reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

aaa i martwie sie o te moja malenka..... cholera uparciuszek jeden znow glowe tylko na jedna strone trzyma... a jak chce z nia cwiczyc zeby druga tez zauwazala,,, to placz ze nie wiem,,,, spazmy normalnie ja lapia,,,,,,, ech,,,, no nie wyrabiam
o oczkach nawet nie wspomne,,,, te krople nic jej nie pomogly!!!!!!!!!!!!!

Bo krople nie pomogą :/ trzeba masowac a krople tylko wtedy zapodawac kiedy znowu pojawia się żywa ropa (zielona), białawe i żółte przemywać ( 2 krople do oczka pod powieke) solą fizjologiczną i znowu masowac , ja u siebie powoli widzę efekty, fakt faktem ,że raz lepiej raz (__)__) ale już nie ropieje mi bez przerwy .....

A tak od mej osoby powiem ,że idę w kime bo to pewnie moje ostatnie dłuzsze spanko bedzie :0
Młody ''pćunia'' od 19:00, zatem liczę, że do 00:00 POŚPI :)
Powoli juz wydłuzają mi się karmienia a jemu sen, jak kiedyś karmiłam w nocy 4 nieraz i 5 razy tak teraz już 3 :)) łiii ...

reklama
Nessi moja tez od 19 spi
wczoraj tez ja tak połozyłam i obudziła sie o 1.50
mysłałam ze jej sie pomiesza i bedzie krocej spała
bo wczesnie szła spac o 20
ciekawe o ktorej dzis zacznie wrzeszczec
bo ona straszliwie płacze po tak długiej przerwie
raz przez nia wysypałam całe mleko
bo taka awanture zrobiła

gratuluje postepów z małym tyrankiem :-)

A jeszcze apropo kryzysu laktacyjnego to powiem Wam, iz, że, ......normalnie mi cycki chyba rozsadzi ...ja takiego nawału pokarmu to nie miałam od pobytu w szpitalowie. I może jestem chuda ale możecie sobie wyobrazić chudzielca z dwoma głowami na klacie ?:D To jest dopiero MATRIX!

Wiadomo, po karmieniu efekt wizualny juz zanika ;) hehe

Nessi moja tez od 19 spi
wczoraj tez ja tak połozyłam i obudziła sie o 1.50
mysłałam ze jej sie pomiesza i bedzie krocej spała
bo wczesnie szła spac o 20
ciekawe o ktorej dzis zacznie wrzeszczec
bo ona straszliwie płacze po tak długiej przerwie
raz przez nia wysypałam całe mleko
bo taka awanture zrobiła

gratuluje postepów z małym tyrankiem :-)
U mnie podobnie po tak długiej przerwie ...... ryk jak Cię tylko mogę, w dodatku jak sie młody źle zainstaluje z kuchnią podreczną to umie pokąsać :) dziąsłami ... a jak ciągnie! matko! ...... normalnie czuję jak mi zeby do piersi schodzą!

a ja ponawiam pytanie z rana
pewnie bardziej do mam ktore maja juz starsze pociech

moja mała obraca sie na boki
i czy ta główka ma byc tak bardzo wygieta???
normalnie nam dorosłym to by kregosłup strzelił w odcinku szyjnym:baffled:

U mnie podobnie po tak długiej przerwie ...... ryk jak Cię tylko mogę, w dodatku jak sie młody źle zainstaluje z kuchnią podreczną to umie pokąsać :) dziąsłami ... a jak ciągnie! matko! ...... normalnie czuję jak mi zeby do piersi schodzą!

ale sliczny jest to mu musisz wybaczyc :-)

chodzi o to, że to ciemne piwo bezalkoholowe, byle jakie pasuje :-)
Wiesz, ja jak sciagalam laktatorem tak bez pomocy Lolka to tez max 40 wyciągałam, a jak przykladam go spod pachy do jednego cyca, to wtedy z drugiego nawet 100 wyleci :-)
zazdroszcze. ja sie poddalam i juz mi mleko zanika, z 2 cyckow nawet 20 ml nie poleci. od jutra pije karmi i moze co to da.
to JA!!!!!!!!!!
juz wiem:D

A jeszcze apropo kryzysu laktacyjnego to powiem Wam, iz, że, ......normalnie mi cycki chyba rozsadzi ...ja takiego nawału pokarmu to nie miałam od pobytu w szpitalowie. I może jestem chuda ale możecie sobie wyobrazić chudzielca z dwoma głowami na klacie ?:D To jest dopiero MATRIX!

Wiadomo, po karmieniu efekt wizualny juz zanika ;) hehe
jescze raz zazdraszczam:(

witam sie wieczorni i ja.. troszke naprodukowalyscie, czytalam tak na szybko......
ja tez chce ta dietke... justysia006@wp.pl

pytalam administratorke bb o te emoty by byly takie jak na gg... napisala mi ze to jewst ich nastepnym celem ale nie napisala kiedy zamierzaja to wprowadzic.....

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
kurcze,,poplacze sie dzis.... zle mi jakos a i jeszcze moje cyce chyba juz nie karmia malej tak dobrze jak kiedys... a tak bardzo chce ja jak najdluzej karmic:-:)-:)-(jeszcze walcze jak sie da ale i ona cos sie buntuje bo jak jej za malo leci to sie zlosci i tak placzemy obydwie.... ona z(chyba) glodu a ja z bezsilnosci........:confused:
Karola, też miałam ten problem, właściwie to dalej mam. Koleżanka mi mówiła, że kryzys laktacyjny jest częsty ok 3 m-ca. Ja walczę. Zakupiłam oczywiście na wszelki wypadek sztuczne mleczko, ale podaję sporadycznie, jak mi opedzluje dwie piersi i jeszcze się denerwuje, wtedy max 60ml mu dorobię. Ja zaczęłam pić karmi, bawarkę, w ogóle zwiększyłam ilość płynów, no i bardzo często przystawiam Franka do piersi. Myślę, że u mnie nerwy powodują kryzys, przez weekend jak miałam gości i się wyluzowałam było lepiej, aż 90ml wyciągnęłam z jednej piersi, a dziś od rana znowu nerwy i młody mi "ciąga" sutki bo mu nie leci. Tak więc spokój i praca nad laktacją. Powodzenia
a ja ponawiam pytanie z rana
pewnie bardziej do mam ktore maja juz starsze pociech

moja mała obraca sie na boki
i czy ta główka ma byc tak bardzo wygieta???
normalnie nam dorosłym to by kregosłup strzelił w odcinku szyjnym:baffled:
Ja myślę, że to normalne. Staś jak był mały to się tak bardzo wyginał żeby się przekręcić czy to na bok, czy z pleców na brzuch lub odwrotnie. Franek teraz zaczyna kombinować z plecków na bok lub brzuch i też widzę, że głowę odchyla do tyłu przy tym manewrze. Może to coś jak ogon u kota :-) hi hi hi

Luuuuzna gratuluję przyszłego zamążpójścia :-) Najlepszego!

Do góry