reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

ja wczoraj se u gina w koncu bylam..
troche po mnie pojechal ze dopiero teraz wpadłam :p
i se mi powiedzial ze mam nadżerkę na szyjce..;/
a poza tym macicy jeszcze troche brakuje do swoich rozmiarów..
a tak to mozna se seksowac :-D

no i przepisal mi AZALIĘ ;)

a do mamy jakos mialam nie po drodze.. i nie poszłam :)

reklama
ale sliczny jest to mu musisz wybaczyc :-)

Oj wybaczam, wybaczam nawet nieprzespane noce - ale o tym poniżej :)

Ja bym sprobowala wczesniej:tak:nie rob sobie zadnej diety bo ja ci babo mowie ze twoj przystojniak nie ma skazy;-)nie zrob takiego bledu co ja,nie stosuj diety:tak:bo ja niepotrzebnie ja mialam:tak:

No to może zrobię sobie dzisiaj bawarke :))

Wow, wcześnie. U nas przed 19.00 bo o 19.00 Martynka już smacznie śpi do 1 prawie:) Kiedyś zasypiała o 20.00, no ale:p Poprzestawiało jej się;D
Teraz jest o 18:00 :) ale chyba znowu małego rozregulowałam! :)

I teraz:

''Nie chwal dnia przed zachodem słońca!''
Wczoraj małego pochwaliłam, że wstaje tylko na 3 karmienia i co ?
Od 19:00 spał do 22, potem do 01;30 i co ? i się wyspał!

Cała noc na czuja bo młodego do łóżka wziełam i kimałam :baffled: snu!

Ma ktoś instrukcję obsługi snu niemowlaka na zbyciu w formacie PDF ? :-)

Kasiu przeczytalam juz ta dietke jest swietna od jutra zaczynam:)
Ja poprosze maarta100@interia.pl

Myślę, że nosidło to badziew że hoho.... a co do szelek to hmmm ciekawie to wygląda, ja dla Antka szelki kupiłam, ale chodzenie obeszło się bez nich, za to prydały się jak go na sankach woziłam to miałam czym go przypiąc bo skubaniec lubił płatać figle i schodzić z sanek w trakcie jazdy;-)
Ja mam taką sama z NATI :) ale nie idzie tego rozebrać - tfu! a raczej się w to ubrać tak by wykorzystac całość materiału ;)
Kochana naucz się wiązania kieszonka a zobaczysz ze niewiele chusty zostaje;-) a pozostałośc wiążesz w kokardkę;-)
Ma ktoś instrukcję obsługi snu niemowlaka na zbyciu w formacie PDF ? :-)

Hehehe a "usnij wreszcie" nie pomaga??;-) w języku niemowląt było jeszcze o usypianiu ale nic nowego tam nie znajdziesz;-)

Właśnie zabrałąm się za nadrabianie- Kopciuszku, dziekujemy z Lidką za zyczenia:)
Ja mam takie nosidełko- kolezanka mi pozyczyla. Ale nie wiedzilam ze w nim mozna nosic na tyle sposobow! Musze popróbowac bo jak wkładam Lidke tak brzuszkiem do brzuszka to jej sie nie podoba. U nas sprawdzilo sie jak mala miala kolki i mi juz rece odpadaly. Teraz uzywam sporadycznie- jak nie chce jej sie lezec a ja chce pozmywac albo poodkurzac- wtedy Lidzia do nosidla aja sobie latam z odkurzaczem

Jeżeli chodzi o nosidła to tego typu są bezpieczne dla dziecka
Nosidło ergonomiczne BONDOLINO jasno niebieskie (941773217) - Aukcje internetowe Allegro
cena też powalająca ale może gdzieś tansze można znaleźć...
One mają wiązanie podobne do chusty, chodzi o to, że dziecko nie wisi w nosidle tylko jest podtrzymywane więc nie są obciążone stawy;-), efekt taki jak w chuście, jakby ktoś trzymał dziecko na rękach.
Oczywiście roczniaka można już nosić dowolnie, mówimy o młodszych dzieciaczkach.

Hej laseczki ja sie zabieram za sprzatanie bo cala chata musi blyszczec na czwartek powysylalam Wam ta dietke od Kasi moj maly pod karuzelka to zmykam na sniadanie i do roboty;)

Ja się cieszę bo żadnej depresji nie miałam odkąd jest Mała na świecie (depresji odnośnie jej) i żadnej nie planuję;D Mamcia zakochana na zabój w córci;D
Ale tu nie chodzi przeziez o to ze my nie jestesmy w swoich malenstwach zakochane:no:

Jeżeli chodzi o nosidła to tego typu są bezpieczne dla dziecka
Nosidło ergonomiczne BONDOLINO jasno niebieskie (941773217) - Aukcje internetowe Allegro
cena też powalająca ale może gdzieś tansze można znaleźć...
One mają wiązanie podobne do chusty, chodzi o to, że dziecko nie wisi w nosidle tylko jest podtrzymywane więc nie są obciążone stawy;-), efekt taki jak w chuście, jakby ktoś trzymał dziecko na rękach.
Oczywiście roczniaka można już nosić dowolnie, mówimy o młodszych dzieciaczkach.

No tak pewnie,jak mi takie kupisz to bardzo chetnie:-Dmnie na takie nie stac:no:

NESSI nie martw sie,moj maly dzis tez budzil sie czesto,no ale spal dalej:-)
No i powiem ci ze super masz teraz sygnaturke:tak:

reklama
TYLKO JAK JA JA MAM PRZYSTAWIAC CZESTO JAK ONA CZESCIEJ NIZ CO 2,5- 3 GODZ NAWET NIE DA SIE DOSTAWIC DO CYCKA,,,,,BO JEST RYK ZE NIE WIEM,,,,,,,ech,,,, ktoras miala tu jakas dietke na maila,,, karnitynka czy ktoras?? moge prosic? tak na "zaś" moj mail k_20@poczta.onet.pl

a tak wogole... przyjechalam do mamy... musze odpoczac psychicznie bo wysiadam..
probowalam dzis znalec w jakiejs aptece ten lactinatal... i d,,pa Lublin to jakas masakra a nie miasto,,,,
mataka miedzy 3 a 4 miesiacem dziecku zmienia sie uklad w buzi jezyczka i inaczej zaczyna polykac wtedy czesto dzieci odrzuca cyca ale jak bedziesz walczyla to zlapie go i bedzie ciagnac dalej..tylk onie przestawiaj!!!
a na wiecej mleka ricinus communis 5CH, duzo wody i piwo karmi:)

trzymam kciuki!!

dziewczynki dietke rozeslalam jak o kims zapomnialam to pisac na prv to wysle:)

ja wczoraj se u gina w koncu bylam..
troche po mnie pojechal ze dopiero teraz wpadłam :p
i se mi powiedzial ze mam nadżerkę na szyjce..;/
a poza tym macicy jeszcze troche brakuje do swoich rozmiarów..
a tak to mozna se seksowac :-D

no i przepisal mi AZALIĘ ;)

a do mamy jakos mialam nie po drodze.. i nie poszłam :)
i co zrobi zta nadzerka o ja tez mam;/
i nie iwem ile czekac bo podobna ma sama sie wchlonac..
ale jakos i sie nie wydaje;/

a ja dzis pospalam az do 8 nie wiem co sie mojemu synkowi stalo ale tak mi peka glowa ze ledwo chodze i widze na oczy..;/

z nerwow chyba zanika mi mleko;/ musze juz 2 razy na dzien dawac sztuczne;/
niby jesem zmeczona scaganiem ale zal mi dupe sciska ze zanika;/

jade kupic sobie cos na chrzest..chociaz jeszcze nnie mamy daty:)
ale chcemy na piczatku kwietnia:)

Do góry