reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2009

czesc Dziewczyny:)
Jestem mama Franciszka, ktory urodzil sie 18 grudnia 2009 r., moge do Was dolaczyc:>?

Witam! Jestem mamą Łucji urodzonej w 11.12.2009r.. Już od dawna was podczytuję, ale jakoś niebyło okazji się odezwać.... czy również mogę dołączyć do wszej "rodzinki"?
witam nowe mamy:)
Witam się z rana:-)
Moje życzenie się spełniło i mały w nocy spał ale obudził się o 6...ale grzecznie leżał więc mama przysypiała do 7;-):-D

Co do sytuacji Ani..wolęjuż nic nie pisać bo musiałabym użyć samych niecenzuralnych słów..i to nie tylko w stosunku do tego.....szczeniaka:wściekła/y:
Żal mi tylko Majeczki w tym wszystkim...jak TO COŚ potrafi szaleć na własnym weselu to co będzie jak mała urośnie?
Szkoda słów........

A my dziś kończymy 4 miesiące!!!!!!!
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
NAJLEPSZEGO Z OKAZJI 4 MIESIECY!!!!

caly czas tu bylam wybaczalam dla Majki...
ale ile mozna??...
nawet jakbym tu zostala ro i tak nigdy nie zapomne swojego slubu...szkoda tylko ze pamietam go jak jedna wielka haje..;/..
biedaku Ty, ja nie wiem Ty masz cierpliwosci w sobie, nie mecz sie tak bo to tylko na zle wychodzi dla Ciebie i dla majki...caluje na odleglosc:*****

a ja nie wiem co sie z Olkiem stalo kurde jak sie budzil o 3/4 rano tak teraz wstaje mi o 1 i o 5:////
wogole lezy tylko w cienkich spodenkach i body na dlugi rekach a ma kark spocony, nie wiem chyba zlapal cos ode mnie, z reszta K. tez cyba chory bedzie:/

u nas dzis wieje, ale nie pada przynajmniej...:)
no i witam sie:)

reklama
caly czas tu bylam wybaczalam dla Majki...
ale ile mozna??...
nawet jakbym tu zostala ro i tak nigdy nie zapomne swojego slubu...szkoda tylko ze pamietam go jak jedna wielka haje..;/..

ja naprawde nie wiem co mam zrobic...
nocy nieprzespalam .. wygladam jak zombie..
caly czas placze..
usmiechnelam sie raz przez łzy gdy Maja sie obudzila wyciagnela rece i usmiechnela.. jakby chciala powiedziec 'mamus nie martw sie bedzie dobrze'...

daj mi 2 dni ... cos wymyslimy ...

Anka - ja jeszcze tylko dodam moje przemyslenia po twoim ostatnim poscie.
- jego goscie , moi goscie
- jego swiadek, moja swiadkowa
- podczas sexu mnie nie bylo
- tesciowa szmata
- moich rodzicow nie bylo

Anka - kobieto opanuj sie.
Nie ma nic co mozna nazwac "nasze"? Nasi goscie , nasi swiadkowie , nasza rodzina , nasze dizecko, nasza milosc , nas szacunek?
To co tam do cholery jest?
Co to za zwiazek?
Ty go kochasz??
Wydaje Ci sie
Z jakiegos powodu wydaje Ci sie ze nikogo lepszego nie spotkasz i nic nie czeka i tylko to Cie przy nim trzyma - to toksyczny zwiazek.
U was nie idzie ani komunikacja, ani zwiazki rodzinne, ani partnerstwo , ani przyjazn , ani szacunek, ani sex (z tego co napisalas nawet jednorazowy brak kontaktu podczas zblizen jest juz niepokojacy).

I prawda jest taka ze musze Cie opieprzyc mimo ze potrzebujesz przytulenia . Przebudzenia tez!!!
To co zrobisz ze soba i swoim zyciem to juz Twoja sprawa ale jestes matka i masz w zwiazku z tym na sobie odpowiedzialnosc za jej zycie i ksztaltowanie charakteru.
Nawet jesli Bartek nigdy nie tknie malej to ona bedzie w przyszlosci szukala kopii wlasnego ojca a tego dla niej nie chcesz.
W sumie nie musi jej jej przyszly facet bic bo nie oto codzi w powielaniu wzorca. Bedzie jednak szukala kogos przy kim bedzie sie czula zagrozona, bedzie sie czula nikim, bedzie sie czula ponizana i niekochana. A wiesz czemu? Bo tylko takie uczucia bedzie znala i nawet jesli jako dorosla kobieta bedzie wiedziala ze one sa niewlasciwe wlasnie w nich bedzie sie czula "na swoim miejscu". Przy facecie , ktory ja bedzie kochal i sznowal bedzie miala poczucie zagubienia i niepewnosci. Prdzej czy pozniej znajdzie drania ktory ja bedzie chlostal slowem lub reka . Czy tego dla niej chcesz? Wiemy wszystkie ,ze nie. Znajdz wiec w sobie sile.

Ja bym uniewaznila zwiazek ale tego wem ze nie zrobisz. Zrob jednak cokolwiek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I pamietaj - ja z dobrego serca to pisze. Nie zebys poczula sie jeszcze gorzej tylko zebys zobaczyla jak widza to ludzie z zewnatrz , ktorzy maja wiecej dystansu i milosc do drania ich nie oslepia.

Trzymaj sie !

dobrze prawi !! dac jej wodke !!!
Anka moze powinnas tego posta przeczytac 5 razy i za 5 to moze zrozumiesz co emwu chce ci powiedziec /a i pewnie kazda z nas/ on nie jest ciebie wart ...

Anka - ja jeszcze tylko dodam moje przemyslenia po twoim ostatnim poscie.
- jego goscie , moi goscie
- jego swiadek, moja swiadkowa
- podczas sexu mnie nie bylo
- tesciowa szmata
- moich rodzicow nie bylo

Anka - kobieto opanuj sie.
Nie ma nic co mozna nazwac "nasze"? Nasi goscie , nasi swiadkowie , nasza rodzina , nasze dizecko, nasza milosc , nas szacunek?
To co tam do cholery jest?
Co to za zwiazek?
Ty go kochasz??
Wydaje Ci sie
Z jakiegos powodu wydaje Ci sie ze nikogo lepszego nie spotkasz i nic nie czeka i tylko to Cie przy nim trzyma - to toksyczny zwiazek.
U was nie idzie ani komunikacja, ani zwiazki rodzinne, ani partnerstwo , ani przyjazn , ani szacunek, ani sex (z tego co napisalas nawet jednorazowy brak kontaktu podczas zblizen jest juz niepokojacy).

I prawda jest taka ze musze Cie opieprzyc mimo ze potrzebujesz przytulenia . Przebudzenia tez!!!
To co zrobisz ze soba i swoim zyciem to juz Twoja sprawa ale jestes matka i masz w zwiazku z tym na sobie odpowiedzialnosc za jej zycie i ksztaltowanie charakteru.
Nawet jesli Bartek nigdy nie tknie malej to ona bedzie w przyszlosci szukala kopii wlasnego ojca a tego dla niej nie chcesz.
W sumie nie musi jej jej przyszly facet bic bo nie oto codzi w powielaniu wzorca. Bedzie jednak szukala kogos przy kim bedzie sie czula zagrozona, bedzie sie czula nikim, bedzie sie czula ponizana i niekochana. A wiesz czemu? Bo tylko takie uczucia bedzie znala i nawet jesli jako dorosla kobieta bedzie wiedziala ze one sa niewlasciwe wlasnie w nich bedzie sie czula "na swoim miejscu". Przy facecie , ktory ja bedzie kochal i sznowal bedzie miala poczucie zagubienia i niepewnosci. Prdzej czy pozniej znajdzie drania ktory ja bedzie chlostal slowem lub reka . Czy tego dla niej chcesz? Wiemy wszystkie ,ze nie. Znajdz wiec w sobie sile.

Ja bym uniewaznila zwiazek ale tego wem ze nie zrobisz. Zrob jednak cokolwiek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I pamietaj - ja z dobrego serca to pisze. Nie zebys poczula sie jeszcze gorzej tylko zebys zobaczyla jak widza to ludzie z zewnatrz , ktorzy maja wiecej dystansu i milosc do drania ich nie oslepia.

Trzymaj sie !
Nic dodać nic ująć....Zrób z tym coś bo będziesz kiedyś żałowała strasznie....Trzymamy kciuki..

Aniu..., tak mi przykro z powodu Twojego męza i jego zachowania że az nie wiem co napisać... Emwu ma rację..- musisz rozważyć co jest dobre dla Ciebie i Majki i podjąc jakąś decyzję (chyba najlepsza będzie odejście od niego...). Jestem myślami z Toba i cokolwiek zrobisz to bede Cię wspierała :* trzymaj sie słonko:*

Dziewczyny co prawda to dopiero za dwa dni ale co tam - ja swietuje dzisiaj

Wlasnie mija nam rok wspolnego forumowania !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NIe wazne kiedy , ktora sie dopisala i ile czasu na forum spedza. Nasz pierwszy post zostal napisany 23.03 .
Przez ten rok wiele z nas sie przewinelo. Czesc jest prawie od poczatku a niektore dopiero od wczoraj.

Chcialam z tej okazji NASZYCH URODZIN podziekowac Wam wszystkim za to ze jestescie,.
Mysle ze gdyby forum bylo jak malzenstwo bylybysmy wspanialym jego przykladem.

NA DOBRE I NA ZLE
W ZDROWIU I CHOROBIE.......

Uwazam ,ze Wszystkie bez wyjatku jestescie wspaniale , dobre, kochne, wrazliwe przyjaciolki.
Czesc z nas darzy sie z pewnoscia wieksza sympatia a inne mniejsza ale jest nas tyle bab ,ze dla kazdego cos milego :)
Tak czy inaczej przekonalam sie juz wielokrotnie (Sprawa z Jutka, nasze porody pod nadzorem, przekazywanie nowin od tych co w szpitalu, teraz sprawa Anaoli) , ze mozemy na siebie liczyc. Czasem sie poklocimy a czasem opieprzymy.
Ktora z Was ma taka naprawde dobra przyjaciolke , ktora wiedzialaby o jej troskach i radosciach tyle co my wiemy o sobie nawzajem???

Dla Was wszystkich i Waszych dzieciaczkow wielki jubuleuszowy calus ode mnie i Maxa.

Ostatnia edycja:
100 lat 100 lat forumowania na Baby Boom :-) Jestem z Wami od listopada a i tak czuję się jak w "rodzinie"! :) Pięknie napisane Emwu, nasze forum jest nie tylko skarbnicą wiedzy ale i najlepszą przyjaciółką ;-) Dziękuję za życzenia i również z tej okazji życzę Tobie i Maxowi wszystkiego co najlepsze oraz wszsytkim innym Mamusiom, aby za rok móc uczcić kolejny Jubileusz :-) .....no i w końcu WIOSNA!!!! choć za oknem i tak ponuro ale już najważniejsze, że jest!!!:-D

Dziewczyny co prawda to dopiero za dwa dni ale co tam - ja swietuje dzisiaj

Wlasnie mija nam rok wspolnego forumowania !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

NIe wazne kiedy , ktora sie dopisala i ile czasu na forum spedza. Nasz pierwszy post zostal napisany 23.03 .
Przez ten rok wiele z nas sie przewinelo. Czesc jest prawie od poczatku a niektore dopiero od wczoraj.

Chcialam z tej okazji NASZYCH URODZIN podziekowac Wam wszystkim za to ze jestescie,.
Mysle ze gdyby forum bylo jak malzenstwo bylybysmy wspanialym jego przykladem.

NA DOBRE I NA ZLE
W ZDROWIU I CHOROBIE.......

Uwazam ,ze Wszystkie bez wyjatku jestescie wspaniale , dobre, kochne, wrazliwe przyjaciolki.
Czesc z nas darzy sie z pewnoscia wieksza sympatia a inne mniejsza ale jest nas tyle bab ,ze dla kazdego cos milego :)
Tak czy inaczej przekonalam sie juz wielokrotnie (Sprawa z Jutka, nasze porody pod nadzorem, przekazywanie nowin od tych co w szpitalu, teraz sprawa Anaoli) , ze mozemy na siebie liczyc. Czasem sie poklocimy a czasem opieprzymy.
Ktora z Was ma taka naprawde dobra przyjaciolke , ktora wiedzialaby o jej troskach i radosciach tyle co my wiemy o sobie nawzajem???

Dla Was wszystkich i Waszych dzieciaczkow wielki jubuleuszowy calus ode mnie i Maxa.
Pięknie napisane :) Dzekuje Wam wszystkim za życzliwośc, pomoc, porady i dobre słowo, Emwu ma rację- naprawdę jesteście dla mnie jak dobre przyjaciółki, które zawsze służą radą :) oby forum grudniówek 2009 z dnia na dzień i z roku na rok dalej tętniło życiem, :) we wtorek wypije lampke wina za Was Kochane :)

reklama
Ale ten czas leci:-D:-D:-D
Nie wyobrażam sobie już dnia bez BB:-)
Mam nadzieję że jeszcze bardzo długo będziemy tu ze sobą pisać:tak:

Sylwik aczemu dopiero we wtorek?
Ja tam sobie chlapnę dzisiaj;-)
Mały dostanie butlę wieczorem..śpi po niej ze 4 godziny więc pół kieliszka zdąży wyparować:-)
A takie święto trzeba oblać:-)

No i od nas też oczywiście ogromne buziaczki:-D

Do góry