reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

reklama
Cześć dziewczyny. Nie zasnę już choć nie śpię od 2.30 więc gdy Aleks zasnął to wchodzę na moment.
Wczoraj byliśmy na szczepieniu.(Termin następnego na 5 stycznia 2011) W przychodni poszło nam super, mój książę waży już 8270g czyli bardzo ładnie. Pani doktor pochwaliła, że chłop na schwał i nie mam się martwić, że szczuplej wygląda bo to normalne teraz już:tak:.
Przy wkłuciu nawet nie pisnął więc jestem z niego dumna. Niestety kłopoty zaczęły się po powrocie do domu....:-( . Aleks zrobił bardzo rzadką kupkę(biegunka) i ogólnie był marudny. Wieczorem zrobił jeszcze jedną mega kupę, jeszcze rzadszą. Przed kąpaniem zmierzyłam mu temperaturę i okazało się, że ma 38.3 w pupie czyli po odjęciu 37,8. Dostał po kąpaniu ataku płaczu, który trwał bite pół godziny. Dałam mu Nurofen dla dzieci i gorączka zeszła mu do 37.2. Po jakimś czasie zasnął.
Po drugiej obudził się(pierwszy raz od 2 miesięcy!!!!) więc pomyślałam, że coś jest na rzeczy więc wstaję słyszę, że robi kupala, oczywiście biegunka!!!!:szok: Patrzę a tam białe kulki w żółtej kupie i masa śluzu!!!!:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

Jakiś gorący był, więc zmierzyłam mu temperaturę i co???? W pupie 39.1!!!(po odjęciu 38.6):szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Ekspresowo dostał dawkę syropu ale i tak to tej pory zeszło do 38.5(po odjęciu 38.0):-:)-:)-(
Kup od drugiej zrobił trzy i coraz więcej w nich śluzu:baffled::-:)-:)-( Teraz drzemie a ja czekam na 8, żeby zamówić wizytę domową:no:
Boje się co to może być:szok:

Mam nadzieje ze to nic groznego;-)

Ok dostałam. Dziękuję:*
To ja lece bo musze małego nakarmić, ubrać, siebie ubrać itd trzymajcie kciuki za Alusia

Trzymam mocno kciuki;-)

MAXIU STO LAT!!!

Hej kochane!
Nareszcie znalazlam chwile zeby wpasc do Was:))) Niestety nie dam rady nadrobic, bo padam juz na pyszczek, ale wierze, ze u Was wszystko dobrze!?! Gdyby ktoras mogla strescic co tam u Was bede zobowiazana:) No i jak tam u Anki???
U nas jest ok, dziewczyny odchortowaly co prawda ostatnio zapalenie pluc(2 tyg w szpitalu), ale juz jest dobrze. Rosna i dokuczaja. Wypelniaja mi 150% mojego dnia i sama dla siebie nawet czasu nie znajduje, Ale jeszcze 4 tyg i przeprowadzamy sie do kielc, blisko mojej mamy to bede miala pomoc:) Teraz niestety nie mam. Mimo, ze tesciowa na dole i slyszy, ze dziwczyny placza czy cos to nie przyjdzie i nie pomoze. A jak juz u nas jest i one tylko zaczna marudzic to sie zmywa w sekundzie;/ Ehhh nie ma to jak pomoc...
Ale daje sobie rade sama od poczatku to i teraz sobie dam:p
Sciskam Was mocno, ograomne buziole i tesknie za Wami:*:*:*:*:*:*:*:*:*

super ze juz ok!
ach te tesciwoe!
milo ze zajrzalas. pamietamy o tobie i myslimy o was:)

Wróciliśmy... Dostaliśmy Nifuroksazyt, Dicoflor, ORS 200 z Hippa i zalecenie dosypywania kleiku ryżowego do każdego posiłku. Jeśli będą jeszcze trzy rzadkie kupy to do szpitala:( Już nawet mam skierowanie

Niuforoksazyt jest dobry na biegunki:tak:wiem bo moja corcia czesto go stosowala:tak:a ten Dicoflor to jest probiotyk?Podobniez coca cola jest dobra na biegunke ale to nie dla tekiego dziecka...trzymam kciuki zeby przeszlo;-)

Niuforoksazyt jest dobry na biegunki:tak:wiem bo moja corcia czesto go stosowala:tak:a ten Dicoflor to jest probiotyk?Podobniez coca cola jest dobra na biegunke ale to nie dla tekiego dziecka...trzymam kciuki zeby przeszlo;-)

Tak tak probiotyk:) właśnie wypił parę łyków soku z marchewki(tylko taki może) i zasnął. Aleks nie chce soku! Tosz to szok jakiś on uwielbia przecież:(

Dzień dobry:) U malucha goraczki poniżej 38,6 podobno się nie zbija- ja nie zbijałam jak mała miała 38,7 bo tylko osłabia to odpowiedź organizmu. Pauluś spokojnie, możesz mu porobić chłodne okłady na czółko, nam pomogło- wracajcie szybko do zdrówka. Aha, u nas po szczepiniu temperaturka na poziomie 38 utrzymywała się przez 5 dni- tak podobno bywa
U nas juwenalia dziś się zaczęły, ludzi pełno, głośno i wesoło dookoła bo dość blisko uczelni mieszkamy. Po południu wybieramy się coś na plazy pooglądać a wieczorkiem posłuchamy koncertów z balkonu;) Szkoda że nie mogę pójść ale przynajmniej mam spokój w domu:)
No i miałam się pochwalic- zęby są już 2:) Niestety fotki nie mogę zrobić bo mnie ta wampirzyca pożera jak tylko odsłaniam jej dziąsełka;)

reklama
Do góry