daniel przesikiwał pampersy, zmieniłam na Huggies Premium i jestem bardzo zadowolona. no ale dla nas to już 4 są idealne. też się jeszcze czasem zdarzy przesikanie, ale myślę że to z mojej winy bo zapominam wyprostować siusiaka :-D

Do góry