reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

oj a my dzis bylismy na drugim prevenarze ... maluszka tak straszliwie plakala ze nie umialam jej uspokoic ... teraz zasnela ... ciekawe jaki bedzie dzien ...

reklama
Noż to i my pzwitamy się poświątecznie!!!
Co do tematu kojców to myśmy kupili moim rodzicom, żeby mieli jak wnuczka ich odwiedzi ale jeszcze go nie rozstawili i nie uzywali hihihi
A o spacerówce ja jeszcze nie myśle wiec sie nie wypowiem....
My po południu idziemy na II szczepienie-mam nadzieję, że malutka go dobrze zniesie, po I była tylko wielka kupa...
A ze złych wiadomości to moja waga oszalała hihihihi jak ona może pokazywac mi tyle kg???? No i druga zła wiadomość dziś wracają Teście wiec......płakac mi sie chce

Hej dziewczyny! Nie mam pojęcia co u Was i sądzę, że nie ma szans żeby to nadrobić. Daję znać, że żyjemy, choć jest ciężko. Jednak jeżdżenie z małym dzieckiem przez pół Polski co parę dni to katorga. Do tego tysiące lekarzy, na wszystko po kolei - neurolog dla Małej ("bo ona coś tak jakoś słabo się rozwija chyba..." - Teściowa), okuliści dla niej (bo trzeba przetkać kanalik, sprawdzić wszystko co się da, itd), ginekolog (to już dla mnie ;-)), dentyści, cuda na kiju... I to wszystko w kilka dni! Obłęd jakiś! Myślałam, że przyjadę, odpocznę, spotkam się ze znajomymi, wyśpię się zostawiając opiekę nad dzieckiem babciom... Efekt jest taki, że znajomych i bratostwo widziałam niemal w przelocie, oczy mam podkrążone jak nigdy w życiu, sen to chyba jakaś złuda jest, a żeby mi było "lżej" to biorę tabletki żeby nie czuć bólu zębów po kanałówkach, dorobiłam się zapalenia zatok (bo po co grzać w domu, skoro jest ciepło na zewnątrz?) i zaraziłam Misiulkę, tak że teraz kicha i prycha :-( Baaaardzo jestem zadowolona z tego wyjazdu... Lżejsza o kilka tysiączków przez tych lekarzy, bo wszystko prywatnie przecież, bielsza o połowę siwych włosów, chora i z chorym dzieckiem... i tylko marzę żeby dotrwać do czwartku i polecieć wreszcie do domu i odpocząć po "wakacjach"! ;-)
Następne takie dopiero w czerwcu ;-)
Mam nadzieję, że Wam święta minęły lepiej ;-) Tak czy inaczej, za parę dni wracam do Was i może nawet przelotnie nadrobię to co pisałyście przez ostatnie 2 tygodnie ;-)
no to sobie niezbyt odpoczelas, trzymam kciuki za powrot do zdrowka!

A może ma któraś z was termometr w smoczku nie wiem czy jest w miarę dokładny?LAICA TH3002 *DLA NIEMOWLĄT* - eXpert-agdrtv (976148000) - Aukcje internetowe Allegro
podobno nie sa praktyczne te termometry

Hej dziewczyny chciałam do was wcześniej napisać podchodzę do kompa a tu bach wszystko się wyłączyło. Zapomniałam że dziś 7kwietnia i od 8.30 do 14 wyłączyli prąd bo będą coś robić i pozostał mi tel na łączenie się z wami. Jak wrócą mi neta to wstawie do albumu filmik krótki z odświeżona umiejętnością Julki:-) a teraz poważnie. ktoś kiedyś pisał że maluszek ma ciemieniuche?! Niestety i nas to dopadło!:-( co prócz wyczesywania mogę jeszcze zrobić? Pomóżcie! Jestem zła bo julka non stop coś ma!
u nas oliwka nie pomaga:( a walczymy juz chyba z miesiac, uzywalismy szamponu bambino i to chyba przez niego, bo jak myjemy sama woda to jaka tam poprawa jest.ale i tak jeszcze sie luszczy ta skora:/
a co to jest za olejuszka?
nam pediatra kazala palcami lekko zdrapywac te strupki bo mowila ze inaczej nie zejda....
a moj Rysiek je sobie palce...
nie ssa piastek tylk oje palce jakby sobie zeby chcial policzyc:)
wasze pociechy tez tak robia??:-D
TAK:)

WItam sie...zmartwiona jestem, dziewczyny pisalam wam kiedys ze maly ma takie krostki na czole, treaz ma tez troche na policzki i uchu czasem tego nie widac ale jak sie spina to to sie robi czerwone, i sie luszczy, obawiam sie ze to skaza, a pediatra zeby dac recepte na bebilon pepti(podaje przyklad) musi miec potwierdzenie od dermatologa a do dermatologa najblizszy termin to 8 czerwiec.....a ja nie moge patrzec jak maly sie meczy bo go to swedzi i zawsze sie w nocy podrapie,moi rodzice sie smieja ze wyglada jakby z wojny wrocil...
i nie jestem pewna czy to skaza ale chce chce wiedziec co to jest....nie wiem co robic, prywatnie jednak troche drogo jest:(

Kasiuch Ja miałam coś podobnego i to okazało się, że są zmiany atopowe ale nie AZS(podobno przy skazie białkowej kupki są inne) w Inowrocławiu u Dermatologa przyjmują od ręki więc może taniej by Cię wyniósł przejazd do Ina z kimś? Dermatolog ta która zajmuje się dzidziami jest bardzo miła. W każdym razie na twoje problemy powinien pomóc krem Pharmaceris AT dla dzieci od 7 miesiąca(powiedziiała, że można u maluszka go stosować i jest jednocześnie na dwór) kosztował 28 zł:)

reklama
Jak mylam głowę sama woda z emolium czy oilatum ze względu na wysypkę było ok. Od tyg myje szamponem z nivea i pojawiła się cieniemiucha. Mam wyczesywac specjalnym grzebieniem broń boże zdrapywac. Ale od Bratowej wezmę masc która robili na zamówienie bo mój chrześniak też zmagał się z cieniemiucha.

Do góry