reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

My tez po szczepionce ale mam dosc dzis poszlam o 11 a wrocilam o 15 czekalam prawie 3 godziny na ta szczepionke ;/Doczekalam swojej kolejki wchodze a tam inna lekarka no ale sobie mysle ze przeciez moze mi dziecko zaszczepic w koncu mam date w ksiazeczce godzine i kazali mi przyjsc. Babka ta wredna pielegniara pyta o nazwisko i mi mowi ze nie ma karty szymka i czy sie zarejestrowalam mowie jej ze nie ze to trzecie szczepienie i sie nigdy nie rejestr. nie kazali a ta ze trzeba. No wiec jak powiedzialam od jakiej lekarki jestem to w ogole stwierdzila ze dzis nie bedzie szczepienia bo nie ma mojej lekarki i mowi ze czemu dzis przyszlam pokazuje jej znow ksiazeczke z data ktora sama wpisywala a ona ze to nie jej pismo i to nie ona jak kurde tylko ona moja ksiazeczke wypisywala no komedia. Na szczescie lekarka kazala isc spytac mojej doktorki ktora o dziwo sie nagle znalazla czy nas przyjmie i ta sie zgodzila ale musialam na nia czekac prawie 2 godziny szymek nie plakal w ogole przez ten czas kochany byl. No ale biedny juz byl spiacy i glodny bo powinien juz jesc i jak weszlam tam to przy badaniu taki koncert dal ze az sie zdziwilam hihi no i dobrze im tak za to na szczepieniu juz praktycznie nie plakal. Nienawidze sluzby zdrowia a tej mojej przychodni to juz w ogole!!!

ach ta służba zdrowia! okropne tyle czekać z małym dzieckiem! no i pielęgniara niemiła;/

i dobrze robisz ! My już teraz tylko na sztucznym, a do końca kwietnia na mieszanym byliśmy. Pediatra kazał odstawić d3, bo dużo sztucznego było, i q.na mamy podejrzenie o niedobór d3 :wściekła/y:. Znowu daję witaminkę a co powiedziałam tej lekarce, zanim się znią pożegnałam, to nie będę lepiej cytować :wściekła/y:

kurcze...my na sztucznym i wit D3 Aluś bierze ciągle od urodzenia..dotyczas wszystko ok było. Nawet lekarka pytała czy podaję mu ciągle.
Hej kochane!
Nareszcie znalazlam chwile zeby wpasc do Was:))) Niestety nie dam rady nadrobic, bo padam juz na pyszczek, ale wierze, ze u Was wszystko dobrze!?! Gdyby ktoras mogla strescic co tam u Was bede zobowiazana:) No i jak tam u Anki???
U nas jest ok, dziewczyny odchortowaly co prawda ostatnio zapalenie pluc(2 tyg w szpitalu), ale juz jest dobrze. Rosna i dokuczaja. Wypelniaja mi 150% mojego dnia i sama dla siebie nawet czasu nie znajduje, Ale jeszcze 4 tyg i przeprowadzamy sie do kielc, blisko mojej mamy to bede miala pomoc:) Teraz niestety nie mam. Mimo, ze tesciowa na dole i slyszy, ze dziwczyny placza czy cos to nie przyjdzie i nie pomoze. A jak juz u nas jest i one tylko zaczna marudzic to sie zmywa w sekundzie;/ Ehhh nie ma to jak pomoc...
Ale daje sobie rade sama od poczatku to i teraz sobie dam:p
Sciskam Was mocno, ograomne buziole i tesknie za Wami:*:*:*:*:*:*:*:*:*

Cześć Serce!! fajnie,że u Was ok ;)ale teściowa okropna! Chyba jak większość u nas. buziaki dla lasek nsaszych ;*

reklama
Pauluś gorączka może niestety wystapic po szczepieniu:-(
ale tak czytam o skutkach ubocznych i nie ma tam biegunki:no: może to normalne - nie chcę wprowadzać w błąd.
Ale jak to nastepne szczepienie w 2011 roku:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:???????
Ja mam w czerwcu tego roku! Czyżbym cos ominęła??
Ale ten śluz i kulki....dziwna sprawa...
dzwoń do lekarza!!!

Jedziemy do lekarza, ale przyjmuje od 9. Podobno tylko kilka godzin po szczepieniu jest gorączka a u nas to już bardzo długo. Ta biegunka a w dodatku on prawie pić nie chce odwodni mi się!!!! Kupa dziwnie pachnie... a jeśli to rota????
Ja już świruję, bo słabiutki jest taki

Jejku nie strasz mnie!! Mam nadzieję, że to nie rota! a nie szczepiłaś na rota? Może to coś innego - nie ma co się nakręcać. A Aluś śpi?

Teraz śpi a jak nie to popłakuje, taki smutny, oczka szkliste, właśnie nie szczepiłam na rota bo kasy tyle nie mam i teraz panika jest

Biedactwo nasze....oslabiony organizm mógł coś złapać, ale mocno wierzę, że to nic tak poważnego jak rota. Zawsze plujemy sobie w twarz (a mogłam dziecko zaszczepić na...), ale przecież nic teraz nie zrobisz! Nie wmawiaj sobie, że to Twoja wina, bo większość z nas nie szczepiła na rota itd i każdej mogło dziecko zachorować. Tulę mocno Alusia!!

o 8.50 jadę z sąsiadem(kolega z pracy mojego A) do lekarza, zaraz dzwonie go zarejestrować, więc koło 10 wam napiszę co i jak. Jakbym nie wróciła to na zamkniętym nowym jest mój numer(zedytowałam posta poprzedniego i tam potrzebowałam wam podać) bo to może oznaczać, że to coś poważnego i szpital nas czeka...:(((( Ja niestety pesymistką jestem choć mam nadzieję, że to po szczepieniu

o 8.50 jadę z sąsiadem(kolega z pracy mojego A) do lekarza, zaraz dzwonie go zarejestrować, więc koło 10 wam napiszę co i jak. Jakbym nie wróciła to na zamkniętym nowym jest mój numer(zedytowałam posta poprzedniego i tam potrzebowałam wam podać) bo to może oznaczać, że to coś poważnego i szpital nas czeka...:(((( Ja niestety pesymistką jestem choć mam nadzieję, że to po szczepieniu

A ja Ci własnie smsa na stary napisałam ;-)
Zaraz wyslę na nowy!!

reklama
Do góry