D
daffodill
Gość
no tak ale zniknela a ja nie wiem o co lotto...widze ze nessi zadzialala zanim ja dziecko nakarmilam
a moja Agatka dzis odkryla LUSTERKO![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
no tak ale zniknela a ja nie wiem o co lotto...widze ze nessi zadzialala zanim ja dziecko nakarmilam
a moja Agatka dzis odkryla LUSTERKO![]()
hehe;-) Ale wiesz wkurzające jest to, ze to co dobre to kosztuje:-( pokazałam te nosidło, że jest fajne, niekoniecznie cena:-( może da radę znaleźć jakiś zamienik;-)No tak pewnie,jak mi takie kupisz to bardzo chetniemnie na takie nie stac
![]()
Ale się cieszę, ze jest dobrze!!!! Daffi super!!! Zobaczysz teraz juz bedzie tylko lepiej;-)witam sie i ja:-)
nie zapeszajac dzis dzien dobrych nowin... maz przeprosil mnie za wszystko az lzy mial w oczach .... drugi ra widzialam jak placze...powiedzal ze kocha tylko mnie i julke i tylko my sie liczymy, jestesmy najwazniejsze, obiecal mowic juz same mile slowa do mnie i na mnie i nie krzyczec.. bedzie staral sie byc przykladnym mezem i ojcem... no zobaczymy staram sie w to wierzyc.... idac mu szanse bo kazdy na nia zasluguje:-) mam nadzieje ze bedzie juz tylko lepiej... na pewno nie od raza ale stopniowo trzeba wszystko naprawiac bo nie mozna tak sie klocic.. jeszcze niedawno na forum go chwalilam i masz tu babo... jak to sie mowi "nie chwal dnia przed zachodem słonca".. widzialam ze nessi ma podobnie tylko ze ona ze swoim synusiem hihihihi
moje malenstwo znow jak zasnelo o 20:30 tak wstalo wlasnie na jedzonko i teraz w bujaczku je swoje piastki i kloci sie z nimi:-) ten kleik dobrze ja trzyma i nie ejst w stanie zjesc nawet 120ml....
kupilam wczoraj Pentacrem i jest tez rewelacyjny..... ani sladu wysypku i nie musze smarowac co chwile....:-)
ostatnia nowinka to taka ze moj brat miał dzis 1 egzamin na prawo jazdy i zdał:-) ale sie ciesze...a zbieral sie za niego chyba 2 lata... mial oplacone wszystko, kurs skonczony wystarczylo zaplacic za egzamin i probowac swych sil...a on z tym czekal chyba ponad rok czasu.... ale moze sie oplacilo... moze wczesniej nie udalo by mu sie za 1 szym razem... tak czy siak zazdroszcze mu:-)
podaj maila to przesle
a masz program do otwierania plików PDF????
wysłąłąm:-)
w takim razie masz ten program bo język niemowląt wlasnie jest w fromacie PDF
Podaje codziennie,czasami dwa razy a czasami tylko raz na noc.Dawalam je corce,teraz daje Patrykowi i nie wiem co to kolka:-)nie wiem czy to dzieki kropelkom,czy po prostu moje dzieci nie maja z tym problemu;-)
pijesz karmi jak karmisz cyckiem??
kurcze,,poplacze sie dzis.... zle mi jakos a i jeszcze moje cyce chyba juz nie karmia malej tak dobrze jak kiedys... a tak bardzo chce ja jak najdluzej karmic:--
-(jeszcze walcze jak sie da ale i ona cos sie buntuje bo jak jej za malo leci to sie zlosci i tak placzemy obydwie.... ona z(chyba) glodu a ja z bezsilnosci........
![]()
aaa i martwie sie o te moja malenka..... cholera uparciuszek jeden znow glowe tylko na jedna strone trzyma... a jak chce z nia cwiczyc zeby druga tez zauwazala,,, to placz ze nie wiem,,,, spazmy normalnie ja lapia,,,,,,, ech,,,, no nie wyrabiam
o oczkach nawet nie wspomne,,,, te krople nic jej nie pomogly!!!!!!!!!!!!!
gratuluje postepów z małym tyrankiem :-)
Ja bym sprobowala wczesniejnie rob sobie zadnej diety bo ja ci babo mowie ze twoj przystojniak nie ma skazy;-)nie zrob takiego bledu co ja,nie stosuj diety
bo ja niepotrzebnie ja mialam
![]()
Cherie skąd masz ten suwak Kłapouszkowy?Jest boski!!
Oj wybaczam, wybaczam nawet nieprzespane noce - ale o tym poniżej
No to może zrobię sobie dzisiaj bawarke)
Teraz jest o 18:00ale chyba znowu małego rozregulowałam!
![]()
I teraz:
''Nie chwal dnia przed zachodem słońca!''
Wczoraj małego pochwaliłam, że wstaje tylko na 3 karmienia i co ?
Od 19:00 spał do 22, potem do 01;30 i co ? i się wyspał!
Cała noc na czuja bo młodego do łóżka wziełam i kimałamsnu!
Ma ktoś instrukcję obsługi snu niemowlaka na zbyciu w formacie PDF ? :-)
witam sie i ja:-)
nie zapeszajac dzis dzien dobrych nowin... maz przeprosil mnie za wszystko az lzy mial w oczach .... drugi ra widzialam jak placze...powiedzal ze kocha tylko mnie i julke i tylko my sie liczymy, jestesmy najwazniejsze, obiecal mowic juz same mile slowa do mnie i na mnie i nie krzyczec.. bedzie staral sie byc przykladnym mezem i ojcem... no zobaczymy staram sie w to wierzyc.... idac mu szanse bo kazdy na nia zasluguje:-) mam nadzieje ze bedzie juz tylko lepiej... na pewno nie od raza ale stopniowo trzeba wszystko naprawiac bo nie mozna tak sie klocic.. jeszcze niedawno na forum go chwalilam i masz tu babo... jak to sie mowi "nie chwal dnia przed zachodem słonca".. widzialam ze nessi ma podobnie tylko ze ona ze swoim synusiem hihihihi
moje malenstwo znow jak zasnelo o 20:30 tak wstalo wlasnie na jedzonko i teraz w bujaczku je swoje piastki i kloci sie z nimi:-) ten kleik dobrze ja trzyma i nie ejst w stanie zjesc nawet 120ml....
kupilam wczoraj Pentacrem i jest tez rewelacyjny..... ani sladu wysypku i nie musze smarowac co chwile....:-)
ostatnia nowinka to taka ze moj brat miał dzis 1 egzamin na prawo jazdy i zdał:-) ale sie ciesze...a zbieral sie za niego chyba 2 lata... mial oplacone wszystko, kurs skonczony wystarczylo zaplacic za egzamin i probowac swych sil...a on z tym czekal chyba ponad rok czasu.... ale moze sie oplacilo... moze wczesniej nie udalo by mu sie za 1 szym razem... tak czy siak zazdroszcze mu:-)
mialam tak samo! i przyznaje ze poszlam na latwizne z ta butla, i z jednej storny sie ciesze bo maly sie najada a i ja mam spokoj ale z drugiej ta wiez z dzieckiem podczas karmieniaJa pół Warszawy zjechałam i nigdzie nie było (serio chyba z 15 aptek zaliczyłam). Dopiero w takiej przy domu poszłam i poprosiłam, zeby zamówili i na następny dzień było![]()
Oj widzę, że mamy podobne problemy. My z nierównym kładzeniem główki walczyliśmy od pierwszych dni (mały całą końcówkę ciąży leżał z jednej strony brzucha i stąd ta asymetria). Potem udało się z tego wyjść, a od paru dni znów masakra ;/ Walczymy takimi sposobami jak wcześniej i rezultaty są prawie natychmiastowe. Nieduże, bo nieduże, ale pojawiły się po dwóch dniach.
1. Ciągły parawanik po "ulubionej" stronie z pieluszki na jakimś pudełku albo czegoś innego równie monotonnego kolorystycznie.
2. Noszenie bokiem tak żeby ciążenie kierowało głowę na drugą stronę choć trochę
3. karmienie tylko z głową skierowaną w tę niedziałającą stronę, czyli u nas z lewego cyca spod pachy a z prawego normalnie
Wrzaski sa potworne, jakbyśmy go ze skóry obdzierali (bo mu zasłaniamy świat z ulubionej strony), ale trzeba to przetrzymać, lepsze to niż łażenie na rehabilitację 3 razy w tygodniu! Trzymam za Was kciuki)))
A z oczkami nic nie pomogę, u nas uciskanie masowanie rumianek sól fizjologiczna, nic nie pomaga na dłużej niż 1-2 dni. Kolega powiedział, zeby jak najszybciej iść na odtykanie kanalików do okulisty bo u nich to się rok ciągnęło,a im później się ten zabieg robi tym bardziej nieprzyjemny dla dziecka.
Ech, ja to od drugiej nocy w szpitalu ciągle walczę o laktację. Laktator stał się moim najlepszym przyjacielem, bez którego byłaby dupa zbita, a nie karmienie.
Czasem aż wstyd się przyznać, miałam nadzieję, że już stracę całkowicie ten pokarm. Wtedy nie mogłabym się winić o to ,że się poddałam...
hehehhee! padłamOj wybaczam, wybaczam nawet nieprzespane noce - ale o tym poniżej
No to może zrobię sobie dzisiaj bawarke)
Teraz jest o 18:00ale chyba znowu małego rozregulowałam!
![]()
I teraz:
''Nie chwal dnia przed zachodem słońca!''
Wczoraj małego pochwaliłam, że wstaje tylko na 3 karmienia i co ?
Od 19:00 spał do 22, potem do 01;30 i co ? i się wyspał!
Cała noc na czuja bo młodego do łóżka wziełam i kimałamsnu!
Ma ktoś instrukcję obsługi snu niemowlaka na zbyciu w formacie PDF ? :-)
ja tez mam nadzerke ale ginka powiedziala ze sama zaniknie... chociaz moja mama miala wypalana.... i chyba wlasnie przez to mam czesto stany zapalne:/mataka miedzy 3 a 4 miesiacem dziecku zmienia sie uklad w buzi jezyczka i inaczej zaczyna polykac wtedy czesto dzieci odrzuca cyca ale jak bedziesz walczyla to zlapie go i bedzie ciagnac dalej..tylk onie przestawiaj!!!
a na wiecej mleka ricinus communis 5CH, duzo wody i piwo karmi
trzymam kciuki!!
dziewczynki dietke rozeslalam jak o kims zapomnialam to pisac na prv to wysle
i co zrobi zta nadzerka o ja tez mam;/
i nie iwem ile czekac bo podobna ma sama sie wchlonac..
ale jakos i sie nie wydaje;/
a ja dzis pospalam az do 8 nie wiem co sie mojemu synkowi stalo ale tak mi peka glowa ze ledwo chodze i widze na oczy..;/
z nerwow chyba zanika mi mleko;/ musze juz 2 razy na dzien dawac sztuczne;/
niby jesem zmeczona scaganiem ale zal mi dupe sciska ze zanika;/
jade kupic sobie cos na chrzest..chociaz jeszcze nnie mamy daty
ale chcemy na piczatku kwietnia![]()
ja tez nie wierze:/Ja mialam nadzerke od pierwszej wizyty u ginekologachodzilam ja az 7 lat
dopiero przed ta ciaza sie jej pozbylam:-)teraz mam spokoj;-)pamietajcie ze przy nadzerce moga czesto wystapic stany zapalne,moga wystepowac czesciej uplawy.
Ja nie wierze ze ona moze sie wchłonacczemu mi sie nie wchloneła?Po pierwszej ciazy sie powiekszyla.
A p[owiedzcie mi czemu ja nie widze swojej dietki????Wszystko ladnie pieknie jest "niby' a jak chce otworzyc zalacznik to nic nie maco jest nie tak?