kopciuszek2107
Fanka BB :)
Hej laski:-)jak tam dzis zaczyna sie u was dzien?U mnie noc byla troszke gorsza niz poprzednie ale nie jest najgorzej;-)za oknem zima:-(sniegu u nas jest okolo 15 cmkuzwa ta zima sie nigdy nie skonczy?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
ja tez potwierdzam.Mea, narazie wyczytałam w necie, że ochrona owszem jest / 12 m-cy/ ale . . . tylko jeśli zmniejszysz ilość godzin pracy (pracodawca ponoć musi ci na to wyrazić zgodę), przy pełnym etacie takiej ochrony już nie ma.
Któraś to potwierdzi?
no tak...czyli przytrafila ci sie najgorsze rozwiazanie ,bo przezylas faktycznie dwa porody prawie,
Hmm ja 1,5 h i mialam dosc to czemu nie trzymali mnie dluzej chyba dlatego ze uszy ich bolaly jak sie darlam na caly szpital hehedałabyś radę, uwierz to naprawdę nie jest az takie straszne, szczerze to myslałam że ból jest zdecydowanie większy, i dlatego jak położna stwierdziła że mam już 10 cm rozwarcia to byłam mile zaskoczona no przy partych myślałam że umrę ale ja to 2 h parłam, a inne babki w salach obok 10 -30 min i po sprawie
Po dłuzszej nieobecności witam się ponownie!
Nie mam ostatnio zbytnio czasu nadrabiac bo walczyłam z małą o to aby dalej była karmiona piersią, ale coś mi nie wychodzi i chyba dołączę do butelkowych mam.
Nagle moje dziecko odwidziało sobie moją pierś, płacze okrutnie przy karmieniu i zjada z niej tylko tyle aby zaspokoic głód podałam wiec mleko sztuczne i widzę, że jest najedzona i szczesliwa! Ja jednak dalej mam mleko w piersiachh i tak jakoś mi go szkoda... Dziewczyny doradzcie mi proszę czy dalej mam zmuszac moje dziecko do piersi czy jednak dawać butle? Laktatorem niestety nie potrafie zbyt wiele wyciągnąć bo strasznie bolą mnie sutki (mam medele elektryczną) wiec nie proponujcie mi tej metody.
Danielek w ogóle ostatnio nie chce mi jeść. Odwraca główkę od piersi i jest wiercenie się i płacz. Butelki też nie chce...
A teraz siedzi w huśtawce (i ciągnie głowę w przód...) i ogląda MiniMini. I gada do telewizora
Ale chyba się mu powoli nudzi.
No ja wlasnie wczoraj pisalam ze mam podobny problem. Maly do tej pory jadl idealnie a wczoraj szalal za kazdym razem jak go przystawialam. Bylam zmuszona karmic go lyzeczka bo nie zjadl prawie nic przez caly dzien. Nie mam pojecia o co mu chodzilo i mam nadzieje ze mu przeszlo. Moze dzieci maja czasem takie napady.