reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2009

a i dziękuję za odpowiedzi na temat jąderek, niby zdania podzielone ale trochę się uspokoiłam :) dobra, ide już robić ten obiad, bo mąz za 30 min wraca z pracy :p

reklama
luzna gratuluje

a moj M był własnie z kwiatami i misiem dal córci troche mnie zaskoczył

co do siadania to moja juz od 3 tygodni sie dzwiga
a od dwóch dni obraca sie na boczek
tylko ja nie wiem czy to tak ma wygldac
tak strasznie odgina głowe do tyłu
czy to normalne:confused:

i wczoraj sie tak głosno rechotała 1 raz i to do kogo:dry:
do tesciowej:shocked2:
A moze z niej:-D

Kopciuszku co do szmerow wujek kazal kontroloac i mowi ze duzo dzieci to ma u wiekszosci samo zanika....

aa i jeszcze poradzl abym nie dawala tgo jabluzka teraz...
mowi ze jak na cycu to ie wstrzymac nawet do 6 m-ca..
bo dzieci na cycu nie trawia tylko wchlaniaja mleko matki i jak sie nauczy dziecko trawic to zacznie tez trawic mleko matki a nie wchlaniac i mleko nie bedzie spelnialo roli takiej jak powinno czyli nie bedzie wartosciowe i przeciwciala tez zostana strawione...

dzici na mieszankaxch od poczatku trawia i im mozna podac wczesniej...

Popieram:tak:nie ma sie co spieszyc;-)

Witam się Kobiety i wszystkiego naj naj... :-)

Anoola, mi radzono na SR żeby nie odciągać pokarmu a piersi same się przestawią. Tak to tylko podkręcisz laktację i będą wytwarzały więcej mleka niż Majka potrzebuje :no:

Maciej też chyba taki ma jak mu zimno i się mu wszystko obkurcza ;-)

daffi tulę mocno, nic nie doradzę bo dziewczyny już chyba wszystko powiedziały, ale życzę ci mądrych decyzji ;-)

A u nas nastąpił kryzys :baffled: Maciek zrobił się bardzo marudny a dzisiaj w nocy wstawał 4 razy :szok: Jako noworodek nawet tak często nie wstawał :no: Nie ma gorączki, ale jest wyraźnie niespokojny :-(
Obstawiam ząbki, choć nie wiem czy słusznie :confused: ale strasznie się ślini, pakuje rączki do buzi, i łapie się z lewej strony za buzię (mam nadzieję, że to nie ucho :no:). Wiecie co to może być i czy słusznie obstawiam? Powinnam iść do pediatry czy znacie może jakieś domowe sposoby na złagodzenie bólu dziąsełek...

Ja na zabkowanie polecam zel bobodent:tak:

Cześć Mamuśki!
Ech, miałam piekielny tydzień i zero czasu na BB. Co tam u Was ?:) Próbowałam nadrabiać, ale po 30 stronach się poddałam (1,5 godziny czytałam;P). Jedne mają chrzciny inne śluby, pięknie! A Daffi, bo nie doczytałam, napisz jak w końcu mężulo na portfel zareagował :) Biedaczysko, pecha miałaś, nie ma co!
A na mój piekielny tydzień złożyło się :
1. Skok rozwojowy + kryzys laktacyjny - już mieliśmy iść do pediatry zeby mieszanke zapodać, ale pan laktator jak zwykle uratował sytuacje, ponadto kupiłam sobie te nowe super niby tabletki Lactinatal i całkiem nieźle poskutkowały, przez 2 dni miałam nawał pokarmu jak po porodzie :p Teraz juz znow sie miekkie zwiski zrobiły, ale przynajmniej podbudowałam sobie EGO tymi dwoma napompowanymi dniami ;D
2. Poszukiwania działki - wreszcie w kupe sie zebralismy i obiecalismy sobie ,ze w ciagu miesiąca kupujemy. 2 lata sie do tego zbieralismy, a ceny radosnie szły w górę ;D Plan jest taki, żeby do grudnia 2011 się wyprowadzić do Chatki-Purchatki ;P A wszystko spowodowane sąsiadem, który robi remont całodobowo i do tego jak sie mu zwraca uwagę to wygraża się potwornie i jest jeszcze gorzej ;/
3. Do tego permanentna 2-dniowa migrena - masakra
4. Straszny okres, masakra, myslalam,ze wykrwawię się na śmierć :)

Ale już wszystko za mną, teraz może być tylko lepiej !
A u Lolka znów troche problemików. Głowa mu znów zaczela nagle kręcić się w jedną stronę ( a mieliśmy już to za sobą i był symetryczny), więc walczymy o "obustronnizm" (wrzasków jest cała masa, ech;/ i tak wszystko lepsze niż łażenie na rehabilitacje). Oczka ropieją już dwa! Któraś widziałam napisała, że to za wczesnie na przeczyszczanie kanalików u okulisty, kurcze, a kiedy można już to robić ? Bo antybiotyków mu z pewnością nie będę podawać. No i problem nr 3 czyli potwornie sucha skóra, ale jak! Nic nie pomaga, ani baileum oilatum i te inne specyfiki. W dotyku jak papier, masakra i cała pokryta taką jakby gęsią skórką suchą ;( Pewnie od wody, bo ostatnio chyba sporo dochlorowali, bo wali niemiłosiernie chemikaliami (nienawidzę bloków!:( ).
Zaraz jakieś aktualne fotki dorzuce w galerii ;-)

AAA i dziś kończymy 12 tygodni! :D

Ja do skory polecam Cetaphil MD:tak:jest super:tak:

Witam popołudniowo:) wieczorkiem śniegu u mnie trochę napadało, ale dzisiaj słonko pięknie grzeje, więc zrobię obiadek, poczekam na mężulka i idziemy na lufry wydac urodzinowe pieniążki ;) :-D
Kopciuszku- pare dni temu pisałas o tym kemie, jak tylko dostanie mąż wypłate to pójde za Twoja radą i kupie go;) ale mam pytanie do Ciebie, podawałaś Patrykowi ten dziecięcy odpowiadnik esupmisanu, jak on się nazywa, i czy jest naprawde skuteczny ?

Tak podaje ESPUTICON,dwie kropelki 2 razy dziennie:tak:i koleczek nie ma:-)

Ja juz mam taka chcice na slodkie przez ta diete ze sobie galaretke zrobilam dzis zjem ja na kolacje tyle dobrego a tylko 200 kcal hihi no ale i tak bym wolala snikersa:)

Dziewuszki ja wrocilam poszlajalam sie troche poszlam do kuzynk meza na kawe..
jutro zsie umowilam ze zabiramy dziciaki i jedzimey na zakupy...
bez niej bym tu zwariowala..jedyna normlana osoba w tej rodzinie...

aly mi wreszcie zasnal bo od 6 nie spal..
wiec zjadlam obiadek bo mamami dala walowe na caly tydzienw iec mam luzik...

KASIUCH wez mnie nie strasz porodem:) moj byl trgiczny i nie chce drugiego..
zazdrozcze wszystkim po cc:)

SYLWIK jest tez jeszcze espuminas dla dzieci specjalny...ja go dawalam a teraz daje bobotic i u nas lepiej sie sprawdza...

JA TEZ WAM ZYCZE WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!
chociaz od was dosalam zyczenia:)

MOj T ma na srode bilety wiec w czwartek wieczorem juz chyba bedzie w domku oj bedzie sie dzialo:-Dnie moge sie doczekac tylko chatke trzeba wypucowac zaczynam od jutra dzis jeszcze sie polenie. Chrzcimy szymka 21 marca juz wszystko zalatwione tylko torta musze zamowic robie w domku bo beda tylko chrzesni, moja mama i rodzice T to sie nie narobie a wszyscy przyjezdzaja juz w sobote wiec bede miala duzo rak do pomocy hihi

Ja juz mam taka chcice na slodkie przez ta diete ze sobie galaretke zrobilam dzis zjem ja na kolacje tyle dobrego a tylko 200 kcal hihi no ale i tak bym wolala snikersa:)

ja przez te nerwy jem a nie tyje na szczescie!!
wlasnie zjadlam 7cukierkow z mieszanki krakowskiej:)
szkoda ze juz mi sie bajeczne skonczyly;)

jak skoncze karmic to sobie tez zrobie dietke..
Karnitynnko moge Ci cos wyslac fajnego sprawdzonego co dziala!! a nie trzeba sie glodzic:)

reklama
Do góry