reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2009

czesc dziewczyny!!
kurcze antek znow nie dostal szczepionki:( chrostki mu zeszly ale dzis dostal rozwolnienie!!! od rana kupkuje jak szalony:( wlasnie zapodalam mu smecte,mam nadzieje ze pomoze bo tyleczek juz ma obszczypany pomimo ze po kazdej kupce myje dupcie malemu.
Powiedzcie mi jakie mleczka dajecie swoim pociechom??? bo ja wlasnie zastanawiam sie nad zmiana mleczka bo przy enfamilu zbankrutuje!!! puszka ,ktora starcz nam na ledwo 3dni kosztuje 29zł!!! doradzcie kochane!!!
też podawałam je Filipkowi zanim postawili diagnoze ze ma skaze, i dlatego rozumiem Cię, to mleko jestdrogie a juz tym bardziej że Antoś dużo je, dziewczyny dają bebilon, albo Nan, ja dawałam Nan tylko przez tydzień, ale z tegoco wiem toobydwa mleczka są dobre:tak:

reklama
az mi ciarki przeszyly cale cialo..... ja nie wiem czy bym umiala... kurde tacy sa lekarze... dlatego i ja sie balaam o Julke... bylo juz 2 tyg po terminie dodatkowo julce raz spadalo raz rozlo tetno ale dla nich wszystko to bylo normalne.....ehhhhh łzy sie cisna do oczu...

Martus przykro mi z powodu Kubusia... nawet nie wiedzialam dopiero teraz przeczytalam i zazdroszcze ze sie tak swietnie trzymasz... jestes widac silna kobieta.... domyslam sie ze w takich sytuacjach czas nie leczy ran... w koncu to wasze malenstwa... ja sie przez cala ciaze martwilam tylko by nie poronic itd..... moja kolezanka poronila w 8tyg przez lekarzy.. wiedzieli ze sa komplikacje ale ze tak pwoiem olali ja!!!!!!
Ja dlatego Daffi martwiłam sie o Was , bo pamietam ,ze tez pisałaś o skokach tetna..i dlatego pisałam zebyś to sprawdzala i konsultowala z innym lekarzem...wtedy nie chciałam opisywac tego co sie stało z dzieckiem mojej kolezanki ,bo niepotrzebnie moze bym nasiala paniki, ale byłam na to już bardzo wyczulona ...

Ostatnia edycja:
Mam takie głupie pytanie :-) Kilka dni temu pytałam ile butli powinnam kupić... to już wiem ;-) Ale nie wiem w jakich rozmiarach :baffled: no i ile smoczków do tych butli :confused:

A już myślałam, że prawie wszystkie macie za soba chrzest a tylko ja na szarym końcu zostałam ;)
na szarym koncu to my bedziemy pewnie...wciaz temat slubu z chrzcinami nie zakonczony...Dałam mojemu czas do zastanowienia sie do konca tygodnia...Jak nie zdecyduje sie na okrejenie swojej listy gości tak zeby wyszlo przyjecie a nie wesele to zalatwiam same chrzciny jak najszybciej...a jak jakos okroimy ta liste do rozsadnej liczby gosci to zrobimy chrzest ze slubem jakos czerwiec/lipiec...

Mam takie głupie pytanie :-) Kilka dni temu pytałam ile butli powinnam kupić... to już wiem ;-) Ale nie wiem w jakich rozmiarach :baffled: no i ile smoczków do tych butli :confused:
rozmiary butli zależa głównie od tego ile Twój synek wypija za jednym razem :) np Filip wypija nie więcej niż 100-110 ml na jednym posiedzeniu, więc ja mam jeszcze butelki125 ml:blink:a co do smoczków to wystarczy jak każda z butelek bedzie miała swój smoczek ;)

na szarym koncu to my bedziemy pewnie...wciaz temat slubu z chrzcinami nie zakonczony...Dałam mojemu czas do zastanowienia sie do konca tygodnia...Jak nie zdecyduje sie na okrejenie swojej listy gości tak zeby wyszlo przyjecie a nie wesele to zalatwiam same chrzciny jak najszybciej...a jak jakos okroimy ta liste do rozsadnej liczby gosci to zrobimy chrzest ze slubem jakos czerwiec/lipiec...
połączenie obydwu ceremonii ma swoje plusy ;) i moim zdaniem to rozsądne wyjście :) (głównie patrząc na względy finansowe;))

HE HE U NAS ZARESZYNY PELNA PARA BYLY ,TESCIE ,MOI RODZICE ,KOLACJA JAK TA LALA , KWIATY DLA PRZYSZLEJ TESCIOWEJ ,DLA PRZYSZLEGO TESCIA WINO.JAREK POPROSIL O MOJA REKE MOICH RODZICOW , ( CI SIE ZGODZILI BO WYJSCIA NIE MIELI) JAREK PADL NA KOLANO I ZAPYTAL " CZY ZOSTANIESZ MOJA ZONA?" NO JA PIERDZIELE TAK MI SIE SMIAC CHCIALO Z NIEGO ZE MASAKRA ,AZ SIE PORYCZALAM ZE SMIECHU ,POWIEDZIALAM ZEBY WSTAL I POPELINY NIE ROBIL BO SIE ZAWSTYDZILAM HAHAHA WKURZYL SIE BO MIALO BYC ROMANTICO A JA ZAS Z CZYMS MUSIALAM WYSKOCZYC !NO ALE PIERSCIONEK WZIELAM HAHAHA A ON WYBACZYL I POWIEDZIAL ZE TAKA MNIE KOCHA ! NO ALE GLUPIO MI BYLO PRZEZ TYDZIEN CHYBA BO SIE BIEDNY NASTARAL ,ZORGANIZOWAL WSIO Z RODZICAMI I TESCIAMI Z TAJNIAKA ITP...:-D:-D:-D

No padlam z tych zareczyn :laugh2::laugh2::laugh2: Faceci jak czasem cos wymysla to nie wiadomo czy smiac sie czy plakac :-)

czesc :)
to ja paranoiczka :-D wiecie o ten sters paranoja panika placz z byle powodu byl chyba na okres :-D hehehee w sumie niewiem ale:
-od rana wszystko mnie wkurza
boli brzuch jak na okres
no i przed chwila zobaczylam jakies brazowe plamienia he moze to okres .... sie zbliza,,, he

Albo plamienie implantacyjne... ;-) Zartuje oczywiscie :-D Super ze jest ok!

Jestem po wizycie a raczej po walce:wściekła/y: Oczywiście jak na złośc mojej pani doktor nie było w przychodni bo jest na urlopie i wyjechała (inaczej bym do niej prywatnie poszła) no wiec w zastępstwie inna pani pediatra... oczywiście maga wielka koleja do niej, załamałam się, ale się wykłóciłam w poczekalni bo rózne dzieci czekały, w większości z jakims wirusem biegunkowym:-( weszłam bez kolejki a tam kolejne rozczarowanie w gabinecie bo Pani doktor tez zła bo chciała wcześniej wyjśc a tu tyle pacjentów:no:
Powiedziałam jej że mały gorączkuje, kazała go rozebrać do badania, no i rozbieram go i słyszę: Proszę szybciej dziecko rozbierać, jak ja się wkurzyłam:wściekła/y: odburknęłam jej, że szybciej to ja nie dam rady bo to dziecko a nie zabawka:no:
Zbadała go, osłuchała, zajrzała w gardło i jest oki, możliwe ze dopiero coś sie wykluwa, mam brać witaminy, często przystawiać do piersi i w razie czego paracetamol podać.
Na szczęscie nie psika i nie kaszle a temp 37,5.

Jaka malpa :no:

są plusy i minusy..można się przyzwyczaić..ja sobie bardzo chwaliłam pobyt w szpitalu i sam poród..a w ostateczności można skorzystać z polskich klinik gdzie przyjmują wszyscy możliwi lekarze.
Najważniejsze,że jest forum BB czyli KOMPENDIUM wiedzy:) tyle co się dowiedziałam tutaj to nie znalazłam we wszystkich książkach:)

Podpisuje sie pod caloscia :tak:

Asiu, a Ty wprowadzanie nowych rzeczy do diety dziecka z kimś konsultowałaś ? BO dzisiaj zapytałam się pielęgniarki środowiskowej jak u mnie była czy mogę już odawac troszkę jabuszka itp to myślałam że mnie wzrokiem zabije!!! i kategorycznie zabroniła podawać mi czegokolwiek przed 5-6 miesiącem. a i kazała napletek Filipkowi ściągac podczas kąpieli, a w szpitalu odradzali.. t ja juz zgłupiałam, ścągać czy nie ściągać- o to jest pytanie...???

Ja nie sciagam i mam nadzieje ze bedzie ok.

A jesli chodzi o straty to bardzo boli. Niestety znam ten bol :-( Poronilam w 8 tygodniu. Na dodatek stalo sie to w nocy z 31 grudnia na 1 stycznia. Bylam sama na sali (a bylo 8 lozek). Lezalam i patrzylam na fajerwerki i ryczalam. Do dzis jak slysze fajerwerki mam lzy w oczach... Cale szczescie juz w marcu bylam w ciazy i jest moj Misio :happy2: Ale tamego Aniolka nie zapomne nigdy...

ja kupilam kilka ale smoczki mam po 1 do kazdej tylko do kaszki mam wymienny.... kup smoczki te 3m+ jesli kupujesz aventa... co do rozmiarow to my mamy butle malutka do soczkow i herbatek 125ml, do mleka i kaszki korzystam z aventa 260ml i mam 330ml ale z niej jeszcze nie korzystam az tyle mleka nie musze robic... kup sobie najlepiej te 260ml i chyba ze wolisz wieksze no i mniejsza do herbatki i soczkow tego i tak nie podaje sie iwele....

reklama
połączenie obydwu ceremonii ma swoje plusy ;) i moim zdaniem to rozsądne wyjście :) (głównie patrząc na względy finansowe;))
mi głównie chodzi o to ,że nie znosze tego typu imprez (tzn chodzi mi o te przyjecia) i chcialabym miec to z glowy za jednym razem ,ale z drugiej strony skoro moj Radek ma tylu gosci bez ktorych sie nie mozna obejsc to z takim malym dzieckiem nie da sie zorganizowac tak hucznej imprezy, wiec albo przyjecie w gronie najblizszych 2 w 1 ,albo ślub bedzie musial poczekac...

Ostatnia edycja:
Do góry