reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

U mnie z tym 3D kartą przetargową było, że to połówkowe i wyłapie się wiele, ale jak mam zapłacić 230zeta i do tego marny efekt widzieć, to postanowiłam przełożyć na ok 24tc ;-) Jutro zadzwonię i przełożę :-)
A brzunia nie masuję, tylko pukam i stukam, gdy dzidzia się budzi, bo jak masowałam z Patykiem, to mi twardniał i się wystraszyłam.. choć ciężko, ale się hamuję :baffled: A teraz jestem na etapie muzyki klasycznej na słuchawkach- przykładam do brzunia i mam radochę :-D
Moje malenstwo musialo ostatnio sluchac innej muzyki... wiertarki udarowej. Ja sobie zatkalam uszy ale nie wiem czy jemu to przyszko do glowki. Co prawda w innym pokoju siedzialam ale i tak wiem, ze slyszal... :baffled:

reklama
Dokładnie! W ciąży umiar to podstawa i tyczy się chyba wszystkiego poza rozsądkiem ;-) A ja jak suszę włosy, to zajmuje mi to ok 40min z przerwami, bo skubane są długie, grube i długo schną i jak je wyciągam na szczotkę, to masakra ręce opadają. Staram się także jak najmniej kucać z resztą nogi mi puchna w łydkach i nawet mnie troszku boli gdy kucam.
A pamietacie moze na której stronie najlepiej spać w ciąży?
Zdecydowanie na lewej)

Dokładnie! W ciąży umiar to podstawa i tyczy się chyba wszystkiego poza rozsądkiem ;-) A ja jak suszę włosy, to zajmuje mi to ok 40min z przerwami, bo skubane są długie, grube i długo schną i jak je wyciągam na szczotkę, to masakra ręce opadają. Staram się także jak najmniej kucać z resztą nogi mi puchna w łydkach i nawet mnie troszku boli gdy kucam.
A pamietacie moze na której stronie najlepiej spać w ciąży?
NIby na lewy boku jak dobrze pamietam ! ja tak zasypialam jak moj spal obok mnie .....ale teraz kurde jego mac jak sama spie to oczywiscie spac na lewym nie potrafie !!!!!! I zasypiam na prawym

Moje malenstwo musialo ostatnio sluchac innej muzyki... wiertarki udarowej. Ja sobie zatkalam uszy ale nie wiem czy jemu to przyszko do glowki. Co prawda w innym pokoju siedzialam ale i tak wiem, ze slyszal... :baffled:
Oj słyszał, słyszał, jak ostatnio przejeżdzała obok mnie straż pożarna i tuż przy mnie włączyli syrene, to mały mi sie gwałtownie w brzuszku musiał wyprostować, bo mnie kopnął tak mocno w żebro, ze tchu mi zabrakło!

Gogana mnie też czasami maleństwo tak kopnie, że prawie podskakuję:)
Georgina ja wieszam na suszarce, więc nie podnoszę rąk do góry.
Reve najlepiej spać na lewym boku, wtedy podobno maleństwo jest najlepiej dotlenione.
Uciekam dziewczynki poleżeć i poczytać najnowszy numer M jak mama:) Do napisania później!

ograniczacie w większym stopniu wysiłek fizyczny?? Bo ja gdy troszkę dłużej pochodzę np na zakupach- ale nie dzwigam to podbrzusze mnie boli a was? Bo troszkę mnie to martwi:-(
Malo sie ruszam wiec postanowilam rano isc pieszo do pracy - tak 20 min i zawsze brzusio boli, ciezki sie robi i kluje w podbrzuszu. Potem przed winda kucam i odpoczywam co pomaga nawet)
5 sierpnia sie poskarze ginowi...

Oj słyszał, słyszał, jak ostatnio przejeżdzała obok mnie straż pożarna i tuż przy mnie włączyli syrene, to mały mi sie gwałtownie w brzuszku musiał wyprostować, bo mnie kopnął tak mocno w żebro, ze tchu mi zabrakło!
Ale sie maluszek wystraszyl biedny !!!!! Oby jak najmniej takich ekscesow dla malenstwa!

Ja zasypiam na lewym, ale i tak się budzę bardzo różnie, najczęściej na plecach.

Mam pytanie czy na wizycie u ginki bada się stan uzębienia?:p I kiedy piersi badają bo ja ostatnio badane miałam w lutym a zawsze jestem zdania, że częściej jest lepiej.

reklama
Ale sie maluszek wystraszyl biedny !!!!! Oby jak najmniej takich ekscesow dla malenstwa!
Nooo, a ja jak się wystraszyłam! Pierwszy raz mi wyciął taki numer! teraz już wiem,ze raczej z tych jest co to emocje okazują, bo te dzieciaczki co się kurczą ze strachu- będa dusiły w sobie emocje, a mój bączuś będzie się darł na mame hehe

Do góry