reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

witwm serdecznie wszystkie mamusie
ja własnie wróciłam z zakupow wykończona jestem bo do miasta mam40 min. drogi samochodem tam obskoczyłam tesco i lidla no i z powrotem takze jak wyjechalam o 11 to dopiero teraz dobilam do domku no wpadlam jeszcze do lumpeksu i kupilam sobie sukienke na chrzciny nowiutka z metką także uchahana jestem
Alanek dal mi czadu tak się rozpłakał w mieście że 15 min. nie mogłam go uspokoic
zgrzał się tak biedny za ciepło go ubralam bo u nas to dziś 12 stopni było
wiec wziełam go do samochodu rozebrałam do rajstopek i dopiero wtedy się uspokoił
wlasnie dlatego troszke mnie ta wiosna przeraza bo nie wiem jak dziecko ubierac żeby go nie przeziebic a za cieplo to jeszcze gorzej tym bardziej że tu mimo że 12 stopni to strasznie wieje i to cieplo to takie pozorne
teraz Alanek śpi w foteliku samochodowym a ja uciekam na kawkę

reklama
zapomniałam dodac dziś moj synek zalatwil nam się w łózko .. doslownie:szok::-D
przebierałam mu rano pieluszke i doslownie na sekunde zostawiłam go gołego a on zrobil taką fontannę że wszystko dookoła mokre więc poszlam po suche ubranko dlaalanka a on w tym czasie ...skupkał się naszczeście wszystko wylecialo na body a nie na łóżko
ale sie nagimnastykowalam żeby to wszystko ogarnąc i posprzatac:-)

Hej!
My dziś po drugim szczepieniu, był cały komplet i Infanrix Hexa , Prevenar i Rotarix :) Oczywiście Lolek zrobił potworną histerię, takie to delikatne to moje dziecię, żadna dziewczynka nie zapłakała a on wył... aż lekarze z gabinetów wychodzili !:D Mój mały beksiulek ;D
No i dziś w ramach testowania różnych lekarzy poszlismy do innej pediatry, i ta to była nawiedzona! Wg wszystko trzeba sterylizować, wanienkę (wannę) szorować godzine roznymi srodkami, zeby przypadkiem dziecko z zarazkami nie miało kontaktu, hehehe, ale się z niej obśmialiśmy jak wyszliśmy :p Będzie trzeba testować następną. Oczywiście co powiedziała na suchą skórę Lolka ? "To zapewne alergia na pokarm mamy" hehe, olałam to ciepłym moczem. Jak jej się zapytałam co poleca do nawilżania, to powiedziała, że przejść na dietę :D ha, potem jej wytłumaczyłam, że nic nowego nie wprowadzałam, to wtedy przeskoczyła, że to pewnie alergia konraktowa itd itp, nawiedzona ! :D Jak zwykle lekarze nie mają innej śpiewki na problemy skórne ;) Na koniec mi powiedziała, że nie pomoże mi skoro ja uważam, że to nie alergia i tak żeśmy się dogadały. Dopiero jak zasugerowałam, żeby przepisała maść robioną to zaskoczyła i grzecznie wypisała receptę ;D
Waga 6800, wzrostu nie mierzyła (bo kolejna która powiedziała "a po co ?"); w głowie i klacie po 44 cm, okolice 80 centyla wszystko, więc cacy :)Najgorsze jest to, że powiedziała, żeby nie chodzić jeszcze na basen (!!!) i poczekać aż będzie po 3 szczepieniu ;/ Nie wiem co o tym myśleć, w sumie mam ochotę ją olać i tak Lolka zapisać, ale jeszcze się skonsultuję z innym lekarzem. Tak jak napisałam wcześniej ona była strasznie nawiedzona ;)

desmont wlasnie ja mialam cc i co z tego jak mialam 10 cm wszystkie skurcze az do partych parlam parlam i zostalo tylko wypchnac maluszka mozna powiedziec ze przezylam dwa porody bo juz byl prawie nisko ale jednak glowka niechciala wyjsc i wcale mnie n ie ciekawi jakby to bylo jakby tamta droga wyszledl :no::no::no: porod to koszmar molze stwierdzam to po tym ze bol poporodowy jak i porodowy zwijajaca sie macica polaczona z bolem po cc tragedia ..... :no::wściekła/y:

tyle fajnie sa planowane cc i porody sn ze widzi sie dziecko odrazu po urodzeniu ja mialam narkoze zobzczylam dopiero po 2 godz na chwile potem az rano

Skąd ja to znam!!! Tylko ja to przeć nie mogłam i musiałam zaciskać na partych - super sprawa ;/

Hej!
My dziś po drugim szczepieniu, był cały komplet i Infanrix Hexa , Prevenar i Rotarix :) Oczywiście Lolek zrobił potworną histerię, takie to delikatne to moje dziecię, żadna dziewczynka nie zapłakała a on wył... aż lekarze z gabinetów wychodzili !:D Mój mały beksiulek ;D
No i dziś w ramach testowania różnych lekarzy poszlismy do innej pediatry, i ta to była nawiedzona! Wg wszystko trzeba sterylizować, wanienkę (wannę) szorować godzine roznymi srodkami, zeby przypadkiem dziecko z zarazkami nie miało kontaktu, hehehe, ale się z niej obśmialiśmy jak wyszliśmy :p Będzie trzeba testować następną. Oczywiście co powiedziała na suchą skórę Lolka ? "To zapewne alergia na pokarm mamy" hehe, olałam to ciepłym moczem. Jak jej się zapytałam co poleca do nawilżania, to powiedziała, że przejść na dietę :D ha, potem jej wytłumaczyłam, że nic nowego nie wprowadzałam, to wtedy przeskoczyła, że to pewnie alergia konraktowa itd itp, nawiedzona ! :D Jak zwykle lekarze nie mają innej śpiewki na problemy skórne ;) Na koniec mi powiedziała, że nie pomoże mi skoro ja uważam, że to nie alergia i tak żeśmy się dogadały. Dopiero jak zasugerowałam, żeby przepisała maść robioną to zaskoczyła i grzecznie wypisała receptę ;D
Waga 6800, wzrostu nie mierzyła (bo kolejna która powiedziała "a po co ?"); w głowie i klacie po 44 cm, okolice 80 centyla wszystko, więc cacy :)Najgorsze jest to, że powiedziała, żeby nie chodzić jeszcze na basen (!!!) i poczekać aż będzie po 3 szczepieniu ;/ Nie wiem co o tym myśleć, w sumie mam ochotę ją olać i tak Lolka zapisać, ale jeszcze się skonsultuję z innym lekarzem. Tak jak napisałam wcześniej ona była strasznie nawiedzona ;)

Skąd ja to znam!!! Tylko ja to przeć nie mogłam i musiałam zaciskać na partych - super sprawa ;/

Nie dziwi mnie to ze nie kazala isc na basen skoro kaze tak sterylizowac wszysko:-Dpozatm co ma szepienie do basenu:confused:
A masc robiona jest super:tak:

KARNITYNKO pomocysama pisalas ze masz wanne z hydromasarzem,wiec jak to jest?Dlugo macie taka?Dziewczyny daly mi niezlego klina...az mi smutno.

Ostatnia edycja:
Swoja dorga ciekawe ktora z nas zaciazy po raz kolejny jako pierwsza? :-) Kiedys byly zawody ktora urodzi jako pierwsza to teraz mozemy zrobic taki konkurs :-D
Hehe. Myślę, że Akozka skoro chce;) Choć wiem, że powinna zaczekać, ale coś czuję, że jej chęci zwyciężą;-)

Witam wszystkie grudnióweczki :-)
Chciałabym do Was dołączyć. Co prawda termin miałam na styczeń 2010, ale 12 grudnia urodziła się moja córeczka - Ania. Tak więc zostałam grudniową mamą z 36 tyg ciąży ;-). Mała ważyła 3170 i mierzyła 56cm. Ponadto jestem mamą dzieci rok po roku. Między moimi córami, jest ciut ponad 11 miesięcy różnicy wiekowej :-). Starsza córa Julka urodziła się w styczniu 2009 z wagą 4400 i 62 cm. Tak więc mam dwie kochane córeczki z jednego rocznika ;-)
Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona ;-)
Super, że do nas zawitałaś:)

reklama
Do góry