reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

Tadam !!!!
Wiem wiem wyskakuje jak gumka z majtek po nieobecnosci ale co tam !
Nadrobie troche bo ostatnio nie dalo rady - maly mrudzil troche z zreszta zaczelismy porzadkowac podworko i spedzam tam polowe dnia sadzac krzewy i kwiaty !
Filip raz ma lepszy dzien raz gorszy ale juz az tak nie marudzi jak pisalam ostatnio ,dzis myslalam ze ma juz zeba na wierzchu ale to jeszcze nie to !
Patrzylam ostatnio Patryk dostal pierwszego "pniaczka "Jak mial rok i tydzien czasu !!!!!!!!!!!! czy Filip tez tak pozno dostanie ? hymmm zobaczymy!

reklama
mika to Ty masz 23 lata szkole i 2-dzieci ? no to tu sie szacuneczek nalezy ;) dwójeczka to juz nie to samo co jeden ;)

zawsze balam sie ze bede miec blizniaki i nie podolam hehe
teraz mam 24 ;-) rocznikowo 25... kurna popieprzyło mi się w tamtym poście :-D urodziłam mając 21!! więc dziewczyny pomyliłam się, pomyliłam! ;-)
no i faktycznie.. jednej studia skończyłam.. teraz robie drugie.. dom... dzieci... męża też posiadam hehe :-) zaczynamy budowe domu, tzn mieliśmy zaczynać, ale to mieszkanie nam się nagle pojawiło ;-)
ja już mam niezły dorobek ;-)

i zmieniłam sobie awatara z nudów haha

mika to Ty masz 23 lata szkole i 2-dzieci ? no to tu sie szacuneczek nalezy ;) dwójeczka to juz nie to samo co jeden ;)

zawsze balam sie ze bede miec blizniaki i nie podolam hehe
teraz mam 24 ;-) rocznikowo 25... kurna popieprzyło mi się w tamtym poście :-D urodziłam mając 21!! więc dziewczyny pomyliłam się, pomyliłam! ;-)
no i faktycznie.. jednej studia skończyłam.. teraz robie drugie.. dom... dzieci... męża też posiadam hehe :-) zaczynamy budowe domu, tzn mieliśmy zaczynać, ale to mieszkanie nam się nagle pojawiło ;-)
ja już mam niezły dorobek ;-)

A mam pytanko:
jest nas tyle moze ktoras ma podobny problem (chodzi o mnie) strasznie mi pyka strzela w kosciach szczegolnie w nogach najbardziej kostkach stop? Tez ktoras tak ma wie ktos cos na ten temat mnie to nie boli ale raczej krepuje ...]:baffled: moze jakies wapno czy cos trzeba ....

znalazłam takie cuś ;-) Strzelanie, ocieranie się kości w stawach.

i zmieniłam sobie awatara z nudów haha

hej dziewczyny jestem,

nie było mnie kilka dni, bo byłyśmy w warszawie w instytucie fizjologii i patologii słuchu na diagnostyce- tak po krótce Hania słyszy ma na prawe uszko maly niedosłuch- dlaczego i co dalej to dużo do opisywania- dziś niestety nie za bardzo mam czas,

a zajrzałam do Was i się odezwałam ponieważ śniła mi się Mea, że spotkałam ją w szczecinie- a że raz ją wypatrzyłam w faktach w tvnie to teraz też mogłam na ulicy szczecina a co :-)

trzymajcie się kochane, ja znowu jestem sama z dzieciarami i nie wiem w co wsadzić ręce

reklama
No niektórzy moi znajomi uważają, że 20 lat(rocznikowo 21) to gówniara

Ciesz sie kochana ze masz tyle:tak:

to co Ty masz za znajomych kochana??? nie gówniara tylko młoda kobietka:) a Ty w dodatku dojrzała emocjonalnie,bo nie kazda 20latka udzwignela by macierzynstwo i malzenstwo w tak mlodym wieku. Moim zdaniem nalezy ci sie szacunek za to,bo ja w Twoim wieku to mialam wsiu bzdziu w glowie i latalam w prawo i lewo gdzie mi zawialo:) i mysle ze wtedy ciaza byla by dla mnie osobista ogromna tragedia.

Ja urodzilam majac 21-no prawie 22 lata i wcale sie nie uwazalam za gowniare;-)

ulenka no wiadomo ze juz teraz z tak zwanym "przystopem" hehe ;)

A mam pytanko:
jest nas tyle moze ktoras ma podobny problem (chodzi o mnie) strasznie mi pyka strzela w kosciach szczegolnie w nogach najbardziej kostkach stop? Tez ktoras tak ma wie ktos cos na ten temat mnie to nie boli ale raczej krepuje ...]:baffled: moze jakies wapno czy cos trzeba ....

meza swojego nie przestrasze bo slychac mnie z daleka ze ide ....:-D

zawsze jak biegalam (chodzilam do klasy sportowej) tylko mi zawsze w jednej kostce pykało na w-f jak w zegarku :-D

Mi strzela w jednej stopie od zawsze:tak:czyli podobnie jak u ciebie:tak:

Witam się ponownie wróciliśmy od pediatry zjedlismy obiadek (mojemu nie ma co podjadać bo nic nie zostawi nawet ociupinki) i teraz drzemie więc mam chwilkę. Osłuchowo na szczęście czysto, mam oklepywać i podawać leki przez 10dni. U nas idą zęby góra dół po dwa :szok:także niezła jazda ale na razie w nocy w miare spokój mimo kaszlu i zęboli.

Fajnie ze jest czysciutko;-)
Hej dzeiwczyny!!
Staram sie wciąż zaległości nadrabiać, ale tak dużo siebie produkujecie, że nie zawsze mi się po nadrabianiu udaje coś napisać ;-))
My po trzecim szczepieniu i z tego co zrozumiałam pielęgniarkę to najbliższe dopiero w 13 miesiącu (mieliśmy 6 w 1, wiec nie mamy WZW B w 7 m-cu). Jeśli chodzi o buźkę no to ona (na szczęście!!!!) nie snuła typowo lekarskich teorii tylko pediatra się mnie co o tym sądzę i czy mam podejrzanego. (raz przynajmniej nie czułam się jak kretynka tylko ktoś pytał sie mnie o zdanie). Ja jej powiedzialam,ze moim zdaniem to kontaktówka na proszek do prania naszych rzeczy, tylko z jakiegos powodu nie schodzi i się skóra podrażniła. No więc powiedziała, żeby buźkę smarować 2x dziennie lipobazą i zobaczyć czy będzie poprawa, oprócz tego emolium do kąpieli i krem emolium. Jeśli nie będzie przez pare dni nic lepiej to wtedy bedzie trzeba zastosować coś mocniejszego (maść sterydową), ale spróbujemy tego uniknąć.
No i dziś mój mały zachowywał się prawie jak facet na szczepieniu, zsiniał tylko przy wbijaniu igły, ale szybko się uspokoił :-)

Mi dermatolog powiedziala ze Baileum jest najlepsze bo bardziej delikatne:tak:
Kurcze napisałam długie posta i zamiast się pojawić to zniknął :(((

Ja widze:tak:

Tadam !!!!
Wiem wiem wyskakuje jak gumka z majtek po nieobecnosci ale co tam !
Nadrobie troche bo ostatnio nie dalo rady - maly mrudzil troche z zreszta zaczelismy porzadkowac podworko i spedzam tam polowe dnia sadzac krzewy i kwiaty !
Filip raz ma lepszy dzien raz gorszy ale juz az tak nie marudzi jak pisalam ostatnio ,dzis myslalam ze ma juz zeba na wierzchu ale to jeszcze nie to !
Patrzylam ostatnio Patryk dostal pierwszego "pniaczka "Jak mial rok i tydzien czasu !!!!!!!!!!!! czy Filip tez tak pozno dostanie ? hymmm zobaczymy!

Julcia tez pierwsze 2 zabki miala dopiero na roczek:tak:

A i jeszcze sie pochwale,moja corcia nauczyla sie dzis jezdzic rowerem bez dodatkowych kółek:-)
No i wkoncu po remoncie:-)

Do góry