reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Mój kolor naturalny jest tez taki nijaki-mysi i wyglądam w nim na bardzo zmęczoną i bez wyrazu.
No,moja Karola już się wyspała-całe 15 minut:-D,ale cos mi śmierdzi,hihihi więc pewnie będzie niespodzianka,hihi

reklama
P.S. Dziś Julka piła pierwszy raz soczek marchewkowo-jabłkowy i smoczek od butelki zrobił się pomarańczowy :-( Myłam w płynie, wyparzałam z 10 minut i nic. Może macie jakiś sposób?

Też nie wiem, jak to odbarwić, ale podejrzewam, że już tak zostanie. Nam zafarbowała silikonowa łyżeczka od marchewki. No trudno ;-)/.

Ten kolor ze smoczka powinien sam zniknąć po paru dniach :))

Nam nie zniknął.

My z kolei mamy tak, że jak małej wygotowuję butelkę, to jest cały garnek i butelka białe. Nie wiem czy to od naszej hu***** wody (strasznie twarda wapienna) czy od tej butelki? Potem muszę ją na sucho wycierać ręcznikami papierowymi, żeby to zeszło.

Aha jeszcze stolat dla bliźniaków no i dla AGI !!!!!!!!
(widzę, że jesteśmy rówieśniczkami tylko ja póki co z jednym dzieckiem ;-) ). I powiem Ci, że w cale nie czuję się staro, a po wyglądzie to niektórzy mi dają 20 lat :-D.

Mexi- ja wygotowuję w wodzie z brity albo demineralizowanej bo jak robiłam to w kranówie to potem tez musiałam wycierac
Witam:) U mnie już po porannych wykładach więc teraz posprzatać, zająć się maluchem i pouczyć się trochę na egzaminy i kolokwium. A i seminarka na poniedziałek, bleee
Marta ta piękna pogoda to chyba od nas do \ciebie przyszła bo u nas wczoraj tak ślicznie byłoMexi- a pokaż się bo nam się chyba jeszcze nie chwaliłaś swoją osóbką
Paula86 a gdzie rodziłaś? Może w Olsztynie?
Aga- 100 latek! I radosnego urodzinowego dnia
Cherie- tez ostatnio miałaś urodzinki ale nie było mnie na forum więc spóźnione życzonka wszystkiego naj naj dla Ciebie

Właśnie poznałam naszą Kasię :)
Ale tylko chwilę pogadałyśmy, bo się spieszyli ;-)
Ale Alek numer wywinął - uśmiecha się do Kasi, gada, a K Kasi bierze go za rękę i jak ten nie ryknie :-D A Olek solidarnie się rozpłakał z Alusiem i tak ryczeli razem :-D

Witam się w południe, ta pogoda mnie dobija ani wyjść a głowa mnie ćmi mały w miarę spokojny na szczęście. Ja musiałam sobie zapodać pasemka bo bardzo mi ściemniały włosy po porodzie i wyglądałam blado teraz jest lepiej ale i tak jakiś samoopalacz by się przydał, macie jakiś sprawdzony do jasnej karnacji?

reklama
Mamy małą drzemkę, pewno nie potrwa dłużej niż jakieś 15-20 minut zatem śpiesznie odpisuję. Poczytałam Was trochę od rana i z tego co pamiętam to piszę.
luuuznapozazdrościć takiego słodkiego śpiocha :-) Może my kiedyś też osiągniemy taki stan - nie tracę nadziei.
Dziękuję kolejnym mamom za przywitanie mnie ;-)
Aga6671 Wszystkiego njalepszego w dniu urodzin!!!

no i wszystkiego najlepszego dla:

* blizniakow Karolak12:):):):)
Dołączam się do życzeń dla dzisiejszych solenizantów.

Kochane czy Wasze dzieci też wymagają ciągłej uwagi ?? tak, że nie można małego terrorysty samego sobie ( z zabawkami) zostawić nawet na 10 min bo ryk ?:)
No my to przerabiamy na co dzień, lekko nie jest.

To moja Karolka-bo jeszcze jej nie pokazywałam:))
Śliczna jest i jakie ma długie włoski - to pewno po mamie :-D

Dziękuję dziewczyny za próbę rozwiązania mojego problemu z pomarańczowym smoczkiem, no cóż chyba nie ma złotego środka ale jakoś to przeżyję;-)
My z kolei mamy tak, że jak małej wygotowuję butelkę, to jest cały garnek i butelka białe. Nie wiem czy to od naszej hu***** wody (strasznie twarda wapienna) czy od tej butelki? Potem muszę ją na sucho wycierać ręcznikami papierowymi, żeby to zeszło.
To na 100% twarda woda też to przerabiałam. Polecam filtr do wody. Ja mam Brite i problem z głowy. Gotuję butelki w tej przefiltrowanej wodzie i są jak nowe - czyste i błyszczące :-D
Uprzedzając niektóre z Was - wiem, że gotowanie butelek 5-cio miesięcznemu dziecku to przesada. Słyszę to na co dzień od męża i innych, ale ja tam mam takie swoje zboczenia i cóż jakoś muszę z tym żyć :-)

Co do wieku to ja stara d... jestem. Mam 31 lat i strasznie zazdroszczę Wam młodym. Nie o to chodzi, że czuję się jakoś strasznie staro, ale jak się ma dwadzieścia parę to inna energia jest, inne podejście do różnych spraw (mniej spanikowane - przynajmniej ja tak miałam) a i ciało też inne :tak:
Uff, ale się rozpisałam. Sorry ale chciałam być na bieżąco.

Do góry