reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

ufff wreszcie dziś skończyłam pisać prace mgisterską i już ją wysłałam do promotora :-D czuje wieeelką ulge :tak:
poza tym pogoda pod psem... leje i burze :no::dry:

na pocieszenie upiekłam ciasto truskawkowe :-D pychotka i bardzo łatwe!!

co prawda nie cieszę się z braku neta, ale ciesze się że znaleźliście tak tani wynajem i że blisko centrum :-D

dołączam się do życzeń!

a co mu się dokładnie dzieje? napisz mi prosze :zawstydzona/y:

Oj:-(mam nadzieje ze jednak nie bedzie tak zle;-)trzymam kciuki;-)
AGA za Tomeczka również;-)i czekam wiesz na co?:tak:

po pierwsze witam nowa mamuske:)
fajnie ze znow ktos z bliska:)

a po drugie mam takiego sameg psa a coma to moj ulubiony zespol...no jeden z wielu:)

ja tez tak mylse..moj mruczy, placze i smieje sie:)

mea fota Agatki z czapce policyjnej jest zabojcza:) rozklada na lopatki:)

hehe mata i fotelik do samochodu to ulubione miejscowki mojego kota Franka:)

mam nadzieje ze dobrze poszly egzaminy wszystkim mamom!!

i podziwiam ja bym tyle nie wytrzymala bez malego:)

ja robie 150ml mleka i dodaje 4 miarki kleiku ryzowego z bobovity i daje przez smoczek 3-ke dr brownsa i leci mu...

ja tez daje....
a podobno jak sie trzyma leki w lodowce to mozna ten termin wydluzyc:)

bidule!!
wspolczuje i trzymam kciuki zeby sie jednak okazalo ze to nie to...

a jakie sa objawy?? moj Rysiek sie poci strasznie...ale jak go wujek badal to mowil ze to raczej nie krzywica bo innych objawow nie ma...tylko potliwoc...
ale on sie poci jak je, jak spi jak sidzi caly czas....

no ale wiesz jaka jestem teraz gotowa do zycia:) jak nigdy:) chyba musze tak wstawac oc dzien:)

no to ładnie zarażać koleżanki ciążą :-D Ja zaraziłam dwie kuzynki :-D:-D

o grzeczne trudno :-D

Biedny Tomuś...żeby szybko wyzdrowiał :tak:

Biedactwo :-( Podejrzewałaś i niestety słusznie :-( ale zobaczysz na 100% po badaniach :tak:

A jakich używasz? Może czas na zmianę na większe? Pampers mnie NIGDY nie zawiódł :tak: Happy mnie zawiodły...ale wiem, że laski używają różnych i jest dobrze...może na prawdę załóż rozmiar większe na noc i zobacz ;-)

bardzo fajna :tak:

Świeć przykładem :-) Żeby nie myślała, że po ciąży to wrak zostaje :-D
Dzieki dziewczyny, ja tez mam nadzieję, że będzie dobrze, no i że jednak to nie będzie krzywica. jak byłam z tydzień temu u pediatry to mówiłam, że Filip poci mi się w nocy podczas jedzenia, jest markotny, płaczliwy, ma płaską potylicę, a zapach tego potu jest baardzo intensywny, i lekarka powiedziała, że potylica jest trochę za bardzo miękka, a ciemiączko duże (2,5 na 2,5) i od narodzin wogóle nie zarasta- nie wiem czy to normalne, czy nie.., a wczoraj powiedziała, że słabszy rozwój ruchowy mojego synka może być spowodowany właśnie krzywicą (słabsze kości), więc dała nam skierowanie na badanie krwi.., bylismy dzisiaj rano , Filipek nawet dzielnie to zniósł, ja z mężem prawie mdleliśmy ;) wyniki będą w poniedziałek, wtedy od razu mamy wizytę u pediatry, która powie dalej co i jak.

reklama
Dziś jadę na 10 do doktora więc mam nadzieję że z Hanią już wszystko będzie dobrze..no ale jeszcze Tomek:wściekła/y: Coraz gorszy ma ten katar!
Żeby nie było...możesz wpadać w każdy dzień( hi hi z jednodniowym wyprzedzeniem żebym mogła ogarnąć), tylko teraz to twoja decyzja kiedy żeby Agatka się nie zaraziła!

Kopciuszku co do pampersów....na pewno nie mam za małych bo już nawet kupiłam większe i w tych to dopiero jest przesikany:szok: Ale już się to nie zdaża tak często jak kiedyś więc się nie przejmuję...widocznie tak sie wierci podczas spania, albo za długo śpi na boczku że się przesikuje...na szczęście to sie zdaża tylko rano więc w nocy nie muszę go przebierać;-)
u nas z przesikiwnaniem jest dokładnie tak samo, jakoś nad ranem mimo niezbyt pełnego pampersa , Filip budzi się przesiusianyy.. A i baardzo ładna łazienka :-D:tak:

ALE SIE WNERWILAM!!!!!!!
ledwo co uspilam Julke bo juz taka marudna byla ze szok!
zdazylam zamknac drzwi od pokoju a tu przy Kosicele nasza orkiestra Miedzyrzecka zaczela grac! tak glosno ze mloda z rykiem wstala!
sami pod krawatem z kosciola wychodzili! nosz kurka wodna !

Dzieki dziewczyny, ja tez mam nadzieję, że będzie dobrze, no i że jednak to nie będzie krzywica. jak byłam z tydzień temu u pediatry to mówiłam, że Filip poci mi się w nocy podczas jedzenia, jest markotny, płaczliwy, ma płaską potylicę, a zapach tego potu jest baardzo intensywny, i lekarka powiedziała, że potylica jest trochę za bardzo miękka, a ciemiączko duże (2,5 na 2,5) i od narodzin wogóle nie zarasta- nie wiem czy to normalne, czy nie.., a wczoraj powiedziała, że słabszy rozwój ruchowy mojego synka może być spowodowany właśnie krzywicą (słabsze kości), więc dała nam skierowanie na badanie krwi.., bylismy dzisiaj rano , Filipek nawet dzielnie to zniósł, ja z mężem prawie mdleliśmy ;) wyniki będą w poniedziałek, wtedy od razu mamy wizytę u pediatry, która powie dalej co i jak.
Będziemy trzymać kciuki!!
ALE SIE WNERWILAM!!!!!!!
zdazylam zamknac drzwi od pokoju a tu przy Kosicele nasza orkiestra Miedzyrzecka zaczela grac! tak glosno ze mloda z rykiem wstala!
No... tez bym się wściekła.
Daniel przesikiwał pampersy, zmieniłam na Huggies Premium i jestem bardzo zadowolona. no ale dla nas to już 4 są idealne. też się jeszcze czasem zdarzy przesikanie, ale myślę że to z mojej winy bo zapominam wyprostować siusiaka :-D
Hmmm a nam nigdy pieluchy nie przesiakaja. Kilka razy były wpadki ale to inna zawartośc w pieluszce była i w to w olbrzymiej ilości:-D

wiecie co? wlansie mi si eprzypomiało ze mialam isc w poniedzialek zrobic badanie krwi!
hahaahhaha.. no coz pojde w poniedzialek ale nastepny!
toz to mialam isc do konntroli po tym ostatnio krwotoku!
ojoj mam nadzieje ze doktorka zapomniala i nie da mi zryp......
a zelazo bralam tak w kratke..ale dobrze sie czuje....

Wróciliśmy od lekarza...
Hania jeszcze przez tydzień musi brać antybiotyk:no: bo dalej świszczy:-( Ale w pon wraca nasz pediatra to dla własnego spokoju pójdę z nią prędzej....
Tomek na szczęście na razie tylko przeziębiony a kaszel od spływających gilków:no:

I u nas w końcu piękna pogoda więc ile się da siedzimy na dworze...teraz właśnie gotuję obiad;-) a dzieci drzemią:-)

Dzięki dziewczyny za komplementy łazienki:-D

Sylwik na strasznie mi przykro ale chyba jeśli to dość szybko rozpoznali to nie będzie żadnych konsekwencji w przyszłości co? Trzymamy za was kciuki

Witam wszystkie stare i nowe Mamy )
Przypominam sie i dziele swoimi smutkami, bo ostatnio cos malowato radosci (
Moj maluszek zacvhorowal na zapalenie oskrzeli i wcina antybiotyk. Jak dotad zajadal tylko piers mamy wiec podawanie lyzeczka lekow jest trudne. polowa sie wylewa. dzis nabede strzykawe i sprobuje w inny sposob... Poza tym malo przybiera na wadze, dlatego nasza doktor zlecila badania krwi i sie okazalo, ze cos z watroba nie tak, ale USG wyszlo niezle z wyjatkiem sledziony. nic nie rozumiem, mam nadzieje, ze w koncu zla passa sie skonczy.
Pozdrawiam slonecznie i zycze zdrowka dszieciaczkom (widze ze nie jestem sama z cvhorobskami...)

Witam wszystkie stare i nowe Mamy )
Przypominam sie i dziele swoimi smutkami, bo ostatnio cos malowato radosci (
Moj maluszek zacvhorowal na zapalenie oskrzeli i wcina antybiotyk. Jak dotad zajadal tylko piers mamy wiec podawanie lyzeczka lekow jest trudne. polowa sie wylewa. dzis nabede strzykawe i sprobuje w inny sposob... Poza tym malo przybiera na wadze, dlatego nasza doktor zlecila badania krwi i sie okazalo, ze cos z watroba nie tak, ale USG wyszlo niezle z wyjatkiem sledziony. nic nie rozumiem, mam nadzieje, ze w koncu zla passa sie skonczy.
Pozdrawiam slonecznie i zycze zdrowka dszieciaczkom (widze ze nie jestem sama z cvhorobskami...)

boziu jak mi przykro:-( niech zdrowieje nasze słoneczko szybko:tak:

reklama

trzymam kciuki, żeby było dobrze!!
ALE SIE WNERWILAM!!!!!!!

ojjj straszne też bym miała wnerwa bu...

Coma
jeszcze raz dzięki!!! dziś kupa luźna ;)

Do góry